Ny helg, nya resultat

Efter en lång arbetsdag så sitter jag här på småtimmarna, klockan är över 12 vilket innebär semester för min del!

Helgen har bjudit på minst sagt intressanta samt överraskande resultat, vi börjar från början.

Saltängens BK - Chile Unido 0-6
Islossning för Chile som får till sin första storseger, Saltängen ser mer och mer ut som ett krislag i mina ögon.

Svärtinge SK - Bråvalla IK 1-1
Oavgjort i en match som Svärtinge kanske borde vunnit? Svärtinge utnyttjar inte sina lägen medas Bråvalla gör det. Ganska logiskt resultat om man ser till hur lagen spelat innan.

Stegeborgs IF - KFUM Trix 3-0
Trix snabbt ner på jorden efter senaste matchen. Stegeborgs formkurva pekar spikrakt uppåt!

Lindö FC - BK Hird 2-1
Lindö slår tillbaka Hird, lite av en överraskning eller börjar Hird bekänna färg efter den makalösa inledningen? Lindö är riktigt stabila.

Dagsbergs IF - Skarphagens IK 1-2
På förhand enligt mig en solklar vinst för Dacka, men Skarpis visar på nytt att man verkligen kan störa de förmodade topplagen.

Hageby IF - Loddby IF 0-1
Loddby tar sig i kragen efter förra matchen och slår tillbaka Hageby som har det tugnt just nu. Starkt av Loddby.

Som ni ser så är det lite resultat som inte riktigt ser ut som man förväntat sig. Nästa vecka är en tuff vecka för alla lag. Samtliga lag spelar 2 matcher inom 4 dagar eller mindre. En vecka som kommer betyda mycket för lagen som lyckas vinna sina matcher.

Just nu är serien väldigt tät, plats 5-9 har alla 9 poäng, mellan 2-4 skiljer endast 2 poäng. Bråvalla har seglat iväg och leder med 3 poäng just nu. I botten återfinns Saltängen, Hageby och Trix alla inom en poängsskillnad. från varandra.

Som sagt nästa vecka blir intressant och jah hoppas det kommer ske lite skrällar och att serien tätnar ännu mer. Denna serie ska inte avgöras förens i sista omgången!

Division 5 Mellersta update

Då var det dags att ta en liten koll på division fem mellersta.

FC Innerstaden leder framför Kimstad GoIF som hänger med starkt, på lika många poäng som Kimstad ligger Kurdiska. Dessa tre lag har dragit ifrån ich trean ligger hela 6 poäng framför fyran Åtvidabergs Södra som dock har 2 matcher mindre spelade.

Skärblacka är fast i botten och har endast lyckats spela in 1 poäng.

På femte respektive sjätte plats hittar vi Finspång och Vånga på 6 poäng.

På 4 poäng och åttonde plats återfinns Norsholm.

Omgång 6 var derbyomgång, eller vad sägs om följande matcher?

Norsholm - Skärblacka: Norsholm gick segrandes ur denna match med 2-1. En jämn match som egentligen kunnat slutat hur som helst.

Kimstad - Vånga: Här var det inget snack om saken, Kimstad var det tyngre laget och vann med 5-2 till slut

I samma omgång spelades Syrianska - Kurdiska: Två Linköpingslag tillika "landslag". En het match slutade 2-3 till Kurdiska.

Hur kommer då denna serie sluta? Även det är omöjligt att säga även om tre lag (och Åtvidaberg om de vinner sina hängmatcher) dragit ifrån. Innerstaden är starka med sina studenter, frågan är om alla hinner spela alla matcher? Kimstad har nog överraskat många och kommer vara med där uppe i slutet. Kurdiska som ligger trea har två heta matcher i nästkommande omgångar. Man möter både Innerstaden och Kimstad.

En spännande serie som jag tyvärr inte har tid att följa omgång för omgång, men det kommer att komma nedslag titt som tätt.

Överraskande reslutat x2

Igår spelades matchen mellan Saltängen och Trix, jag kunde tyvärr inte ta mig till Saltängen för matchen men tro mig om jag blev förvånad när jag såg resultatet.

Saltängens BK - KFUM Trix 0-2
Trix inkasserar sin första seger oh hänger på lagen i botten. Saltängen som, i alla fall jag trodde, var på gång efter förra segern åker alltså på en ny förlust, och det tippade topplaget är långt efter.

