Inga överraskande resultat

Sedvanligt såhär efter helgen så redovisas resultaten från matcherna här, om nu någon skulle missat dem.

Svärtinge SK - Saltängens BK 3-0
Svärtinge vinner tämligen enkelt mot Saltängen och man är snäppet bättre. Saltängen är kvar under strecket men har ändå visat bättre spel än i början av säsongen.

Skarphagens IK - KFUM Trix 5-2
Trix hängde med ett tag men Skarphagen var för tunga och mer skärpta i avslutningarna. Egentligen inget snack om saken och Skarphagen vann rättvist.

Loddby IF - BK Hird 1-4
Hird vinner den viktiga matchen och ökade avståndet till bottenlagen. Hird var mycket mer effektiva än Loddby och förtjänade att vinna till slut.

Stegeborgs IF - Chile Unido 0-6
Inget snack om saken, Chile spelar ut och gör mål. Man är bättre på allt och ger inte Stegeborg någon chans i denna match.

Dagsbergs IF - Bråvalla IK 2-5
Bråvalla var tyngre än Dagsberg och slog tillbaka Dacka rätt enkelt ändå. Dagsberg springer mycket men det händer för lite.

Lindö FC - Hageby IF 0-4
Hageby är på gång rejält efter den usla inledningen på serien och visar att man är ett riktigt bra lag. Lindö hade ingen chans och efter deras fina inledning på serien är man nu inblandade i bottestriden.

Egentligen inga överraskande resultat denna gång, för en gångs skull var de flesta resultaten logiska. Det återstår en match till innan sommarledigheten, lagen kommer i den omgången möta lagen man mötte i seriepremiären. Alla lag har alltså mött varandra en gång nu och man kan börja se hur serien kommer sluta känns det som. Det finns vissa tydliga saker man kan se. Den riktiga sammanfattningen av våren kommer efter nästa match som spelas imorgon eller övermorgon för några.


Helgens matcher

Det har varit rätt intensivt och hett diskuterande här ser jag, det ända jag har att säga om det är att alla lag är olika och beter sig på olika sätt, så är det i alla serier ända upp till allsvenskan. Det är väl bara till slut att gilla läget vare sig man är ett "bonnlag" eller "invandrarlag" eller något annat. Som motståndare ska man kunna hantera alla situationer och om ett lag beter sig på ett eller annat sätt så kommer det säkert tillbaka till det laget i slutändan. Jag tror inte att något lag egentligen är värre än det andra, alla lag gör saker de inte borde vara stolta över under en hel säsong.

Nu till lite annat.

Den uppskutna matchen mellan BK Hird och Dagsberg IF slutade med seger för Dacka med 3-2. Dacka klättrar i och med segern upp på tredjeplats. Hird som efter den fina inledningen tappat lite kommer närmare bottenlagen.

Ikväll spelas fyra matcher:

Stegeborgs IF - Chile Unido
Chile borde vinna denna match rätt enkelt, men lite varning för Stegeborg på hemmaplan där man är starka.

Loddby IF - BK Hird
Oerhört viktig match för båda lagen, det skiljer en poäng mellan lagen. De som vinner hamnar på betydligt säkrare mark i tabellen.

Skarphagens IK -KFUM Trix
Skarpis vinner mot Trix, man är bättre på det mesta och är kvicka i omställningarna. Trix får förlita sig på kontringar.

Svärtinge SK - Saltängens BK
Svärtinge är starka på hemmaplan och det känns som man är bättre än Saltängen, som dock kommit igång lite på slutet. Oavgjort.

Imorgon så kommer resterande två matcher att spelas:

Lindö FC - Hageby IF
Lindö är oberäknliga, liksom Hageby så denna match kan sluta hur som helst. Tror dock Hagevy går segrande ur denna match.

Dagsbergs IF - Bråvalla IK
Dagsberg har chans att komma upp på samma poäng som Bråvalla och verkligen blanda sig i toppen. Bråvalla har lite nedåtgående trend och det kommer bli hett på plan!

