Jag ber om ursäkt

Ja som många har märkt så har det blivit mindre skrivande för tillfället, detta beror på att jag har bytt jobb och jobbar borta stora delar av veckorna och när man är hemma på helgerna så är familjen prio nummer ett. Jag ska dock försöka bättra på mig, det har dock varit väldigt mycket de senaste veckorna. Hoppas ni kan ha överseende med detta.

Vi kör en kort summering av omgång 16 först:

Ringarums IF - Dagsbergs IF 0-1
Dagsberg hängde av Ringarum i och med segern, deta är nu ett tvålagsrace.

Svärtinge SK - Saltängens BK 5-0
Svärtinge hade inga problem mot Saltängen och tog en rättvis och solklar seger.

Skarphagens IK - Norrköpings FF 2-2
En jämn match som fick ett logiskt slut när lagen delade på poängen.

Hageby IF - Bråvalla IK 3-0
Hageby tar en stabil seger och var det bättre laget matchen igenom.

BK Hird - Loddby IF 1-3
Viktig seger för Loddby som hängde av Hird lite i botten.

Krokeks IF - Lindö FC uppkj.

Omgång 17:

Saltängens BK - Krokeks IF 3-2
Saltängen tog en superviktig seger i botten, istället för avhängda så gick man ifrån de två bottenlagen. Saltängen var dock nära på att tappa en 3-0 ledning, Krokek reducerade två gånger om. Det var en match med mycket vilja och kämpaglöd. Resultatet var nog ganska så rättvist till slut.

Norrköpings FF - Svärtinge SK 1-3
Svärtinge vänder på steken i andra halvlek genom två straffmål. NFF streta emot väldigt bra och var kanske värda en poäng. Det var dock Svärtinge som var det bättre spelande laget och jag kan då inte påstå att segern var helt orättvis. NFF visade dock ett enormt hjärta vilket kan bära långt.

Bråvalla IK - BK Hird 2-1
Bråvalla sprattlar till rejält. Just nu har man "bara" sju poäng upp till laget precis över nedflyttning. Matchen i sig var jämn och tuff. Det bjöds inte på mycket skönlir och ett oavgjort resultat känns inte som att det hade varit orättvis. Hird måste nog komma igång nu om man inte ska bli fast förankrade på nedflyttningsplats.

Loddby IF - Ringarums IF 1-4
Ringarum tar en planenlig seger över Loddby. Man var snäppet starkare och vältränade. Loddby gjorde en okej match och hade bud på kvittering i andra halvlek. Sett till hela match så var nog segern rättvis ändå då Ringarum var tyngre och starkare helt enkelt.

Lindö FC - Hageby IF 5-1
Inget snack om saken vilket lag som var det bästa. Lindö visade återigen att man orkar med hösten på ett bra sätt. Hageby annars så starka försvar hade det riktigt svårt mot Lindös rutinerade spelare. Helt klart imponerad av Lindö såhär långt på hösten.

Dagsbergs IF - Skarphagens IK 3-0
Skarphagen orkade stå emot i ungefär 70 minuters spel. Sedan kom målen. Dagsberg var bra och rullade på. Skarphagen försvarade sig och kontrade vid ett par tillfällen blev det farligt. Men segern var rättvis och Dagsberg fortsätter jakten på ledande Svärtinge.

Nästa omgång kommer som en kortare genomgång där jag gissar hur matcherna slutar:

Skarphagens IK - BK Hird 1; 3-0
Hageby IF - Norrköpings FF X; 2-2
Bråvalla IK - Saltängens BK X; 1-1
Krokeks IF - Dagsbergs IF 2; 1-4
Ringarums IF - Lindö FC 1; 3-2
Svärtinge SK - Loddby IF 1; 3-0

Och som sagt hoppas ni har överseende med att det inte blir lika ofta nu. Kolla gärna in på Kaptens Hörna som Axelsson i NFF föreslår, den är mycket bra!