Kris i Saltängen?

Annars så gick Svärtinge SK vidare i östgötacupen när man tog en fin skalp genom att slå Söderköping IK efter straffar, 2-2 efter fulltid. Man satte sin båda bonusstraffar men det är imponerande!

Senare idag eller imorgon kommer nog en liten koll på grannserien!


Intressanta matcher

Helgens matcher har varit intressanta av många anledningar, vi börjar från början med resultaten och lite tankar.

KFUM Trix - Svärtinge SK 1-1
Trix tar en överraskande pinne mot Svärtinge. Två lag som spelar rätt lika med tätt försvarsspel och snabba omställningar. Trix kanske tar sig ur svackan?

Skarphagens IK - Lindö FC 1-3
Lindö rycker upp sig efter två förluster och 0-8 i målskillnad genom att slå Skarpis som hittills överraskat.

Loddby IF - Stegeborgs IF 1-7
Oj oj, Stegeborg vinner när man måste och det med besked! Veckans profil i tidningar betyder alltså inte automatiskt att man spelar bra!

BK Hird - Saltängens BK 3-4
En tät match där Saltis slår tillbaka Hird. Nödvändig seger för Saltis som inlett knackigt. Hird fortsätter störa alla de möter!

Dagsbergs IF - Chile Unido 1-1
Veckans match, jag tittade på denna match och Dacka imponerade på mig. Chile kvitterade i 92:e minuten med en man utvisad, det betyder mycket för moralen. Dacka kunde dock ha avgjort mycket tidigare, man hade bollar på mållinjen och ett par heta lägen.

Bråvalla IK - Hageby IF 2-1
Serieledarna drar ifrån och ligger nu 5 poäng före tvåan Chile Unido. Bråvalla på väg att avgöra serien redan? Hageby har startat väldigt knackigt och snart måste man börja vinna om man inte vill komma för långt efter.

Imorgon spelas hängmatchen mellan Saltängen och Trix. Superviktig match för båda lagen. Om tid finns blir det ett besök på Saltängens IP.

Intressant diskussion om förra inlägget där det pratas om respekt för sina motståndare. Tydligen ska en spelare kissat mitt på plan inför en match och enligt mig är inte detta okej, sånt gör man inte bara. Nu kan jag som sagt inte svara på om det är sant, men mycket tyder på det då det är många som säger att det har hänt. Jag hoppas tränaren i laget där denna kille spelar verkligen tar tag i det och lär honom lite om respekt.

Kul att femman uppmärksammas i media, jag tror att det är tredje gången Mats Willner har med något från divison fem i sin topp 3 lista. Först var det Hird och Bråvalla som var med för sin fina säsongsinledning, sedan var det Sebastian Lindgren i Kimstad för sin 5 mål i en och samma match och nu senast var det Daniel Wittlåck som på ett väldigt snyggt sätt skruvat in en frispark i Loddbys segermatch mot Lindö (målet finns på youtube). Hoppas verkligen att trenden håller i sig länge och att femman kommer synas mer och mer i media. Femman är het!

Nu väntar en härlig vecka med en stor väntan till nästa helg och matcherna som kommer spelas då!

Hängmatcher

Lite uppdatering på några matcher som spelats kommer här!

Svärtinge SK - Skarphagens IK 1-1
Svärtinge borde vunnit denna match på forhand. Man är över 90 minuter ett bättre lag. Skarpis fortsätter att plocka poäng och gör det mycket tack vare ett bra försvarsspel och effektivitet. Kan räcka långt!

Loddby IF - Chile Unido 0-2
Jag va ute och kollade på denna match och Chile ägde stora delar av matchen och vinner rättvist. Loddby stör Chile stundtals men hade fruktasvärt svårt mot Chiles kvicka spelare. En sak är dock klar, Loddby är ingen slagpåse. Chile är riktigt roliga att titta på, man är dock lite för inneffektiva framåt!


Update!

Trots att jag är flera dagar efter och börjar få en halvt ointressant blogg så kommer här en uppdatering från helgen.

Lindö FC - Loddby IF 0-3
Nykomlingsmöte mellan ettan och tvåan från divison 6 norra förra året. Loddby var det starkare laget och tar sin andra raka seger. Lindö har två raka förluster och 0-8 i målskillnad! Börjar åldern ta ut sin rätt? Loddby riktigt på gång!

