Sista omgången

Då så mina damer och herrar, på lördag är det dags för säsongens sista matcher. Än tänker jag inte summera säsongen utan det blir när dessa matcher är spelade. Här kommer resultaten såsom kristallkulan har visat.

Hageby IF - Lindö FC
Hageby vill ge sin tränare (som lämnar laget )en fin avslutning på året och kommer kämpa till sista svettdroppen för att ge honom det. Lindö som verkligen överraskat många och gjort en väldigt bra säsong kommer spela utan press och kommer bjuda på fin anfallsfotboll, en målglad tillställnings som kommer sluta med seger för Hageby 5-3

BK Hird - Loddby
Loddby måste ta minst en poäng för att vara helt säkra på fortsatt spel i femman nästa år. Hird har inget att spela för men vill gärna avsluta snyggt. Loddby kommer dock vara mer inspirerade i denna match och men koncentrerade framför allt. En tät kämpamatch kommer sluta med Loddbyvinst 2-4

Bråvalla IK - Dagsbergs IF
Liksom Hageby så vlil Bråvalla avsluta snyggt med sin avgående tränare. Dagsberg som öst in mål och gjort flest i serien än så länge har fortfarande chansen till serieseger och man kommer gå för fullt för att ta den lilla chansen som finns. Bråvalla kommer streta emot bra i en halvlek sen går Dacka om, vinst med 2-5 för Dagsberg.

Chile Unido - Stegeborgs IF
Kanske den mest intressanta matchen i helgen, poäng för Chile och man vinner serien, poängtapp för Stegeborg och man åker ur. Två lag som verkligen har allt att spela för och det kommer bli en tuff match. Det svåraste som finns är att möta lag som kämpar för nytt kontrakt. Nu har Stegeborg "otur" som möter ett lag som kämpar för att vinna serien. Chile är för bra och kommer vinna med 4-1.

Saltängens BK - Svärtinge SK
Saltängen som även de har varit bra i höst vill som alla lag avsluta snyggt, Svärtinge har även de gjort en bra höst och känns lite starkare än Saltängen. Flytet i laget kommer vara starkare än hos Saltängen som har haft det lite tungt i de senaste matchern. Svärtinge vinner med 4-2

KFUM Trix - Skarphagens IK
Trix som åkte ur i och med förra omgångens förlust kommer få det tufft mot ett stabilt Skarphagens, som vi för övrigt vet inte imponerat lika mycket de senaste matcherna som man kanske gjort innan. Skarphagen vill gärna behålla sin tredjeplats och Trix vill gärna göra en snygg sorti ur femman.  Ett oavgjort resultat kommer det bli 2-2.

Sådär där har ni sista omgången och som ni ser så kommer det bli en målrik omgång som det ofta bli när sista matchen spelas. Och som ni säkert räknat ut redan och som vi tjatat om så kommer Stegeborg och Trix att åka ut enligt dessa resultat. Mer info om matcherna kommer efter helgen.

Serien är avgjord!

Såja, rätt i alla matcher utom en. I alla fall på utgången i matcherna, det var lite sämre på resultaten. Vi börjar från början som vanligt.

 

Lindö FC – Chile Unido 1-2

Chile tar den viktiga segern som man behövde inför sista omgången. Lindö streta emot bra men egentligen var det inget snack som saken. Chile var bättre och vinsten var rättvis. Ett bra anfall mötte ett bra försvar.

 

Skarphagens IK – Saltängens BK 2-1

Saltängen ledde, men Skarphagen vann matchen. Skarphagen visade sig vara snäppet tyngre än Saltängen och bärgade segern, en jämn match som egentligen kunnat sluta hur som helst. Man har nu skaffat sig ett ypperligt läge att knipa tredjeplatsen i serien.

 

Stegeborgs IF – Bråvalla IK 2-4

Måstematchen för Stegeborg slutade med förlust, Bråvalla vann äntligen efter en horribel höst resultatmässigt. Stegeborg släpper in mål alldeles för lätt för att ha chans i denna match. Man får nu samla all kraft för att utföra stordåd i sista matchen.

 

Loddby IF – KFUM Trix 5-1

Måstematchen för Loddby slutade med vinst, Trix är nu definitivt klara för division sex nästa år. Loddby har tre poäng ner till Stegeborg och ett plus mål. Matchen i sig dominerades av Loddby som vann välförtjänt.

 

Svärtinge SK – Hageby IF 6-1

Storseger för Svärtinge mot Hageby i en ganska så avslagen match där båda lagen inte har något att spela för. Hageby gick runt på mycket folk och tappade spelet helt stundtals. Svärtinge spelade bra och det var inget snack om vilket som var det bästa laget på plan.