Bättre sent än aldrig

Något sent men här kommer en resumé av omgång 15

 

Saltängens BK – Ringarums IF 2-5

Ringarum skruvade upp tempot efter halvtid och rann ifrån Saltängens som hade hängt med skapligt innan det. Det var dock klasskillnad på lagen och segern var rättvis. Ringarum visar att man kommer bli att räkna med i höst. Saltängen gör en hyfsad match.

 

Dagsbergs IF – BK Hird 2-1

Dagsberg borde vunnit med större siffror, man skapar en hel del lägen men har inte skärpan inställd. Bird gör återigen en bra kämpamatch och viker inte ner sig en tum. Hird kommer bli tuffa att tas med i höst. Men som sagt, en dag på jobbet för Dagsberg som tar en nödvändig seger i toppen.

 

Norrköpings FF – Loddby IF 5-1

Återigen storförlust för Loddby som klappat ihop totalt, 1-20 på tre matcher. Matchen i sig var dock ganska så jämn och Loddby hade ett rejält tryck på NFF efter halvtid, men återigen så tappar Loddby på slutet. NFF klättrar till säkrare mark och gör en godkänd insats.

 

Bråvalla IK – Krokeks IF 1-0

Bråvalla smyger i botten, två segrar på tre matcher i höst. Kan man göra det omöjliga? Återigen visar Bråvalla moral och kämpar ner sina motståndare. Krokek var ganska så tafatta och kom inte upp i normal standard. Det var egentligen en jämn match som kunde slutat hur som helst.

 

Hageby IF – Skarphagens IK 1-1

Två jämna lag spelar oavgjort, inget konstigt med det och ett rättvist resultat. Inget lag var bättre än det andra och således var resultatet logiskt. Båda lagen hade dock lägen att avgöra men ingen lyckades.

 

Lindö FC – Svärtinge SK 2-2

Lindö snor en poäng av Svärtinge, och då menar jag verkligen snor. Svärtinge var bättre matchen igenom och kunde avgjort gång på gång, skärpan fanns inte där dock. Istället så kvitterar Lindö med matchens sista spark och fixar ett oavgjort resultat.

 

Nästa omgång drar igång på fredag, här kommer lite spådomar.

 

Ringarums IF – Dagsbergs IF

Trean tar emot tvåan i serien, det skiljer två poäng mellan lagen. Detta kan bli en riktig höjdarmatch! Vinner Dagsberg så drar man ifrån Ringarum och skaffar sig ett bra läge att vara ensamma utmanare om seriesegern. En svår match att tippa, Ringarum känns lite tyngre, men Dagsberg lite kvickare. Ringarum tar sista chansen till serieseger och vinner.

 

Svärtinge SK – Saltängens BK

Svärtinge vill vinna efter förra omgångens poängtapp, Saltängen kommer få springa mycket i försvar. Dock är Saltängen väldigt bra på att försvara sig stundtals, vilket man visat i vissa matcher. Tror inte man kan skrälla i denna omgång dock. Svärtinge vinner rätt så klart.

 

Krokeks IF – Lindö FC

Lindö har inlett hösten väldigt bra och inget tyder på att det inte kommer att fortsätta så. Lindö är ett rutinerat lag som är svåra att möta. Krokek har inlett lite knackigt och man har ändå en bra chans till seger i denna match. Tror att Lindös rutin avgör och man vänder hemåt med 3 poäng.

 

Skarphagens IK – Norrköpings FF

Skarphagen måste komma igång igen efter sommaren och jag tror att det blir i denna match. NFF har spelat bra i höst, dock tror jag man kommer få det svårt att luckra upp Skarphagens försvar. Skarphagen kontrar in segermålet och vinner matchen.

 

På lördagen spelas:

 

Hageby IF – Bråvalla IK

Bråvalla har ett nyvunnet självförtroende och har en bra chans att störa Hageby. Hageby har dock et av seriens bästa försvar och jag tror Bråvalla får det svårt mot det. Lyckas Hageby göra mål så vinner man matchen. Hageby är snäppet vassare än Bråvalla.

