Lite koll

Då ska vi ta en liten titt närmare på lagen (som enligt mig är intressanta) som gick upp från sexan samt åkte ur fyran i år och som alltså kommer spela i femman nästa år.

Från Divison 4 Östra så åkte Tallboda och Ringarum ur. Tallboda borde hamna i den mellersta eller västra serien och Ringarum borde hamna i den östra serien, alltså är det Ringarum som är intressanta. Inget av lagen gjorde någon kanon säsong. Ringarum läckte som ett såll bakåt och släptte in 80 mål. Man har gått från topplag i fyan till att alltså åka ur, om jag inte minns helt fel så var man med och slogs om seriesegern för några år sedan. Lagets geografiska läge kan bidra till att spelare kan lämna till nästa år, men får man behålla mestadels av truppen så kommer man bli bra nästa år. Det finns kvalitet i laget och jag kan tänka mig att mankommer jobba hårt för att ta sig tillbaka till fyran snabbt.

Från den Västra fyran åkte Mantorp och IFK Motala ur, de kommer troligen hamna i den västra femman.

Från Division 6 Norra gick Norrköpings FF och Krokek upp, NFF vann serien och Krokek blev bästa tvåa i länet. Båda lagen borde få en plats i den östra femman och är därför intressanta.
NFF öste in mål, hela 119 stycken.  Krister Perfors och Fredrik Axelsson stod för 70 mål tillsammans och var såklart en stor bidragande orsak till att man gick upp. Man har ett stabilt lag och var nära på att gå upp förra året redan. Lite nyförvärv och man kommer helt klart kunna störa i femman. Kampen om seriesegern avgjordes när tvåan Krokek tappade poäng mot Kvarsebo om jag inte minns fel, men man gick upp ändå och Krokek är ett spännande lag. Ett ungt och rappt lag som inte för så länge sen spelade i femman. Man är stabila bakåt och släppte endast in 20 mål i år.

Om dessa två lag hamnar i östra serien så spetsas den till ytterligare. Mitt tips på hur serien kommer se ut är alltså.

Dagsberg
Skarphagen
Svärtinge
Bråvalla
Lindö
Hageby
Saltängen
Hird
Loddby
Ringarum (från fyran)
NFF (från sexan)
Krokek (från sexan)

Detta känns helt klart som en rimlig serieindelning.

Nu lite Division 5 mellersta snack.

Vinnare av mellersta femman blev FC Innerstan som gick som en raket från sexan till fyran på två år. Man var till slut överlägsna och vann serien med 7 poängs marginal framför Finspång. 67 gjorda mål visar att man gör mycket mål och är stabila bakåt då man bara släppte in 17 mål.
Lagen som lämnar femman blev Slätmon och Norsholm, Norsholm som fick sin plats sent i vintras. Man skrapade endast ihop 4 poäng vilket tyder på att man kanske inte riktigt var redo för utmaningen i femman. Det gick bättre för en annan nykomling från trakten, Skärblacka slutade på 27 poäng och gjorde en bra insats med sitt unga lag. Vånga tog sista platsen som gav nytt kontrakt. Bäst på landsbygden blev dock Kimstad som slutade på 28 poäng, man vann alltså kampen med sina rivaler.
Den här serien kommer fyllas på med antagligen Örtomta från division 6 östra och möjligen Tallboda, sedan kommer ett lag till att tillkomma.

Så där det va lite koll på vad som hänt i serierna runt om femman.

Det är mycket kvar innan serierna är fastställda och det kommer bli många turer, några lag kanske slås ihop och några kanske lägger ner.

Som många säkert vet så diskuteras det att det ska bli en rak seriepyramid till 2012, om jag förstår det rätt så kommer det inte påverka division fem serierna avservärt då de stora ändringarna sker från division sex och neråt.

2010 har vi haft 2 div 4-serier, 3 div 5-serier, 4 div 6-serier, 2 Klass 1-serier, 2 Klass 2-serier och 4 Klass 3-serier samt 1 utvecklingsserie Elit kallad träningsserie Smedby.

2012 skulle seriesystemet enligt förslaget bli 2 div 4-serier, 3 div 5-serier, 3 div 6-serier, 4 div 7-serier, samt 6 div 8-serier.

För att nå dit innebär det att efter säsongen 2011, förutsatt att 3 östgötalag ramlar ur div 3, att segrarna i klass 1 förs över till div 6, att resterande Klass 1-lag utom jumbon och lag 1 och 2 från Klass 2 förs över till div 7 och jumbolagen i Klass 1 och resterande lag i Klass 2 och Klass 3 förs över till div 8. Lagen i träningsserie Smedby förs över till div 6.

Det va allt från nu, vi hörs snart igen.


Genomgång

Sådär nu äntlign finns tid för ett längre och roligare inlägg.

Serien är avslutad och Chile Unido stog till slut som segrare som så många innan säsongen hade trott. Man gör det välförtjänt då man visat prov på spel som håller högre än femman. Här kommer en liten åsikt om varje lag och hur de gått för dem i år:

1. Chile Unido
Har imponerat hela säsongen, man har gjort 59 mål och släppt in 19 vilket tyder på en stark defensiv och såklart ett giftigt anfall. Det kommer bli spännande att följa dem nästa år i femman då jag personligen tror att de kan vara med och slåss på den övre halvan av tabellen, lite nyförvärv för att spetsa så kommer nästa år gå galant.