Stegeborgs IF - Dagsbergs IF 1-4
Efter en tuff start har Dacka kommit igång, andra raka segern och 9 gjorde mål på två matcher. Stegeborg helt under isen och har det väldigt tufft just nu.

Chile Unido - Bråvalla IK 1-2
Chile ledning i halvtid blev seger för Bråvalla i denna match. Chile har inlett knackigt, man skapar men får inte riktigt till det. Bråvalla imponerar stort och spelar sitt spel på ett imponerande sätt. Klart mest lysande laget just nu.

Hageby IF - BK Hird 1-2
En av förhandsfavoriterna Hageby har det riktigt tufft. Ny förlust och nu mot Hird som överraskat alla och ligger på andra plats. Hageby måste ta sig i kragen och börja leverera. Hird utmanare om seriesegern?

Saltängens BK - KFUM Trix inställd

Svärtinge SK - Skarphagens IK inställd

I veckan spelas Loddby - Chile Unido, en match som blev inställd i början av säsongen. Intressant att se om nykomlingarna Loddby kan rubba favoriten Chile. Mycket möjligt att det blir ett besök úte i Loddby.

Imorgon måndag är det tänkt att Svärtinge - Skarphagen ska spela sin inställda match från helgen. Ett Svärtinge som ligger och lurar i toppen mot ett Skarphagen som visat prov på ett stabilt spel.

Omgång 6 ser annars ut såhär:
KFUM Trix - Svärtinge SK: En match som spelar redan på onsdagen, Svärtinge borde springa sönder Trix med sitt fina kontringsspel. Tätt matchande för Sväringe kan tala för Trix.

BK Hird - Saltängens BK: Lite av en måstematch för Saltängen om man inte ska tappa allt för mycket. Kan blir tufft då Hird som sagt visat upp sig från sin bästa sida hittils.

Loddby IF - Stegeborgs IF: Även det en måstematch för Stegeborg som måste vinna för att hänga med. Loddby har tätt matchande som kan ta ut sin rätt.

Skarphagens IK - Lindö FC: Känns på förhand som en typsik X match. Lindö som tappat helt efter den fina inledningen borde känns revanschlusta. Skarphagen som överraskat lite smått är täta bakåt, men gör dock inte så mycket mål heller.

Dagsbergs IF - Chile Unido: Dacka som är på gång mot ett Chile som förlorade mot Bråvalla. Kommer bli en riktigt tuff match med två lag som verkligen vill och försöker spela fotboll. Omgångens match?

Bråvalla IK - Hageby IF: Bråvalla på hemmaplan borde vara för svårt för Hageby som inte rosat marknaden är. Men man har ett lag som borde kunna störa alla lag.

5 matcher in på serien, vad anser ni? Vilka ser starkast ut? Vilka har överraskat? Går det säga hur detta kommer sluta?

Mina svar på frågorna är, Bråvalla, Hird och självklart går det inte att säga nu hur det kommer att sluta, men en sak är säker, jag har sagt det förut och jag säger det igen, Femman är het och kommer så vara ända in i kaklet!

Division 5 mellersta

Nu blir det en liten koll på vad som händer i division 5 mellersta.
Den serien leds av suveräna från division 6 förra året, FC Innerstan, skuggar dem gör pånyttfödda Kimstad GoIF som har haft stor nytta av sina tre "stjärnförvärv" och då framförallt Sebastian Lindgren från Sylvia som stänkte in 5 mål i senaste matchen. I en intressant serie med många derbyn så går det inte så bra för de andra lagen i denna region, Vånga, Norsholm och Skärblacka är placerade på plars 8-10 i serien.

Intressana matcher kommer det att spelas nästa vecka då Norsholm spelar två derbyn på 3 dagar. Först mot Vånga och sedan mot Skärblacka, Vånga har två derbyn på 4 dgar. Man möter då som sagt först Norsholm för att sedan ställas mot Kimstad.

Finspång som jag räknar till regionen som jag har lite koll på ligger i mitten av tabellen och har verkligen blandat och gett.

