Stegeborgscupen dag 2

Stegeborgscupen slutspel är det idag dags för. Vi börjar helt enkelt med gruppen som spelades först.

Grupp A
Norrköpings FF (vinnare av div 6 turneringen)
Loddby IF 2
Norsholms IF

På förhand enligt mig en väldigt jämn grupp där i stort sett vilket lag som helst hade kunnat gå vidare. Jag fick rapporter om att NFF såg starka ut i fredagens turnering och sedan dagen innan så tyckte jag att Loddby och Norsholm var ungefär likvärdiga.

Loddby åker på stryk mot både NFF och Norsholm i sina matcher, vilket gör att sista matchen gäller avancemng. I den matchen drar Norsholm det längsta strået och slåt tillbaka NFF med 2-1. NFF överraskade mig och Loddby var en besvikelse. Norsholm var stabila och gjorde det man skulle helt enkelt.

Grupp B
IK Waria (tvåa från div 6 turneringen)
Söderköpings IK 1
Stegeborg 3

En grupp som SIK bara ska vinna, jag kunde inte se någon riktig utmanare till dem. Möjligtvis att Stegeborg kunde störa lite, men inte så att det skulle räcka

Ja sagt och gjort Söderköpng vinner gruppen dock inte så självklart som jag trott innan. Man har ganska svårt att få igång något spel, trots de så vinner man båda matcherna och är klara för semi. Waria hade inte mycet att säga till om och Stegeborg var lite för uddlösa.

Grupp C
Gusums IF (trea från div 6 turneringen)
Valdemarsviks IF 1
Chile Unido 2

En solklar batalj mellan Chile och Viken. Två lag som spelat bra från föregående dag. Det blev också riktigt spännande när de möttes. Valdemarsvik hade slagit Gusum i sin första match så Chile var tvungna att vinna eller spela oavgjort för att sedan ösa in mål mot just stackars Gusum. Matchen står 1-1 väldigt länge, klockan tickar upp mot full tid då Chile lyckas göra 2-1. Matchen slutar just 2-1 till Chile som har ett guldläge att gå vidare.

Gusum har dock inte gett upp och bjuder på hårt motstånd i sista matchen, som slutar 2-2, ett resultat som skickar Chile vidare. En kul grej som händer i denna match är att Gusums målvakt lyckas göra mål från halva plan.

Grupp D
Azech 1
Loddby IF 1
Valdemarsviks IF 2

Även detta en grupp som kunde sluta hur som helst, med lite favoritskap på Loddby efter deras metodiska spel från föregående dag. Valdemarsvik såg jag som dem som kunde utmana och Azech kunde kanske störa lite.

Loddby spelar de två första matcherna. Vilka båda två är riktigt spännande. Om jag inte minns fel så tar man ledningen i båda matcherna med 2-0, varpå Azech i sin match hämtar upp ledningen, likaså Viken. Dock så är det Loddby som vinner båda matcherna i slutminuten båda gångerna. I den betydelselösa sista matchen mellan Viken och Azech vinner Azech efter en sömnig tillställning.

Semifinal 1: Norsholm - Söderköpng
Norsholm och Söderköping spelar den första semifinalen. En ganska jämn match spelmässigt med chanser åt båda hållen. Dock märks det att Söderköping spelar högre upp då man är lite mer distinkt i sina avslut. Till slut vinner man ganska komfortabelt med 3-1 och går vidare till final.

Semifinal 2: Loddby - Chile Unido
På förhand såg det ut att kunna bli en jämn match. Vilket det inte blev. Chile spelade underbar inomhusfotboll första halvan av matchen. Det var teknik, det var fart det var väldigt roligt att se. Loddby arbetar sig in i matchen spelmässigt med då leder redan Chile stort. Slutresultatet blir 4-1 till Chile Unido.

Final: Söderköping - Chile Unido

Efter att ha sett båda lagen spela höll jag Chile som favorit innan matchen, och man levde verkligen upp till det. Likt semifinalen så dominerade man fullständigt och Söderköping såg ibland ut som stora koner mot de små tekniska Chile spelarna. Det finns inte mycket mer att säga om själva matchen som slutar med en 4-0 vinst för Chile.