 

På söndag spelas:

 

BK Hird – Loddby IF

Vinner Hird så går man om Loddby i tabellen. Loddby som just nu åker rakt ner för ett stup kommer få det svårt i denna match. Hird har visat vilja i de senaste matcherna och haft lite otur. Jag tror Hird vinner matchen och Loddby ser mer och mer ut som en het nedflyttningskandidat om inget händer snart.


3 matchen på en vecka

Det är riktigt tätt matchande just nu, omgång 14 är redan spelad och imorgon så drar omgång 15 igång. 3 matcher på en vecka alltså, och allsvenska lag klagar om de måste spela två per vecka.

 

Genomgång av en spännande omgång 14 kommer här:

 

Svärtinge SK – Bråvalla IK 5-2

Bråvalla orkade inte upprepa skrällen från förra omgången och åkte återigen på en förlust. Svärtinge det bättre laget från avspark och segern var givetvis rättvis. Bråvalla ger dock inte upp trots ett väldigt tidigt underläge. Svärtinge ser mer och mer stabila ut och är nog just nu favoriter till att vinna serien.

 

Skarphagens IK – Lindö FC 1-2

Lindö tog ledningen med 2-0 och släppte aldrig ifrån sig den, Skarphagen gjorde allt för att kvittera men Lindös försvar var stabilt. Lagen hade en varsin halvlek och matchen kunde egentligen slutat hur som helst. Skarphagens andra raka förlust på hösten och Lindös andra raka seger gör att de båda lagen byter plats med varandra. Lindö har inlett hösten strålande.

 

Ringarums IF – Norrköpings FF 4-3

Ringarum är återigen på vinnarspåret efter plumpen i förra omgången. Matchen i sig var väldigt svängig, dock hade Ringarum ledningen nästan under hela tiden. NFF spelade bra och störde Ringarum stundtals. Dock var det Ringarum som visade att de var det tyngre laget och segern var till slut rättvis. Ringarum hakar på tätduon.

 

Krokeks IF – Hageby IF 2-2

Krokek inledde bra och tog ledningen i matchens fösta minut. Hageby visade prov på moral då man vände på steken. Krokek kvitterar dock lite senare. Det kändes som en ganska så typisk oavgjord match. Båda lagen har lägen att avgöra men inget av lagen har den riktiga skärpan. Sett till hela matchen så var det rättvist.

 

BK Hird – Saltängens BK 3-2

Hird vinner måstematchen mot Saltängen, vid förlust så hade det sett tungt ut. Saltängen är ett riktigt oberäkneligt lag, ena matchen spelar man jämt med topplagen för att andra åka på stryk mot botten. Hird gör en bra match och förtjänade segern till slut även om oavgjort inte hade varit helt orättvist.

 

Loddby IF – Dagsbergs IF 0-6

Loddby är i fritt fall just nu, 0-15 på två matcher och botten närmar sig snabbt. Enligt rapporter så var dock Loddby med hyfsat i ca 70 minuter trots en man utvisad. Sedan rann Dagsberg ifrån med 4 snabba mål. Dagsberg var dock det klart bättre laget och segern var självklart rättvis, Dagsberg kommer bli svåra att möta nu när de jagar.

 

Sådär, nu är det redan ikväll dags för omgång 15 att dra igång:

 

Dagsbergs IF – BK Hird

Dagsberg måste som sagt vinna alla matcher som är kvar och kommer gå in till matchen väldigt taggade. Hird som gjorde en bra match senast kommer få lägga sig på försvar och kontra. Ju längre man håller nollan ju större chans att sno åt sig poäng. Jag tror dock att det kan rinna iväg till en storseger för Dagsberg.

 

Saltängens BK – Ringarums IF

Ringarum måste likt sina toppkollegor vinna för att hänga på i racet om uppflyttning. Saltängen är svåra att tippa, hemma är man starka. Två fysiska lag ställs mot varandra och jag tror återigen att Saltängen kan stå för en liten skräll. Jag säger att det kommer sluta oavgjort i denna match som bli utan vinnare.

