Stegeborgscupen dag 1

Stegeborgscupen spelades i helgen om nu någon som läser här skulle ha missat det. En väldigt intressant och rolig turnering må jag säga. Tyvärr så fick en härlig turnering ett bittert slut, mer om det senare. För att göra rätt så börjar vi i kronologisk ordning med lördagens matcher och försöka gå igenom grupp för grupp.

Många division 5 lag var i farten och jag ska försöka ge en liten extra analys om vad jag tyckte om dem.

Lördag

Grupp C

Mitt tips
KFUM Trix
Stegeborgs IF 2
Azech SF 1
Svärtinge SK 2

Slutställning
Azech SF 1
Stegeborgs IF 2
KFUM Trix
Svärtinge SK 2

I en grupp med 3 division 5 lag så drog division 4 laget Azech det längsta strået och imponerade, särskilt i matcherna mot Trix och Svärtinge. Man spelade med fart och va hela tiden ett hot framåt. Trix såg starka ut på förhand, men gjorde nog många besvikna när man inte riktig fick ut något av sitt spel. Svärtinge var helt klart en besvikelse i denna grupp, 10 insläppta och inga gjorda. Jag trodde de skulle få det svårt men det såg inte bra ut. Stegeborg gjorde som vanligt och lyckades krångla sig vidare, även om det var till en kvalmatch.

Grupp D

Tips:
Söderköping IK 1
Chile Unido 1
Saltängen 1
Loddby IF 2

Slutställning
Söderköping IK 1
Loddby IF 2
Saltängen 1
Chile Unido 1

Även i denna grupp återfanns 3 division 5 lag. Här fick mitt tips en känga, dels på grund av att Chiles första lag bestod i "reserverna" istället för hur jag tänkte när jag tippade. Hur som helst, Söderköping sprang ganska komfortabelt hem denna grupp. Loddby kom överraskande på andra plats efter en snygg avslutning när man tvålade dit Chile. Saltängen var väldigt stabila i sina matcher men dock utan att riktigt skapa något. Chile hade som jag trodde innan, en bra offensiv men svek bakåt.

Kvalmatchen: Stegeborg - Loddby. Denna match va det inget snack om saken. Loddby sprang och pressade ner Stegeborg totalt, slutresultatet 6-1 talar sitt tydliga språk.

Alltså från dessa två grupper gick Azech, Söderköping och Loddby vidare till söndagens slutspel.

Grupp E

Tips:
Hagahöjdens BK
Stegeborgs IF 1
Valdemarsvik 1
Saltängen 2

Slutställning
Valdemarsvik 1
Hagahöjdens BK
Stegeborgs IF 1
Saltängen 2

Viken gjorde som i AT cupen tidigare under vintern, det vill säga spelade bra. Hagahöjden ställde över många spelare och det va ett B-betonat lag som ställde upp. Stegeborg hade stundtals väldigt fint spel och kryssa bland annat mot Hagahöjden. Saltängen var helt klart under isen denna kväll och gladde inte många. Båda division 5 lagen alltså utslagna redan i gruppspelet här.

Grupp E

Tips:

Ringarum
Loddby IF 1
Norsholm
Svärtinge 1

Slutställning
Norsholm
Loddby IF 1
Ringarum
Svärtinge 1

Oj oj oj, denna grupp blev superspännande till slut. 3 lag slutade på 4 poäng och målskillnad fick tas till, även här va det jämt. Norsholm slutade på +1 mål efter att ha slagit Ringarum med 3-1 i sista matchen. Ett resultat som gjorde att Ringarum slutade på -1. Loddby spelade 1-1 mot Svärtinge i sin sista match och slutade på 0 i målskillnad. Norsholm spelade bra och var farliga med sin längd och långa bollar hela tiden. Loddby spelade lugnt och metodiskt och ägde bollen mestadels. Ringarum kom inte upp i sin höga standard trots ett väldigt starkt lag. Svärtinge var kvicka och ställde till det många gånger för sina motståndare.

Kvalmatchen: Hagahöjden - Loddby. Denna match hade i stort sett allt. Det börjar med att Haga går snabbt upp till en 3-0 ledning och ser ut att enkelt gå vidare till slutspel. Då helt plötsligt så börja Loddby producera och få utdelning. Jag vet inte om det var 4 minuter kvar när man reducerar första gången, sedan rullar det bara på och tillslut står man som segrare med 5-3. Riktigt imponerande!

Vidare till slutspel från dessa grupper alltså Valdemarsvik, Norsholm och Loddby.

Grupp G

Tips:
Vånga
Söderköping 2
Chile Unido 2
Azech 2

Slutställning
Chile Unido 2
Azech 2
Vånga
Söderköping 2

Mitt tips var helt fel i detta fall, men mycket tack vare att både Azech 2 och Chile Unido 2 var de "bättre" lagen. För att börja från toppen. Chile Unido imponerade med fart och finess, man såg riktigt starka ut redan här, ett riktigt tekniskt lag. Azech var starka och även de väldigt kreativa. Vånga fick en ritkig tuff utmaning men stog upp bra och hade chansen men lyckades inte ta den. Söderköping med mestadels juniorer hade det riktit svårt.

Grupp H

Tips:
Valdemarsviks IF 2
BK Hird
Stegeborg 3
Vakant

Slutställning
Valdemarsviks IF 2
Stegeborg 3
Syrianska
BK Hird

Valdemarsvik spelade stabilt och Viken visar upp att man har en bred trupp. Stegeborgs tredje lag var bra och producerade många mål, man var ständigt farliga offensivt. Syrianska tog den vakanta platsen och kom inte med sina bästa spelare. Hird är en riktig besvikelse, jag förväntade mig verkligen mer av dom.

Kvalmatchen: Azech - Stegeborg. Böljande spel, målchanser hit och dit. det slutar oavgjort och det blir straffar. Azech sätter sina 3 första och behöver bara göra ett till. Stegeborg missar sina 2 första men sätter den tredje. Azech missar och missar och Stegeborg gör mål och mål. Stegborg 3 vidare till slut.

Vidare från de två sista grupperna alltså Chile Unido, Valdemarsvik och Stegeborg.



För att gå in på division 5 lagen så fanns det både överraskningar och besvikelser. De som överraskade mig mest var Loddby som fick med två lag till söndagens slutspel. Norsholm visade prov på stark lagmoral då man slog tillbaka Ringarum i sin måstematch. Av lagen som åkte ur så tycker jag nog att Vånga spelade bra, man hade bara oturen att få möta ett väldigt starkt och kvickt Chile Unido, som var det klart mest färgstarka laget efter dag 1.

Besvikelserna då, naturligtvis Hird som inte visade upp mycket. Tycker även att Trix trots bra spel ibland borde lyckats klarat sig vidare, frågetecken på viljan där. Svärtinge och Saltängen gladde inte många och  såg inte ut att ha mycket att säga till om.

Laget mittemellan blir Stegeborg, ett lag vidare, ett lag i kvalmatch och det tredje lyckades inte i en tuff grupp.

Nu börjar skrivkrampen tillkoma så jag håller er lite på halster och kör slutspelet imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0