Östgötacup och serieförslag

Då har Östgötacupen blivit lottad, det blev många intressant möten och kommer säkert som tidiagare år bjuda på en del skrällar.

Här följer ett urval av matcher i Östgötacupen:

Stegeborgs IF - Valdemarsviks IF
Malmens FF - Finspångs FK
Vånga IF - Hageby IF
Västerlösa GoIf - Bråvalla IK
Västra Husby/Östra Ryd - Skärblacka IF
Lindö FC - Kristbergs IF
Loddby IF - Rimforsa IF
AC Studenterna - BK Hird
Svärtinge SK - Åby IF
Hemgårdarnas IK - Chile Unido
Grytgöls IK - Skarphagens IK
Ödeshögs IK - Kimstad GoIF
Fornåsa IF - Dagsbergs IF
Reijmyre IF - Saltängens BK

Verkar kunna bli en hel del heta matcher.

Serieförslagen för 2010 har även de kommit ut, just nu ser det ut som följer:

Division 5 Östra
Bråvalla IK
Chile Unido
Dagsbergs IF
Hageby IF
BK Hird
Lindö FC
Loddby IF
Saltängens BK
Skarphagens IK
Stegeborgs IF
Svärtinge SK
KFUM Trix

Här ser serien ut som man tänkte sig innan förslaget, undantaget kanske är Bråvalla som jag inte riktigt visste i vilken serie de skulle placerats i.

Division 5 Mellersta
BK Derby Ungdom
Finspångs FK
FC Innerstan
Kimstad GoIF
Kurdiska FF
Norsholms IF
Rimforsa IF
Skärblackas IF
Slätmons BK
FC Syrianska
Vånga IF
Åtvidabergs Södra IK

Många intressant "derby" matcher i denna serie.

Som sagt detta är ett förslag och det sägs att Finspång är sugna på att byta till den Östra serien för att få slippa alla resor till Linköpingsområdena, återstår att se om det blir så.

Stegeborgscupen är i full gång och idag spelas slutspelet, det mest anmärkningsvärda från gårdagen var att båda Hagahöjden och Ringarum åkte ut, förra årets finallag.
Från division 5 så finns det 4 föreningar representerade i slutspelet. Loddby gick vidare med båda sina lag, Norsholm, Stegeborg och Chile Unido är de andra division 5 lagen som lyckades ta sig vidare.

Går igenom båda dagarna när cupen är klar.

Två nyförvärv

Det som hänt sen sist är att Joakim Törnfeldt från Dagsbergs IF ska gå till Lindö FC, det verkar bara vara papprena som ska in till förbundet.
Johan Abrahamsson från Valdemarsviks IF går till Stegeborgs IF

Signaturen "Folkbladet" påstår att: "rykten säger att loddbys målvakt Tommy Johansson är på väg bort från klubben...enligt säkre uppgifter har han tränat med 2-3 div 4 klubbar"

Ett till rykte om Loddby är att George Stenborg senast hemmahörande i Getängens BK kan vara på väg

Lite rykten såhär i slutet på januari är aldrig helt fel. Mer av den varan!

Som sagt, i helgen spelas Stegeborgscupen vilket kommer bli mycket intressant. En lite chans att se var lagen står just nu, även om många lag kankse är nertränade och att det är inomhusspel så kan man kanske få en liten hint om var lagen står i förhållande till varandra.

Har ni tips på spelare som kan lämna eller lämnat en klubb. Kanske vet ni om någon värvning jag inte skrivit om? Va inte rädda för att maila på silly_div5@hotmail.com.

Stegeborgscupen lottad

Nu har lottningen kommit till Stegeborgscupen som går av stapeln den 30 janauri för division 5 lag och uppåt. Eftersom flera lag har mer än ett lag med i cupen så kommer jag utgå från att lag 1 från respektive lag kommer vara ett toppat lag för att göra det lättare för mig när jag tippar.

Ettan i varje grupp går vidare till Söndagens finalspel, medan tvåorna i grupperna för göra upp om en plats i finalspelet genom en kval match, tvåan i grupp C mot tvåan i grupp D osv.

Grupp C
Stegeborgs IF 2
Azech SF 1
Svärtinge SK 2
KFUM Trix

Stegeborg är alltid starka i denna cup, både första laget och andra laget, man har alltid publiken i ryggen och kan på så vis genomföra smått sensationella matcher. Azech är ett tekniskt snabbt lag som kommer vara hypergiftiga framåt, frågetecken på defensiven. Svärtinges andra lag kommer få det tufft i denna grupp. Trix brukar vara stabila inomhus och kan definitivt att utmana om första platsen.

