En sen sammanfattning av Billerud Cup

Var och spanade in Billerud Cup nu i söndags, där fanns det en hel del att titta på. Divison 5 lag som var i farten var Norsholm, Loddby, Finspång, Skärblacka, Vånga och Kimstad.

En summering av hur det gick för varje lag kommer här:

Norsholm: Ångade på i gruppspelet och öste in mål. 11 mål på 4 matcher, enda förlusten kom mot Finspångs första lag i sista matchen då man redan var klara för kvartsfinal. Man imponerade stort i första matchen då man enkelt slog tillbaka Loddbys första lag med 4-0. I kvartsfinalen ställdes man mot Skärblacka andra lag som mestadels bestod av juniorer. Norsholm vinner med 2-0 och får möta Torstorp i semin, en spännande match som slutar 2-1 till Torstorp. I match om tredje pris så förlorar man mot Skärblackas första lag efter straffar.

Loddby: Ställde upp med två lag, det första laget fick som bekant storstryk i öppningsmatchen mot Norsholm, efter det så spelade man 0-0. De två nästkommande matcherna mot Finspångs första lag och mot Västra Husby. Segrar med 3-0 respektive 5-0. Man slutar 2:a i gruppen och är klara för kvartsfinal. Loddbys andra lag börjar lika svagt som deras första lag, man förlorar mot Vånga med 5-1 i första matchen. Efter det tar man sig i kragen och vinner mot Skärblackas andra lag och mot Kimstad med 3-0 i båda matcherna. Man blir också klara för kvartsfinal, där man ställs mot Loddbys första lag. En match som var riktigt underhållande. Loddby 1 tar ledningen efter någon minut, man gör sedan ett mål till relatvit snabbt. Efter det gör Lodby 2, 6 raka mål och vinner alltså med 6-2. I semi får Loddby 2 möta Skärblacka 1. En spännande match som avgörs när det är 10 sekunder kvar till Loddbys fördel, 2-1. I en jämn och rafflande final som slutar 1-1 mot Torstorp förlorar man sedan på straffar med 7-6.

Finspång: Hade även de två lag med, första laget spelade i samma grupp som Loddby 1 och Norsholm. Man slutade 3:a i gruppen efter segrar över Västra Husby 1-0, seger över Norsholm med 3-0, oavgjort mot Vingen 0-0 och förlust mot Loddby 1 med 3-0. Tredjeplatsen innebar kval till kvartsfinal för Finspång. Där ställdes man mot Kimstad, Finspång vinner matchen med 2-1 och får möta Skärblacka 1 i kvartsfinal. Där tar det dock stopp efter straffar, matchen slutade 1-1. Finspång 2 spelade i Grupp B där man likt första laget slutade 3:a. Man vann över Torstorp 1-0, och Östra ryd 2-0. En oavgjord mot Linghem 1-1 och en förlust mot Skärblacka med 1-0. Tredjeplats innebar kval till kvartsfinal, där ställdes man mot Skärblacka 2. En match som slutade 1-1 och Skärblacka sedan vann på straffar.

Skärblacka: Även de hade två lag med, ett mer framgångsrikt än det andra. Skärblacka 1 imponerade stort och vann sin grupp framför lag som Torstorp och Linghem. Man gjorde det efter segrar över Östra Ryd, Finspång och Linghem alla med 1-0, sedan spelade man oavgjort med Torstorp 0-0. I kvartsfinal mötte man Finspång 1, en jämn match som man vann på straffar. I semin ställdes man mot Loddby 2, som sagt tidigare en spännande match som Loddby vann med 2-1. I match om tredje pris drog man det längsta strået mot Norsholm och vann på straffar. Skärblacka 2 som bestod mest av juniorer hade det svårt i gruppspelet, man lyckades skrapa ihop en poäng efter oavgjort mot Kimstad, 0-0. sedan blev det förluster mot Loddby 2 med 3-0 och mot Vånga med 4-0.
I kvalet till kvartsfinal vann man mot Finspång 2 för att senare i kvartsfinalen förlora mot Norsholm med 2-0.

Vånga: Imponerade i gruppspelet med segrar över Loddby 2 med 5-1, Kimstad med 2-1 och mot Skärblacka 2 med 4-0. Man fick kanske den svåraste lottningen av lag som vann sin grupp då man ställdes mot Torstorp i kvartsfinalen, en jämn och spännande match slutade med Torstorpseger med 2-1.

Kimstad: Inledde med 0-0 mot Skärblacka 2, för att sedan förlora mot både Vånga och Loddby 2. 1-2 respektive 0-3. I kvalet till kvarstfinalen motte man Finspång 1 och får stryk med 2-1.

Jag blev som jag sagt tidigare riktigt imponerad av Norsholm och av Vånga, speciellt i gruppspelen. Norsholm spelade en inomhusfotboll som jag inte sett de göra förut. Nu fick de visserligen stryk i sista matchen men det berodde nog främst på att man redan var klara för kvartsfinal.  Vånga var som vanligt starka i denna cup och hade man fått en mer gynnsam kvartsfinalmotståndare så tvekar jag inte när jag tror att de mycket väl kunde tagit hem det hela.

Skärblacka ställde upp med två väldigt unga lag och lag 1 spelade en snabb rolig och bra inomhusfotboll. Man visade kämpaglöd och visade inget prov på att man var rädd för de lite större spelarna. Lag 2 var på tok för ungt och tunna och blev ett lätt byte för de flesta lagen.

Loddbys båda lag räknade jag i stort sätt bort efter deras första matcher, de båda var verkligen katastrof. Men man visar moral genom att kämpa och inte ge upp. Vad jag vill minnas är att det var två väldigt olika Loddbylag, ett lag som kanske var mer taktiska och ett lag som gick mer på kämpaglöd, det var väldigt tydligt i deras kvartsfinal när det mer kämpande Loddby tog hem segern. Det laget visar prov på kämpa även i semin då man är uträknade och i finalen då man tar ledningen mot Torstorp.

Finspång såg ut som om de fattades lite spelare i. Inget av lagen imponerade och det kändes inte som att det fanns någon fart i fötterna. Bortsett från matchen mot Norsholm då man hade lite att spela för.

Kimstad måste jag tyvärr säga gjorde ingen glad. Det såg bara snurrigt och krampaktigt ut stundtals. Ingen idé eller någon som tog tag i det. Dock ska de ha en eloge för att de kämpande tappert i många matcher


Där har ni min analys av Billerud Cup 2009 om än sen. Positiva överasskningar alltså: Loddby, Vånga och Norsholm.
Jag säger som jag sagt många gånger förut. Femman blir intressant i år, båda division 5 serierna!



Kommentarer
Postat av: Kungen

Du sköter dig bra! Tack för rolig läsning, hoppas att du orkar hela säsongen ut!

2009-12-22 @ 02:31:20
Postat av: Var också på plats

Måste hålla med dig att Vånga var turneringens lag och borde vunnit turneringen, Torstorp vinner på sin rutin men inte spelmässigt, Norsholm spelade bra mot Loddby vilket var starkt men sen möter man Vingen ,Skärblacka 2 vilket inte är ngt motstånd samt torsk mot motstånd dvs Finspång och Skärblacka 1 men helt klart att vånga tar div 5 i år av de lagen som visade upp sig i Skärblacka.

2009-12-22 @ 15:03:06
Postat av: Var oxå där.

Jag vill bara säga att i skärblacka 2 var det enbart grabbar födda 93-94.

Och i skärblacka 1 var det en som var född 90 och resten var födda 91-92..

2009-12-24 @ 23:01:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0