 

BK Hird – Dagsbegs IF 1-2

Hird såg länge ut att snuva Dagsberg på egen men två mål i slutskedet av matchen ändrade detta. Dagsberg håller i och med segern liv i tätstriden inför sista omgången. På en dålig plan bjöds det inte på något skönspel utan detta var en riktig krigarmatch, kunde slutat hur som helst.

 

Där har ni resultaten och jag vågar påstå att serien nu är avgjord.

 

Chile Unido och Stegeborg möts i sista matchen och förutsättningarna, som de flesta säkert redan listat ut, är att Stegeborg måste vinna för att ha en chans att hänga kvar och Chile Unido måste ta minst en poäng för att ta steget upp. Chile är för bra för att förlora mot Stegeborg, man kan möjligen tappa poäng men vinner gör kanske Stegeborg i en av tjugo matcher. Dock så vet ju alla att det svåraste man kan göra är att vinna på beställning och att möta ett lag som slåss för sin överlevnad är aldrig lätt. Hur som helst Chile kommer vinna serien och Trix och Stegeborg åker ur.

 

Lite roliga nyheter underifrån med, till nästa år så ser det ut som att Norrköpings FF kommer att spela i division fem. Krokek hade övertaget inför senaste omgången men spelade bort sig själva, eller rättare sagt Kvarsebo förstörde för Krokek genom att spela 1-1 mot dem. NFF måste nu bara vinna sista matchen mot Igelfors vilket inte ska vara något problem. NFF har i övrigt imponerat stort och hittills smällt in 113 mål.

 

När alla serier är färdigspelade ska jag göra en sammanställning och försöka mig på att tippa hur serierna kommer att se ut nästa år. Vilka lag går upp i femman, vilka lag åker ner i femman, det är ju i o för sig redan klart vilka lag som åker ur fyran, det blir Ringarum och Tallboda. Det kommer bli intressant hur nästa års serier kommer att se ut då det känns som att det kommer vara mer lag från landet så att säga än stadslag i division fem. Men som sagt jag sparar lite på krutet till nästa vecka då det kommer en mer genomgående genomgång.


Spåkulan

En titt in i kristallkulan har gett mig upplösning på hur femman kommer att sluta, hur matcherna kommer gå och vilka som klarar sig kvar respektive går upp.

Vi börjar med vad den sa om helgens matcher.

Lindö FC - Chile Unido
Chile vet vad som står på spel inför denna match, seger och man är ett ypperligt läge inför den avslutande matchen. Lindö kommer spela utan press på sig och kommer bjuda upp. Chile kommer att få kämpa men man kommer att vinna matchen till slut. Slutresultat 1-3

Stegeborgs IF - Bråvalla IK
Stegeborg vet att de måste vinna för att hänga kvar, man måste i stort sett vinna då man möter Chile Unido i sista matchen. Bråvalla har inte gått bra och vill avsluta snyggt, detta kommer även det bli en tuff och jämn match. Stegeborg har viljan, och jag tror det avgör. Slutresultat 2-1

Skarphagens IK - Saltängens BK
Skarphagen kämpar om bronset i denna serie medans Saltängen spelar för att fullfölja en oerhört bra höst. Skarphagen är tyngre och effektivare än Saltängen och spåkulan säger att det kommer att bli en knapp men stabil seger för Skarphagen. Slutresultat 2-0

Loddby IF - KFUM Trix
Loddby måste vinna för att inte åka ur, eftersom Stegeborg kommer slå Bråvalla. Trix som inte är helt borta kommer försöka grabba det sista halmstrået och bjuda upp till dans. En tät, tuff och jämn match kommer dock sluta med att Loddby går segrandes ur striden. Slutresultat 3-1

BK Hird - Dagsbergs IF
Dagsberg är väl medvetna om vad som gäller, allt framåt för att gå om Chiles målskillnad, vid seger så finns hoppet kvar om serieseger i sista matchen. Hird som är klara för femman nästa år kommer bli överkörda av ett kvickt Dagsberg. Slutresultat 1-6

Svärtinge SK - Hageby IF
Svärtinge har chans på tredjeplatsen medans Hageby svävar i ingemansland, det och de faktum att Svärtinge är snäppet bättre kommer visa sig på plan. Detta kommer dock bli en rolig och öppen tillställning, Hageby kommer spela bra fotboll och göra en del mål. Slutresultat 5-3

Så det var vad spåkulan hade att säga om helgen, tyvärr kan man bara se några dagar i förväg riktigt klart så nästa veckas matcher är ganska suddiga just nu. Det finns dock lite som man kan urskilja.