Spetsad serie

Resultat, resultat och resultat, viktiga matcher i helgen, som alltid nu för tiden känns det som. Nya serieledare efter denna helg.

Chile Unido - Lindö FC 4-2
Chile tar över serieledningen i och med segern över Lindö. Chile va bättre på det mesta och kunde gjort mer mål. Starkt av Lindö att göra 2 mål hur som helst.

Saltängens BK - Skarphagens IK 2-2
En av många måstematcher för Saltägen som lyckas ta en poäng mot ett formstarkt Skarphagen. Man hänger på lagen framför samtdigt som Skarphagen gör detsamma.

KFUM Trix - Loddby IF 1-2
Bottenmötet slutar med vinst för Loddby, Loddby skaffar ett litet gap ner till bottenlagen medans Trix är ny jumbo.

Bråvalla IK - Stegeborgs IF 4-4
Stegeborg snor poäng från Bråvalla som tappar serieledningen, fick spela nästan hela matchen med en utespelare i mål, hur som helst bra gjort av Steget att göra fyra mål. Bråvalla ska i vilket fall vinna denna match.

Hageby IF - Svärtinge SK 2-0
Hageby tar en livsviktig seger och man har nu abar en poäng för att komma över strecket. Trots förlusten så är Svärtinge med i toppen.

BK Hird - Dagsbergs IF uppskjuten.

Dessa resultat spetsar till serien ännu mer, hur nu det kunde vara möjligt. Alla lag kanske inte kan slå alla, men alla lag kan defenitivt störa alla lag. Två omgångar kvar tills sommaruppehåll och en längre summering av våren.

D5M och nästa omgång

Det har spelats 3 omgångar i division 5 mellersta sen senaste titten. Det har spelats en del intressanta matcher och det har blivit en del intressanta resultat. Just nu är det Innerstaden och Kimstad som tuffar på i toppen och har skaffat sig ett försprång gentemot de andra lagen.

De mest intressanta matcher som spelats sen sist spelades i förra omgången som var en derbyomgång.
Norsholm - Kimstad slutade med Kimstadseger med 1-2, Norsholm var alltså nära på att knipa en poäng av topplaget Kimstad. I det andra derbyt Vånga - Skärblacka var det inget snack om saken och unga Skärblacka fick se sig besegrade med hela 6-0. Skärblacka gar dock lämnat jumboplatsen och lämnat över den till konkurrenterna Norsholm.

Mellan plats 3 och 10 skiljer endast 6 poäng så även detta är en jämn serie.

Nu lite Division 5 östra, nästa omgång ser ut som följer:
Chile Unido IF - Lindö FC
Viktig match för båda lagen, inte minst för Chile som inte har råd med poängtapp två matcher i följd. Lindö är luriga och kan mycket väl överraska

Saltängens BK - Skarphagens IK
Saltängen MÅSTE vinna om man inte ska hamna på tok för långt efter, serietoppen känns det som man kan glömma. Skarphagen, än så länge vårens överraskning är väldigt farliga i sina anfall som man skapar.

BK Hird - Dagsbergs IF
En tuff och jämn match som enligt mig kommer sluta oavgjort. Det känns inte som att något av lagen är bättre eller sämre än det andra.

Bråvalla IK - Stegeborg
Bråvalla måste även de vinna, särskilt på hemmaplan. Stegeborg smyger med och ställer till det för många lag.

KFUM Trix - Loddby IF
Måstematch för båda lagen. Laget som förlorar får en lucka till lagen över och det vill väl ingen ha så här tätt inpå sommaruppehållet. Trix i bättre form än Loddby.

Hageby IF - Svärtinge SK
Svärtinge mot Hageby känns på förhand som en klar seger för Svärtinge. Hageby är dock lite på g och på hemmaplan kan man ställa till det för vem som helst.

Fredagens matcher

Lite sent och ingen lär ju missat resultaten från i fredags, men hur som helst här kommer dom.