Tips:
Trix
Stegeborg 2
Azech 1
Svärtinge 2

Trix tar förstaplatsen. Stegeborg 2 kniper andraplatsen framför Azech, mycket på grund av publiken.


Grupp D
Loddby IF 2
Söderköpings IK 1
Chile Unido 1
Saltängens BK 1

Loddby har de två senaste åren vunnit division 6 turneringen om jag inte minns fel. Loddby 2 kommer dock få det väldigt tufft i denna grupp. Söderköping första lag är som vanligt starka och brukar gå långt i cupen. Chile Unidos första lag kommer vara starkt om man ser till materialet de har att tillgå, frågan är om de bästa kommer att delta. Saltängen har gjort intressanta värvningar i vinter och deras första lag kan ställa till det för favoriterna i gruppen.

Tips:
Söderköping 1
Chile Unido 1
Saltängen 1
Loddby 2

Söderköping klar gruppetta framför Chile Unido. Jämt om tredjeplatsen mellan Saltängen 1 och Loddby 2.

Grupp E
Saltängens BK 2
Stegeborgs IF 1
Valdemarsviks IF 1
Hagahöjdens BK

Saltängen 2 hamnar i en svår grupp, med de bästa spelarna i lag 1 får man det svårt. Stegeborg 1 kommer att vara bra, vilket man som sagt alltid är i sin egen cup. Valdemarsvik imponerade i AT cupen tidigare i år och är gifitiga. Hagahöjden, förra årets vinnare om jag inte minns fel är väldigt stabila.

Tips:
Hagahöjden
Stegeborg 1
Valdemarsvik 1
Saltängen 2

Hagahöjden är för starka för de andra lagen. Kampen om andraplatsen kommer att vara stenhård mellan Stegeborg 1 och Valdemarsvik 1 där jag tror att Stegeborg drar det längstra strået. Saltängen 2 hopplöst sist.

Grupp F
Svärtinge SK 1
Ringarums IF
Loddby IF 1
Norsholms IF

Kanske den tuffaste och jämnaste gruppen på förhand. Alla lag har kapacitet att vinna gruppen. Svärtinge 1 kommer ställa upp med sina bästa spelare, många tekniska och kvicka spelare. Ringarum är även de alltid bra i denna turnering. Loddby 1 kan överraska om alla spelare är friska och om man spelar som i Billerud. Norsholm visade upp ett strålande spel i Billerud tidigare i vintras.

Tips:
Ringarum
Loddby 1
Norsholm
Svärtinge 1

Ringarum springer hem gruppen, mycket på grund av rutinen sen tidigare år och fysiken på spelarna. Loddby är min överraskning i denna grupp dock kommer det vara jämt mellan Svärtinge 1, Norsholm och Loddby 1. Tror dock som sagt att Loddby 1 kniper andraplatsen.

Grupp G
Vånga IF
Söderköpings IK 2
Azech SF 2
Chile Unido 2

Vånga har ett bra lag och vann tidigare i vintras en cup i Finspång. Söderköping 2 är likt deras lag 1 väldigt starka, mycket på grund av en bred trupp, frågan är om man släpper fram juniorer här?. Azech 2 kommer vara mycket svagare än deras förstalag men ändock irrationella. Chile Unido 2 kommer likt Azech 2 vara ett orosmoment för de övriga lagen, frågetecken på defensiven för lag 2.

Tips:
Vånga
Söderköping 2
Chile Unido 2
Azech 2

Vånga rullar ut och vinner gruppen. Söderköping är starka och har en bred trupp och kommer ställa upp med ett slagkraftigt andralag. Därav andraplatsen i gruppen. Chile likaså Azech kommer nog vara för tunna och får slåss om tredjeplatsen

Grupp H
BK Hird
Valdemarsviks IF 2
Stegeborgs IF 3
Vakant

Än så länge är det bara 3 lag i denna grupp. Hird kan vara fågel eller fisk, ett svårplacerat lag som man inte vet mycket om tyvärr. Valdemarsvik 2 kommer säkert med ett starkt lag då Valdemarsvik har fått ett uppsving de senaste åren och en bredare trupp. Stegeborg 3 kommer, om man följer min teori om bästa spelarna i lag 1 osv, vara "de som blev över", underskatta inte det!