2. Dagsbergs IF
Slowstarters som blandat bra resultat med riktigt dåliga, i början av året imponerade man inte för att sedan komma igen och ösa in mål 62 gjorda och 29 insläppta . Förtjänar andraplatsen men kunde med en bättre start på året rent utav vunnit. Ett snabbt anfallsspel och ett stabilt defensivt jobb. Kommer helt klart vara en av favoriterna nästa år.

3. Skarphagens IK
Helt klart överraskningen enligt mig, jag trodde inte de skulle hamna så högt upp som de gjorde. Man har visat upp ett stabilt spel och varit hypervassa framåt, då framförallt Joel Mohede som blev skyttekung i NT:s spridningskrets. Totalt så gjorde man 49 mål och släppte in 30. Dock lite för tunn trupp för att riktigt ta klivet uppåt, vilket visat sig i vissa matcher då man tappat onödiga poäng.

4. Svärtinge SK
Ett ungt rivigt Svärtinge har spelat bra hela året. Man har kanske seriens vassaste omställningar och är hela tiden farliga. Orutin kan ha lyst igenom i vissa matcher då man förlorat poäng mot "sämre" lag. Svärtinge är ett roligt lag att titta på då man vet att det oftast bli roliga matcher. Får man behålla samma lag och spetsa lite blir man farliga nästa år. 53 fullträffar och 28 insläppta.

5. Bråvalla IK
Bråvalla som va riktigt bra i våras tappade nästan allt under hösten. Man hade det svårt med att få ihop folk och det speglade sig i matcherna. Under våren så var de solklara favoriter till att slåss om första platsen men man tappade som sagt helt. Har man bästa laget med så är det inte många som slår Bråvalla. 52 mål och 38 insläppta.

6. Lindö FC
Är riktigt imponerad av Lindös höst, man har spelat bra och har otroligt bollskickliga spelare. Starkt av en nykomling från sexan att placera sig såhär högt i årets serie. Rutinen i matcher som gäller något har speglat hösten och Lindö är ett lag som är riktigt tungt att möta, i vissa matcher tröttnar man dock rejält och orkar inte hänga med, man har smällt in 37 mål och släppt in 46.

7. Hageby IF
Svänglaget Hageby som många trodde var en outsider innan säsongen visade sig inte riktigt ha laget sammanspelt. Man har tappat och förlorat matcher som man normalt ska vinna och det har helt enkelt inte känts stabilt. Man tog sin i kragen under hösten och gjorde en hel del bra matcher och tog viktiga segrar. 38-39 i målskillnad.

8. Saltängens BK
Även Saltängen som många trodde skulle komma högre upp var länge inblandat i bottenstriden. En stark höst ändrade dock på detta och man kom tillslut alltså åtta. Man blandade toppmatcher med riktiga bottennapp och placeringen på laget känns rättvis. Ett svårtläst lag som man inte rikigt vet var man har. Man mäktade med att göra 38 mål och fick hämta bollen i eget nät 49 gånger.

9. BK Hird
Även detta ett lag som jag inte blir riktigt klok på. En underbar inledning på säsongen och många trodde kanske att ett lag ingen hade räknat med skulle kunna slåss i toppen. Istället så sluta man alltså i bottenskiktet av serien. Kan ha ett starkt lag ena matchen för att sedan inte riktigt ha lika starkt lag nästa match. Dock är man riktigt jämna i målfabrikationen och i isläppta 41-41.

10. Loddby IF
Andra nykomlingen från sexan hade det betydligt svårare en den andra. Man såg länge ut att åka ur men tog viktiga poäng mot topplag som visade sig vara avgörande. Man har under året gjort 32 mål och släppt in 59. Ett lag som alltså verkar trivas bra mot topplag men sämre mot lite "sämre" lag. Hur som helst, nästa år är ett nytt år och jag tror Loddby är glada att de fick en chans till.

11. Stegeborgs IF
Stegeborg lämnar femma för att börja om i sexan. Man har kryssat alldeles för många matcher i år. Dock har man visat att man kan spela jämt mot bra lag men man har varit på tok för ojämna för att klara sig kvar. 34 mål och 64 insläppta. Utav 3 segrar så kom 2 av dem mot laget man slogs med om nedflyttning vilket jag tycker visar på att det kanske är bra att försöka ta nya krafter i sexan.

12. KFUM Trix
Trix har inte imponerat alls på mig under året och det är logiskt att man slutar sist. 26 gjorde och hela 79 insläptta visar på att det inte riktigt funkar defensivt. Man får ta nya tag i sexan och försöka komma igen. Sist gick det bra för dem där. 20 segrar och inga förluster. Man kanske kan göra om det?

Det va en liten genomgång av serien. Nästa inlägg kommer handla lite om den andra divison fem serien och om vilka lag som gått upp från sexan samt åkt ur fyran. Alltså lagen som kan vara intressanta till nästa års femma.

Till dess ha det bra och trevlig helg


Kortis

Ja som ni säkert inte missat så vann Chile Unido sin match mot Stegeborgs IF och är därmed klara för fyran nästa år, det blir alltså Trix och Stegeborg som åker ur.

Ett stort grattis till Chile Unido, ni har spelat bäst fotboll och förtjänar platsen i fyran.

Det är ett kort inlägg och jag ber om ursäkt, skriver från en telefon, har tillbringat de senaste dagarna på sjukan. Kommer en sammanfattning så fort jag kommit hem.

Återigen grattis Chile Unido!


RSS 2.0