Lindö FC - Bråvalla IK 1-1
Lindö skräller mot topplaget Bråvalla och kniper en poäng. Bra gjort av Lindö, Bråvalla i formsvacka?

Stegeborgs IF - BK Hird 3-3
Ett överraskande resultat, trodde nog på Hird seger. Stegeborg är dock starka hemma och kommer störa många lag.

Dagsbergs IF - KFUM Trix 2-2
Trix skräller genom att ta poäng från Dacka, ett ungt Dacka ryktas ha haft många borta. Hur som helst imponerande av Trix.

Loddby IF - Skarphagen IK 1-3
Skarpis fortsätter sin fina säsong och hakar på topplagen. Loddby tittar neråt i tabellen och har det tufft just nu.

Svärtinge SK - Chile Unido 3-2
Svärtinge slår Chile i toppmatchen och serieledningen blir bara tillfällig. Svärtinge hakar även de på tåget i toppen och spelar riktigt effektiv omställningsfotboll. Chile må ha ägt större delen av bollinnehavet men Svärtinge kändes farliga hela tiden i deras anfall. (Mycket underhållande match)

Saltängens BK - Hageby IF 1-3
Bottenmötet slutar med nödvändig vinst för Hageby som täpper till luckan i poängen. Saltängen blandar och ger och verkar inte få till det i matcherna riktigt.

I en superjämn serie känns det verkligen som att alla kan slå alla och det är svårt att tippa utgången på mestadels av matcherna. Nu är det inte många matcher kvar innan serien vänder och det ska bli intressant att sammanfatta lite mera då.

Salamancabröderna till Loddby? Stämmer detta? Signaturen Chile säger att det stämmer, dock finns det inte bekräftat på någon av lagens hemsida, mer info?

I veckan kommer det ett nerslag i Division 5 mellersta där det spelats derbyn!

Tätare tabell!

Vilken omgång! Vilka resultat! Vilken tät serie!

Resultaten i omgång 8 gör tabellen ännu tätare än va den redan var!

Chile Unido - Hageby IF 2-0
Chile vinner derbyt på Sydvallen. Chile var alltså starkare som väntat. Hageby var dock inte helt ofarliga, bland annat två stolpträffar. Dock rätt väntat resultat. Chile nya serieledare!

BK Hird - Svärtinge SK 2-0
Ganska otippat resultat om man ser till form och tidigare resultat. Svärtinge kommer inte upp i normal standard samtidigt som Hird gör sin bästa match för året anfallsmässigt.

Bråvalla IK - Saltängens BK 2-3
En av knallarna i omgången. Saltängen slår serieledarna, och visar prov på den potenial som finns i laget. Starkt efter 0-6 i förra matchen. Bråvalla har poängtapp i två raka matcher.

KFUM Trix - Lindö FC 2-1
Trix vinner över Lindö, inte heller det något jag trodde på innan matchen. Lindö är väldigt ojämna, svårtippade. Trix in i en positiv trend?

Skarphagens IK - Stegeborgs IF 3-1
Nu tänker jag inte längre säga att jag är överraskad av Skarphagen. Man bevisar ännu en gång att man är ett lag att räkna med. Stegeborg förlorar efter två raka vinster och är nere på jorden igen.

Sista matchen i omgången spelas ikväll när Dagsberg gästar Loddby.  En viktig match för båda lagen om man vill lämna de jagande lagen i botten.

Hageby alltså nytt jumbolag, Trix och Saltängen knappar in på lagen ovanför. Bråvalla släpper serieledningen för första gången i år.

Lindö FC - Bråvalla IK
Stegeborgs IF - BK Hird
Dagsbergs IF - KFUM Trix
Loddby IF - Skarphagens IK
Saltängens BK - Hageby IF
Svärtinge SK - Chile Unido IF

Där har ni omgången som spelas på fredag. Som sagt tidigare, denna vecka är oerhört viktig för alla lag. Matcherna på fredag kan inte bli mer svårtippade!


RSS 2.0