 

Norrköpings FF – Loddby IF

Två lag som nästan gjort lika många mål och som släppt in lika många mål (mest i serien). Båda lagen har lika många poäng så detta kommer bli en intressant match, vinnaren tar ett rejält kliv mot fortsatt spel i femman nästa år. Räkna med en tuff match med mycket känslor. Jag går dock på formen och säger att NFF tar segern i denna prestigekamp.

 

Imorgon spelas två matcher:

 

Bråvalla IK – Krokeks IF

Bråvalla har sprattlat till lite och det är lagen närmast strecket man ska slå om man vill ha chans på nytt kontrakt. Räkna med ett motiverat Bråvalla. Krokek har inlett hösten ganska bra och kommer bli en svår nöt att knäcka. Tror på en jämn match där dock Krokek drar det längsta strået och åker hem med tre poäng i bagaget.

 

Hageby IF – Skarphagens IK

Skarphagen har inlett dåligt i höst och Hageby ganska okej. Även detta är en svårtippad match, vinst för Hageby och man närmar sig Skarphagen, vinst för Skarpagen och man lämnar alla bakom sig. Det känns på något vis som att Hageby har smugit lite och jag tror man kommer plocka segern i denna match. Skarphagen åker alltså på sin tredje raka förlust.

 

På söndag spelas:

 

Lindö FC – Svärtinge SK

Ska Lindö orka att rubba Svärtinge? Man har helt klart chansen, man har rutinerade spelare som kan kontrollera en hel match om man kommer rätt in i den. Svärtinge känns dock för starka och vältränade. Jag tror att man kommer trötta ut Lindö till slut och vinna matchen. Svärtinge är som sagt riktigt bra just nu.


Tätt matchande! omgång 14 ikväll

Så lite försenat men här kommer en summering av omgång 13

Krokeks IF - Skarphagens IK 3-2
Krokek tar en meriterane seger över Skarphagen. När Skarphagen gjorde mål så svarade Krokek omedelbart, när sen Krokek tog ledningen så orkade inte Skarphagen trycka in bollen. Krokek tätar försvaret och Skarphagen har det svårt att hitta lägen. En match som kunde slutat lite hur som helst egentligen.

Bråvalla IK - Ringarums IF 1-0
Bråvalla tar sin första seger för säsongen! Och man gör det mot Ringarum. Jag sa innan matchen att Bråvalla inte ska underskattas och att det finns en skrällchans. Bråvallas seger kunde enligt rapporter varit ännu större. Ringarum var tämligen håglösa medans Bråvalla var riktigt på tårna. Har klättringen börjat nu? Ringarum som hade en bra chans att täta till det i toppen missade alltså chansen.

Hageby IF - Svärtinge SK 0-2
Det ända topplaget som gjorde sitt jobb var Svärtinge, man tog en ganska så säker seger mot Hageby. Ett Hageby som försvarade sig bra men hade inte riktigt ork till att stå emot Svärtinges springande hela matchen. Hageby gör ingen dålig match och störde stundtals. Svärtinge var som sagt för starka och segern var rättvis. Nu har man skapat sig en lucka till tvåan.

Norrköpings FF - BK Hird 2-1
Viktig match för båda lagen där NFF blev den stora vinnaren. NFF lämnar nu botten bakom sig och har fem poäng ner till just Hird som har en liten lucka upp till säker mark. Matchen i sig var som förväntat hård och jämn. NFF var snäppet vassare och lite mer fokuserade, vilket blev avgörande i denna match. Hird kämpade på bra och en poäng var inte allt för långt borta.

Lindö FC - Loddby IF 9-0
En förväntad jämn match blev till rena rama slakten. Jag trodde det var omöjligt att vinna med så mycket i denna serie. Loddby måste ha fått en kollektiv kollaps. Lindö imponerar såklart med sina 9 mål, det är aldrig lätt att göra 9 mål i en match oavsett motstånd. En oerhört viktig seger för Lindö som får till en skön målskillnad med. Loddby måste rannsaka sig själva efter detta. En titt neråt i tabellen för dem kanske?

Sådär, när vi ändå är igång så kommer det lite förhandstips på omgång 14 som inleds redan ikväll.