Nu tänkte jag svara på frågan varför jag inte skriver om division 5 mellersta oftare. Det handlar främst om tid, jag har inte tid att hålla på med det. Jag har valt att sätta mig in mer i lagen som spelar i divison 5 östra, dels på grund att jag har intresse i ett av lagen där. Jag skulle vilja sätta mig in mer, men som sagt det handlar om tid. Jag har annat att sköta hemma och därför dröjer det ibland att det blir uppdaterat. Så sluta gärna påpeka att det inte är skrivet ibland, jag vet om det och gör mitt bästa.

Hoppas ni fortfarande vill och kommer att fortsätta läsa.

Nu väntar en intressant helg!

Resultat från helgen

Då var alla matcher i omgång 4 spelade. Fredagens reultat kompletteras med lördagens resultat, för er som missat det:

KFUM Trix - Hageby IF 1-2
Hageby avgör i slutet av matchen, i vad jag förstått det på det hela taget en jämn match med övertag för Hageby. En väntad seger. Trix får vänta på första segern.

Chile Unido - BK Hird 3-0
Chile slår Hird som efter två segrar nu har två förluster. Chile gör det man ska och hade bud på mer.

Dagsbergs IF - Lindö FC 5-0
Lindö totalt frånsprugna av löpvilliga Dackaspelare. Såg ut att ha det riktigt svårt mot ett Dagsberg som stundtals presterade fin fotboll.

Bråvalla och Svärtinge är de ända lagen från femma som är kvar i östgötacupen, Svärtinge vann mott Grebo med 3-1 och är alltså klara för åttondelsfinal.

Min trogna tippare Trix Supporter har varit i farten redan och tippat nästa omgång.

Saltängens BK - KFUM Trix 1
Lindö FC - Loddby IF 1
Stegeborgs IF - Dagsbergs IF 2
Svärtinge SK - Skarphagens IK 1
Chile Unido IF - Bråvalla IK 1
Hageby IF - BK Hird 1

I övrigt är det rätt så stiltje just nu. Tänkte att jag någon gång denna vecka skulle försöka hinna med att göra ett nedslag i den mellersta serien och kolla till ite hur det går för lagen där.


Fredagsresultat

Fredag igår vilket innebar 3 matcher i våran härliga serie.

Loddby IF - Saltängens BK 4-2
Nykomlingarna tar sin första seger i årets femma och det mot ett Saltängen som minst sagt inte rosat marknaden än så länge. "-Vi är det klart bättre laget över 90 minuter" säger Loddbys tränare, Saltängens dito säger "-Det såg riktigt illa ut för oss, är var helt under isen" Starkt ändå av Loddby att slå en av förhandsfavoriterna.

Skarphagens IK - Bråvalla IK 0-0
Skarphagen och Bråvalla kryssar alltså, kanske ett logiskt resultat med tanke på att Skarphagen är nog bättre än många tror. Båda lagen spelade tätt bakåt och bjöd inte på någon riktig fotbollsunderhållning framåt. Skarphagens tränare säger "-Vi spelar riktigt bra fotboll, jag är nöjd med 0-0" Bråvallas tränare kommenterar som följer "-Försvarsmässigt är jag jättenöjd, men anfallsmässigt skapar vi för lite" Alltså ett logsikt resultat enligt mig.

Stegeborgs IF - Svärtinge SK 1-4
Svärtinge från start till slut, vilket det ska vara i denna match. Svärtinge är det bättre laget och ska äga denna match, vilket de gjorde. "- Vi förlorade mot ett bättre lag" säger Stegeborgs tränare. "-Det var inget snack som saken idag" analyserar Svärtinges tränare.

Svärtinge har än så länge överraskat på mig, jag visste att de va bra men inte så bra. Man spelar snabbt och ställer om kvickt och jag tror att de kommer vara farliga för alla lag i serien. Se upp för Svärtinge. Bråvalla nere på jorden lite efter den fina inledningen. Tilläggas ska faktiskt att Skarphagen ser ut att ha en grym defensiv som lagen hittils har haft svårt med. Saltängen? Hypade innan säsongen men vilken kass inledning de har fått. Det är ett mysterium. Kul att Loddby får ta sin första seger i femman.

Idag spelas det matcher också:
Dagsbergs IF - Lindö FC

KFUM Trix - Hageby IF

Chile Unido - BK Hird

Tipsrad: X, 2, 1.