Den avgörande matchen mellan Chile Unido och Stegeborg syns lite lätt, hur än den här matchen går så kommer vi ha ett firande, antingen serieseger eller klarar kontrakt. Det lutar åt det första. Den andra intressanta matchen i den sista omgången står mellan BK Hird och Loddby IF, eftersom både Stegeborg och Loddby kommer stå på samma poäng inför den här matchen. Loddby har det då i egna händer (eftersom det ser ut som Stegeborg förlorar mot Chile)och tar minst en poäng som det ser ut som. Ni kan ju räkna ut vad det innebär.
Ett vilt kämpande Dagsberg kommer knipa andra platsen och ta en storseger över Bråvalla i sista omgången ser det ut som. Tyvärr räcker det inte då Chile vinner sin sin match som sagt.

Där har ni det, även om det är suddigt så tror jag det slutar så här.

Late update

Tolka namnet på inlägget hur nu vill!

 

Det har hur som helst spelats matcher i helgen och med mina mått mätt så tippade jag återigen ganska så bra vill jag påstå.

 

Hageby IF – Saltängens BK 2-0

Hageby vinner denna täta match med 2-0, jag tippade Hageby vinst med uddamålet så jag är rätt nöjd. Inget snack som saken i matchen Hageby var det bättre laget och förtjänade att vinna. Båda lagen har som jag sagt tidigare varit stabila i höst.

 

Bråvalla IK – Lindö FC 2-2

Oavgjort i en match där det var tippat X,2 måste vara godkänt. Lindö tar ikapp ett 2-0 underläge vilket visar på moral. Ett fall framåt för Bråvalla som återigen tar poäng. Det var en svårspelad på en regntung plan och resultatet var i slutändan rättvist.

 

Chile Unido – Svärtinge SK 4-2

Chile tar en oerhört viktig seger och är fortfarande 3 poäng före Dagsberg, det ser bra ut för Chile. Jag tippade dock Svärtinge vinst så jag är inte lika nöjd, hehe. Chile var det tyngre laget och det är inte mycket att orda om, Svärtinge var dock bra och saknade inte chanser. Nu är Chile riktigt nära!

 

BK Hird – Stegeborgs IF 1-0

Hird tar en viktig seger i botten och säkrar spel i femman nästa år. Stegeborg hade behövt vinna för att vara på säkrare mark. En jämn match där Hird drar det längsta strået. Matchen kunde dock ha slutat hur som helst, nu har Stegeborg ett jobbigt läge, men man har dock övertaget i kampen om fortsatt spel. Mitt tips gick in, en 1:a!

 

Skarphagens IK – Loddby IF 1-1

Loddby tar en viktig poäng mot Skarphagen i en match med en väldigt regntung plan. Matchen kunde dock slutat hur som helst då båda lagen hade bra lägen. Resultatet var sett över hela matchen rättvist. Här gick mitt tips sämre, en solklar 1:a blev ett X.

 

KFUM Trix – Dagsbergs IF 1-8

Jagande Dagsberg tog en storseger mot jumbon Trix som ser ut att åka ur, man har fortfarande en teoretisk chans att klara sig dock. Dagsberg som beskrivs som en lagmaskin för tillfället ångade på och vann återigen stort. Man har nu gjort mest mål i serien.

2 omgångar återstår nu och det är jämt i botten, och toppen för den delen. Dagsberg närmar sig på målskillnadsfronten men är fortfarande 3 poäng bakom. Chile har inte allt för skrämmande matcher kvar och kommer klara detta såsom det ser ut just nu. Ska försöka hinna med en liten tippning på matcherna som är kvar i toppstrid respektive bottenstrid och hur det kommer att sluta det hela.

God Natt!


Lördagsmatcher

Matcher, matcher och en liten tippning!

BK Hird - Stegeborgs IF
Båda lagen är i behov av en seger, en väldigt svårttippad match. Hird på hemmaplan borde dock vara snäppet starkare och ta hem det, 1:a med X gardering.

Skarphagens IK - Loddby IF
Loddby måste ta poäng för att hänga på i bottenstriden. Skarphagen kan spela lugnt och avslappnat, Skarphagen borde vinna med sitt tyngre spel, klar hemmaseger 1:a.

KFUM Trix - Dagsbergs IF
Dacka är bättre på alla sätt än Trix och man jagar även Chile i toppen. Detta kan inte vara annat en en solklar bortavinst för Dagsberg. 2:a

Bråvalla IK - Lindö FC
Lindö har imponerat på mig i höst, något som Bråvalla verkligen inte gjort. Det är dock en svårtippad match då jag vet att Bråvalla kan spela bra fotboll, tror dock på Lindö, 2:a med X gardering.