Tyvärr är det ju inte matchen det pratas om efter utan den incident som inträffar. För de som inte redan vet om det så utbryter det vilt slagsmål någon minut innan slutsignalen. Det är ännu oklart vem som startade slagsmålet. Jag har svårt att försvara att spelare börjar att bråka på planen, men det händer faktiskt när känslorna tar överhand och man kan lätt brusa upp. Spelarna som är skyldiga till detta ska naturligtvis bestraffas, både från ÖFF och från deras egna klubbar. Dock som jag har läst på både NT.se och Folkbladet.se så tycker några att föreningarna ska bestraffas, vilket jag inte riktigt kan stödja. Det är ju enskilda spelare som bråkar och inte föreningarna.

Tränarna i båda lagen, och då framför allt Josef Massi styr upp det hela på ett bra sätt och lugnar alla.

Det mest beklagliga i denna händelse är att publiken börjar slåss med varandra och några springer in på plan för att ”hjälpa till” i slagsmålet.

Jag läste en mycket bra insändare på nt.se, läs gärna den:
http://www.nt.se/sport/artikel.aspx?ArticleID=5800849

Nu vill jag inte lägga mer energi på slagsmålet utan istället hylla all den härliga fotboll som jag sett i helgen. Det har varit snygga mål, osannolika räddningar och vacker passningsspel. Det har helt enkelt varit underbart.

Jag ser nu fram emot träningsmatcherna.

(Sammanställningen av nyförvärv är uppdaterad, bara att klicka sig till det gamla inlägger, som om några dagar komma att ligga överst igen)


Kommentarer
Postat av: NFF

Tyvärr tappade fem spelare från fredagens turnering pga skador o annat konstigt. Med stor sannolikhet hade vi gått till semifinal med ordinarie lag. Men men - riktigt kul att vinna fredagscupen iaf. Vi är på gång...riktigt på gång!

2010-02-02 @ 19:09:53
URL: http://www.norrkopingsff.se
Postat av: NIF

Sorry... NFF ,, men det hade aldrig hänt :)

2010-02-03 @ 13:02:29
Postat av: NIF 2

Ursäkta NFF men du måste missat att detta är en div 5-blogg? Starta en div 6-blogg vet ja, då ligger den på samma nivå som er, nämligen den sämsta serien i Östergötland. o kom inte o säg att iår går vi upp, snälla, det är ju den säsmta div-6serien på 10 år när Kuddby är det största hotet o kvarsebo kommer komma topp 4!!! o NEJ ni var inte nära förra året, både Loddby o Lindö var klasser bättre än er...

2010-02-03 @ 17:56:54
Postat av: NFF

NIF//

Säger en Norsholmare (med mindre poäng än oss) som fick räkmacka tack vare att FC drog sig ur. Håller ni er kvar i femman så kan ni köpa lite lotter!

2010-02-04 @ 13:38:45
Postat av: NIF

Div 5 är alltid div 5 o div 6 är alltid div 6!

2010-02-04 @ 17:59:06
Postat av: Spelare Norsholm

Håller vi oss kvar i 5:an kan vi köpa lite lotter? Håller vi oss kvar tror jag inte det beror på tur.

2010-02-05 @ 03:10:19
Postat av: LFC

Ta en träningsmatch och lös er dispyt.

NFF Har några bra killar, men saknar helt klart bredd trots en enorm trupp och jag tror det kan bli utslagsgivande över en hel säsong

2010-02-09 @ 13:35:39
Postat av: ....

Färsk övergång!

Saltängens BK gör kanske ett av årets bästa nyförvärv.

Andreas Karnevald från Lindö FF byter till ett hårdsatsande lag. Han kommer närmast från Div 3 spel i Lindö FF och kommer med all säkerhet lyfta kvalitén i Saltis offensiva spel!



Se deras hemsida.

http://www.svenskalag.se/start.asp?teamid=39



2010-02-09 @ 13:37:48
Postat av: lasse

Karna???

Hur kan ni skriva att han är årets värvning? Överskattad spelare får man leta efter!!!

Kanske lyfter kvaliten i Saltängen men inte mer!

2010-02-12 @ 14:55:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0