Måndagsmatcher

Idag spelades de återstående matcherna av denna omgång.

Saltängen - Dagsberg 1-1
Två lag som enligt mig inte levererat som jag trott innan, ganska naturligt att det blir X.

Bråvalla - Hird 4-1
Seriefinalen slutar med seger för Bråvalla som helt klart imponerar mest just nu! Hird nere på jorden?

Just nu finns inte mycket annat att skriva om så detta blir ett kort inlägg.
Börja tippa nästa omgång

Loddby IF - Saltängens BK
Stegeborgs IF - Svärtinge SK
Dagsbergs IF - Lindö FC
KFUM Trix - Hageby IF
Chile Unido - BK Hird

Ny helg, nya matcher

Ännu en helg har passerat och i och med helger nu förtiden så betyder det fotboll!

4 matcher än så länge har spelats:

Chile Unido - KFUM Trix 3-1
Jag va och kollade på denna match, och vad finns att säga? Chile va det klart bättre laget över 90 minuter och ägde större delen av matchen. Det va egentligen inget snack om saken enligt mig. Chile tar sina segrar men kanske inte lika övertygande som jag trott innan

Svärtinge SK - Loddby IF 3-1
Svärtinge tar programenlig seger över Loddby som inlett tungt. Enligt kommentarer visade de upp fin fotboll, men Svärtinge va effektivare.

Lindö FC - Stegeborgs IF 2-2
Lindö och Stegeborg spelar oavgjort, vem hade trott något annat när Stegeborg spelar? Lindö serieledare(!) just nu, imponerande. Stegeborg tar sina pinnar.

Hageby IF - Skarphagens IK 0-2
Lite överraskande enligt mig, men Skarpis ursäktar sig inte för segern i en match där Hageby ägde bollen.

Imorgon spelas återstående matcher:
Saltängens BK - Dagsbergs IF
Bråvalla IK - BK Hird

Jag sticker ut hakan o säger att det blir X i båda matcherna.

För övrigt, såg ni Snoka spela fotboll i lördags? För er som inte gjorde det, ni missade något särskilt första halvlek. Det var verkligen fotbollsunderhållning och jag vågar påstå att matchen i sig höll bra allsvensk klass

1:e maj

Roligt, roligt! 1:e maj och nu är verkligen våren här! I alla fall om man räknar månader för vädret är kanske inte det bästa just nu, men vad gör det när det är lördag och fotboll?

Idag kommer följande matcher att spelas, resultatet som ni ser är hur jag tror att det kommer sluta.
Chile Unido IF - KFUM Trix 1
Svärtinge SK - Loddby IF X
Lindö FC - Stegeborgs IF 1

Resterande matcher kommer att spelas under söndagen och måndagen.
Hageby IF - Skarphagens IK 1
Dagsbergs IF - Saltängens BK X
Bråvalla IK - BK Hird X

Jag är väldigt sugen på att åka och se Chile Unido möta Trix, förmodat topplag mot förmodat bottenlag. Det kommer antagligen bli så att jag beger mig mot Sydvallen idag en sväng.

Det har spelats matcher i Östgötacupen med för er som missat det.
Saltängens BK - FC Innerstan 0-3
Lindö FC - Smedby AIS 3-5
Bråvalla IK - Skenninge IK 4-0

Detta innebär att Bråvalla än så länge är det ända laget kvar från division fem östra i cupen, Svärtinge har kvar sin match mot Grebo.

2x10-1
Där har ni kombinationen som ligger tvåa på Mats Willners lista just nu, i senaste Parken Direkt uppmärksammade han division fem östra och serieledarna Bråvalla och Hird, och tyckte det var väldigt imponerande efter två matcher. Femman är het!

På tal om hett. Det första derbyt i division fem mellersta har spelats.
Skärblacka IF - Kimstad GoIF 0-2

Kimstad gick alltså segrande ur det första derbyt efter storspel av målvakten tillika nyförvärvet Andreas Pettersson. Matchen hade annars kunnat slutat hur som helst då Blacka absolut inte var helt ofarliga. Mycket i dagens fotboll handlar om vem som lyckas peta in det första målet.

Trots det halvtråkiga vädret slänger jag på grillen nu så man kan avnjuta en härlig köttbit till lunch, det är ju trots allt vår!

RSS 2.0