Krokeks IF - Hageby IF
Hageby måste nog vinna för att inte bli allt för indraget i bottenstriden, man ligger just nu 3 poäng från nedflyttning, vid seger före Hageby så tätas tabellen ihop. Skulle Krokek vinna så är det ett stort steg mot nytt kontrakt. Hur kommer detta sluta då? Krokek har visat att man kan mot alla lag och jag tror på dem denna gång. Krokek kommer vinna denna täta kamp med uddamålet.

Ringarums IF - Norrköpings FF
Ringarum måste vinna för att hänga på i toppen nu, en förlust och om resultaten vill sig illa för dem så är man avsågade. NFF har visat ett bra krigarhjärta och kommer inte lägga sig på rygg. Räkna med en tuff och intensiv match som kommer avgöras sent. Svårt att tippa, men det känns som fördel NFF faktiskt. Jag säger NFF seger och Ringarums chans till fyran försvinner.

Skarphagens IK - Lindö FC
Skarphagen vill studsa tillbaka snabbt efter första bortaförlusten på nästan 2 år. Lindö kommer försöka surfa på målvågen som kom i förra matchen. Det är alltid jämt mellan dessa två lag, två fysiska och rutinerade lag. En svår match att tippa på förhand, ett oavgjort resultat känns nära till hands så jag säger det. Oavgjort mellan Skarphagen och Lindö.

Svärtinge SK - Bråvalla IK
Ska Bråvalla orka störa två topplag på raken? Nje, jag tror inte det. Svärtinge är enligt mig en klass bättre än Ringarum och kommer reda ut detta. Bråvalla som inte har något att förlora kommer att gå på knock från första minuten. Nu har man inte riktigt vad som krävs för att slå Svärtinge, men återigen varnar jag för Bråvalla. Man ska inte underskattas.

BK Hird - Saltängens BK
En riktigt hederlig 6 poängmatch, vid seger för Saltängen så drygar man ut sitt försprång till Hird med 6 poäng, vid vinst för Hird så äter man upp försprånget till Saltängen. Om Hird förlorar och om resultaten vill sig illa för dem så vågar jag nog säga att nedflyttning känns ganska så nära. Hird kommer kämpa mer än aldrig förr, Saltängen som imponerade med sitt försvarsspel senast kommer få det svettigt. Jag tror dock att Saltängen är snäppet starkare och vinner matchen.

Imorgon bli omgången komplett i och med matchen mellan:

Loddby IF - Dagsbergs IF
Ska Loddby orka resa sig efter käftsmällen i förra matchen? Man får inte precis det bästa motståndet efter en sådan match. Ett revanschsuget Dagsberg som förlora förra matchen kommer vara taggade till tändera, nu får man inte tappa mer poäng. Loddby kommer få det riktigt tufft och det känns rätt så enkelt att tippa. Dagsberg kommer vinna och om inte Loddby rättat till försvarsspelet så kan detta rinna iväg.Omgång 13 igång!

Den första matchen i omgång 13 är spelad. Det var matchen mellan Saltängens BK - Dagsbergs IF som spelades.
Slutresultatet skrev lite överraskande till 2-1, Saltängen knep alltså alla 3 poäng. Jag kan tänka mig att detta var en rejäl plump i protokollet för Dagsberg.
Saltängen ska inte skämmas för vinsten då man gjorde en väldigt taktiskt bra match mot serieledarna. Man stängde till ytorna defensivt och kontrade väldigt effektivt. Dagsberg hade det svårt mot det lite större Saltängen som vann mittfältet. Dagsberg lyckades inte ens att göra mål, Saltängen hjälpte till med det med då man satte bollen i eget när i slutskedet av matchen. Det känns lite som att Dagsberg kan ha underskattat sitt motstånd lite, men det ska inte spela någon roll. Saltängen gör en väldigt bra match och som jag ser det så förtjänade man segern.