Tips:
Valdemarsvik 2
Hird
Stegeborg 3

Valdemarsvik 2 vinner gruppen, man är som sagt breda och har många duktiga spelare. Det kommer bli jämt mellan Hird och Stegeborg 3. Varning för Stegeborg 3 som kan överraska, mycket på grund av att man vill visa de andra att man är bättre än vad andra tror.

Så där har ni mitt tips på grupperna. Ska som sagt bli väldigt intressant att följa denna cup, får bara hoppas att man kan stanna hela tiden och se alla lagen.


Anonym

Jag vill bara klargöra för er alla varför jag vill vara anonym. Det beror på att jag har mitt intresse hos en klubb i femman som jag är aktiv i. På grund av detta vill jag inte utge vem jag är då jag tror att folk inte kommer kunna acceptera mina åsikter vare sig de är bra eller dåliga, (hur låter det om man kritiserar sin egen klubb någon gång?) Plus att det är skönt att slippa höra frågor och kommentarer varje gång jag skulle träffa folk inom klubben eller från andra klubbar.

Nog om det, kom igen nu Stegeborg behöver 1 division sex lag till och 2 division fem lag eller uppåt till för att lottningen ska göras.

Jag väntar med spänning

Kom igen Stegeborg

Nu ser jag verkligen fram emot sista helgen i januari, hoppas lottningen kommer ut snart, BK Hird har även de anmält sig till cupen och dom ska jag försöka hålla lite koll på med. Enligt Stegeborgs hemsida så ska lottningen komma ut nu i vecka 2 så jag hoppas verkligen den kommer snart.

Då ska jag ge er min syn på varje grupp och mitt tips i hur det går.

Ryktet om Sama till Vånga är väldigt hett, Sama har ju själv iintervju uppgett att han vid sidan av sin tränarroll i IFK vill varva ner i något lag i division 4 eller 5.

Och som signaturen "Norrpan" skriver i en kommentar:
"Säkra källor säger att en f.d Allsvensk spelare kommer varva ner i ett av lagen i den aktuella divison fem serien!

Blir intressant att se honom kan jag lova."

Spär ju bara på att det är något på gång.

Annars så är Alex Ericsson från Gusum/Ringarum klar för Trix samt Joakim Olsson från Kuddby även han klar för Trix

Det ryktas även att Tomas Karlsson, Syrianska FC och Eki Redzematovic,FC Norrköping kan vara på väg till Loddby IF

Det har kommit önskemål om att jag ska göra intervjuer och ta lite bilder under cupen, bilder kanske kan komma men intervjuer blir det nog inga då jag föredrar att vara anonym, någon annan gång i framtiden kanske.

Kom igen Stegeborg ge oss lottningen nu!

Första inlägget i år

De första ryktena som det skrivs om i år kommer vara att Kimstad sägs vara på väg att knyta till sig de förra Sylviaspelarna Jojje Karathanasis och Tommy Holmberg, det är som sagt ett rykte men om det blir verklighet så förbättras Kimstad väldigt mycket.

Sedan avskrivs ryktena om att Salim Otieno skulle vara på väg till Vånga då han är klar för Azech SF Fatmir Ademi är klar för Assyriska där även Alejandro Salamanca ser ut att stanna.

Annars är det väldigt lugnt just  nu. Jag kommer uppdatera sammanställnings med nya namn när det kommer in så alla namn med fet stil är nya sen senast.

Just nu ser jag fram emot sista helgen i januari då Stegeborgscupen drar igång. Många intressanta lag är anmälda, de som spelar i division 5 och uppåt är Stegeborg två lag, Loddby två lag, Söderköpings IK två lag, Saltängen två lag, Svärtinge två lag, Azech två lag, Chile U två lag, Trix, Norsholm, Hagahöjden, Ringarum, Valdemarsvik, Vånga

Ja då är det såklart Vånga, Norsholm, Trix, Chile U, Svärtinge, Saltängen, Loddby och Stegeborg jag kommer ha lite koll på.

Nu drar nog de flesta lagen igång på riktigt med försäsongsträningarna, 3 månader av hårt jobb, vi får se vilka som kommer lyckas bäst. Dock är det förhoppningsvis inte långt kvar tills de första träningsmatcherna kommer spelas, i mitten av februari hoppas jag. Tack konstgräs för det!

RSS 2.0