Chile Unido - Svärtinge SK
Chile måste vinna för att hålla undan från jagande Dagsberg. Svärtinge har spelat bra och kan störa alla lag, man slog även Chile i våras. Kommer bli en jämn match men, tror och hoppas för seriens skulle att Svärtinge kniper det. 2:a alltså

Hageby IF - Saltängens IF
Båda lagen har kommit igång nu i höst och jag tror det kommer bli en väldigt jämn match på Sydvallen. Hageby känns dock lite starkare än Saltängen och de vinner denna jämna match med uddamålet, en 1:a.

Där har ni min syn på denna helg. Vad tror ni??

3 matcher kvar

3 matcher kvar och tätstriden samt bottenstriden blir ännu tätare!

Dagsbergs IF - Loddby IF 5-1
Inte mycket snack om saken. Topplaget Dacka kör över Loddby så som man bör och hakar på Chile, man har nu en liten teoritsk chans att gå om Chile. Loddby är fortftarande en poäng efter Stegeborg och får verkligen kämpa i de sista matcherna.

Hageby IF - Chile Unido 1-1
Det stod länge och väl 1-0 till Hageby, Chile kvitterade dock och denna poäng kan visa sig vara väldigt avgörande då man nu har 3 poäng försprång och bättremålskillnad än Dacka. Man har alltså råd att förlora en match. Hageby har än så länge gjort en bra höst och förtjänade verkligen poängen.

Svärtinge SK - BK Hird 4-0
Svärtinge vinner klart i en match som kunde runnit iväg resultatmässigt. Hird måste börja vinna igen om man inte vill känna sig allt för flåsade i nacken av Stegeborg och Loddby.

Saltängens BK - Bråvalla IK 3-2
Saltängen slår Bråvalla, vilket hade varit en överaskning om det varit i våras. Just nu är Bråvalla riktgit ur form och har verkligen inte imponerat. Saltängen har varit bra i höst och segern var ganska logisk.

Stegeborgs IF - Skarphagens IK 1-8
Storseger för Skarphagen mot ett Stegeborg som hängde med stundtals.  Stegeborg har problemet som de flesta bottenlagen har, man släpper in på tok för enkla mål. Skarphagen visar återigen att man verkligen kan spela fotboll.

Lindö FC - KFUM Trix 5-2
Lindö har gjort en väldigt bra höst, mycket bättre än vad jag trodde man skulle göra. Trix hade i och med seger blandat sig in i striden om fortsatt spel. Nu ser det tugnt ut även om inte hoppet är ute.

I nästa omgång möts bland annat Hird och Stegeborg, en match som betyder oerhört mycket för båda lagen, vid seger för Hird drar man ifrån ytterligare och är klara, Stegeborg kommer vid vinst och förlust för Loddby mot Skarphagen ha ett rejält övertag. Chile ställs mot svårspelade Svärtinge som slagit Chile förut och kan mycket väl göra det igen. Dagsberg tar sig an Trix och lär ösa på framåt för att ta igen målskillnaden som Chile har på dem.

Som sagt en intressant helg att vänta!

En ny härlig omgång

En ny rafflande omgång har förgyllt helgen!

En del otippade resultat men i övrigt så är jag för första gången väldigt nöjd över hur jag tippade och förutspådde omgångens matcher!

BK Hird - Lindö FC 2-3
Gubbarna i Lindö blev inte för trötta som vissa trodde. Man kunde vända ett underläge mot Hird och vann tillslut. Hird måste börja vinna om man ska vara säkra, 5 poäng till nedflyttningsplats, plus bättre målskillnad dock, men något måste hända. Lindö har 5 poäng ner och är ett stort steg närmare fortsatt spel.

KFUM Trix - Stegeborgs IF 2-1
Trix grabbar den sista chansen och vinner överraskande mot Stegeborg som kunde gjort ett ryck i tabellen. En formtopp på Trix kanske är att vänta inför de avslutande omgångarna? Stegeborg fortfarande kvar över strecket och har det i egna händer.

Skarphagens IK - Dagsbergs IF 0-2
Dacka var starkare och effektivare i denna match och förtjänade att vinna, man är nu det laget som har den lilla chansen att hänga på Chile. 5 poäng upp dock och sämre målskillnad. Skarphagen ska inte skämmas över förlusten då man förlora mot ett bättre lag helt enkelt.

Chile Unido - Saltängens BK 2-1
Chile vänder ett 1-0 underläge till vinst, visar prov på moral och kämpatakter, likaså gjorde Saltängen som gav Chile en match. Resultatet är dock rättvist och kunde mycket väl varit några siffror större. Nu är det väldigt nära för Chile, Saltängen har 9 poäng ner till nedflyttningsplats och är väl i stort sett klara.

Loddby IF - Hageby IF 1-1
Oavgjort i en match Loddby hade behövt vinna för att gå om Stegeborg i och med deras förlust, istället knaprade man in ett poäng vilket kan vara viktigt i slutet av säsongen. Hageby hade behövt vinna för att i stort sett säkra spel i femman, man borde dock göra det då man har 7 poängs försprång och mycket bättre målsskillnad.

Bråvalla IK - Svärtinge SK 0-2
Höstens besvikelse Bråvalla förlorar återigen, (man fick tydligen bara ihop 12 man till matchen). Svärtinge har gått bra under hösten och förtjänade segern. Man gick om Bråvalla i serien och ligger nu fyra. Svärtinge är ett av lagen som gått bra på sistonde och kan verkligen slå alla lag.

4 matcher återstår av serien och den kan komma att bli verkligen intressant i de sista omgångarna. Ny omgång på fredag och lördag och en genomgång kommer innan det. Håll ut!

Internetstrul

Efter mycket bråk och tjafs med en välkänd internetleverantör som börjar på T och slutar på A så funkar internet återigen här hemma!

Det är ju ett tag sedan helgen nu så vi kör en snabbgenomgång av matcherna:

Lindö FC - Skarphagens IK 1-1
Två formstarka lag spelar oavgjort, vilket känns logiskt.

Svärtinge SK - KFUM Trix 4-0
Svärtinge tar en programenlig seger över Trix som snart är så gott som klara för sexan.

Saltängens BK - BK Hird 2-1
Saltängen som visar en upp en formtopp slår Hird, båda lagen i stort sett klara känns det som.

Stegeborgs IF - Loddby IF 2-0
Stegeborg tar sin tredje seger i år och andra mot Loddby, kan vara avgörande när serien summeras.

Chile Unido - Dagsbergs IF 0-1
Dacka imponerar och slår Chile, tack vare resultatet så lever serien.

Hageby IF - Bråvalla IK 3-1
Bråvalla har en riktig formsvacka, missar att täppa igen försprången som Chile skaffade sig i förra omgången. Hageby så gott som klara för nästa år.

Så det va det som hände i helgen. Som jag ser det just nu i och med helgens resultat så är det mest intressanta i serien kampen mellan Loddby och Stegeborg, där Stegeborg nu tog ett jättekliv, i och med segern över Loddby, till fortsatt spel i femman nästa år.

I toppen så missade som sagt Bråvalla att täppa igen de förlorade poängen från förra omgången, istället så ligger nu Skarphagen tvåa endast fyra poäng bakom Chile, en poäng bakom dem återfinns Dagsberg och Bråvalla. Än så länge lever serien!

I nästa omgång spelas det som vanligt en del intressanta matcher:

BK Hird - Lindö FC
Två lag som i och med seger kan räkna sig som divison 5 lag nästa år. Kommer bli tufft och jämt och jag tror Lindö drar det längsta stråt och vinner.

Skarphagens IK - Dagsbergs IF
Tvåan mot trean, vinnarna i denna match tar upp kampen på riktigt med Chile Unido om seriesegern. Det andra laget blir avhängt. Det blir tyvärr ett tråkigt oavgjort resultat i denna match

KFUM Trix - Stegeborgs IF
Trix måste grabba den sista chansen som finns kvar och slå Stegeborg, vinner Stegeborg samtidigt som andra resultat går deras väg kan man nog vara ganska säkra på fortsatt spel i femman. Stegeborg vinner.

Chile Unido - Saltängens BK
Chile gick på en mina mot Dacka och är revanschsugna, Saltängen har visat gryende form och med lite flyt kan man mycket väl störa Chile. Chile vinner ändå matchen.

Bråvalla IK - Svärtinge SK
En jämn match, kommer Svärtinge vara trötta efter matchen mot Smedby? Bråvalla har inte imponerat i höst. Har ändå chans att haka på toppen. Oavgjort!

Loddby IF - Hageby IF
Loddby måste vinna mot ett Hageby som visat prov på bra spel. Stämmer det för Hageby så har inte Loddby en chans och sexan kommer allt närmare. Motivation slår klass? Oavgjort.

Vinner Svärtinge ikväll mot Smedby så är jag mäkta imponerad av dem. Varför skulle de inte kunna göra det? Har man bl.a slagit ut Sylvia så kan man slå ut vilka som helst. Heja Svärtinge och femman!

RSS 2.0