Imorgon spelas Krokeks IF - Skarpahgens IK
Lördag: Norrköpings FF - BK Hird, Bråvalla IK - Ringarums IF, Hageby IF - Svärtinge SK
Söndag: Lindö FC - Loddby IF

Svärtinge har ett bra läge nu att koppla ett litet grepp om första platsen, samtidigt har Ringarum ett bra läge att ta över andra platsen i serien.

Omgång 13

Den släpande matchen från omgång 12 är nu spelad, Dagsbergs IF tog emot Norrköpings FF. En match som Dagsberg vann med 5-2 och är i och med det serieledare med bättre målskillnad än Svärtinge SK. Matchen i sig var en ganska så trevlig tillställning men måga chanser och småtrevligt spel. Dagsberg var det bättre laget, men NFF kämpade på tappert och kom så nära som en 3-2 reducering. Dacka höjde då farten lite och sprang ifrån till en odiskutabel seger.

Det kommer spelas en del matcher ganska så tätt nu när höstsäsongen äntligen drar igång.
Redan imorgon så spelas det match:

Saltängens BK - Dagsbergs IF
Nyblivna serieledarna bör vinna över Saltängen, dock har Saltängen överraskat tidigare. Jag tror dock att Dagsberg, som redan har en tävlingmatch i benen kommer vinna på sin fart och finess. Saltängen har en liten chans om man får till sitt försvarsspel, ju längre det står 0-0 ju större chans har Saltängen att knipa poäng.

På fredag spelas en match:

Krokeks IF - Skarphagens IK
Skarphagen som hade det svårt med målskyttet i våras kommer vinna över Krokek, om man inte har för mycket folk borta på semester, (vem vet man kanske till och med har en viss målskytt hemma på semester?). Krokek kommer få det tufft att ta sig igenom Skarphagens täta försvar och måste först och främst täta till sitt eget för att ha en chans på oavgjort.

På lördag spelas:

Norrköpings FF - BK Hird
NFF tycker jag personligen är det starkare laget av dessa två och bör därför ta en seger över Hird. Om NFF vinner så skapar man sig en rejäl lucka ner till just Hird som ligger på nedflyttningsplats just nu. Hird måste nästan vinna för att inte kommer allt för långt efter. Räkna med en tuff och jämn kamp där NFF drar det längsta strået.

Bråvalla IK - Ringarums IF
Bråvalla har inget att förlora och kan spela ut. Ringarum har desto mer att förlora då man vid poängtapp kan hamna för långt efter tätduon. Skrällvarning?, jag vill höja ett varningens finger för Bråvalla som inte spelar så dåligt. Ringarum bör inte underskatta sitt motstånd för att åka hem med vinsten. Dock tror jag Ringarum gör sitt jobb och vinner.

Hageby IF - Svärtinge SK
En spännande match på förhand där ett av de bästa försvaren möter ett av de bästa anfallen i serien. Om Svärtinge får hål på Hageby så kan det rinna på, men lyckas Hageby hålla ihop sitt spel och får till kontringsspelet så finns det även här en bra chans till en liten skräll. Hageby är ett stabilt lag som kan störa alla. Svärtinge får vara på tårna hela matchen. Ork och snabbheten avgör dock, Svärtinge vinner.

På söndag spelas omgångens sista match:

Lindö FC - Loddby IF

Två lag som står på samma poäng möts i återstarten. Det vinnande laget tar ett rejält steg bort från de nedre strecket och kommer enligt mig kunna kalla sig division 5 lag nästa år. 20 poäng efter 13 matcher bör räcka. om man skrapar ihop några poäng till. Jag tror på en jämn och tät match där jag inte ser någon vinnare dock, tror denna match kommer att sluta oavgjort. Det är ofta en rejäl kamp mellan dessa lag och räkna med det i denna match.

Jag kom lite in på vad jag tror det kommer att krävas för att hänga kvar i femman. Förra året hade man klarat sig på 17 poäng då Stegeborg åkte ut på 16 poäng. Då det känns som att serien är lite jämnare i år så tror jag att om man lyckas skrapa ihop 22 poäng så bör man ha sig en plats i femman även nästa år.

Hur många poäng tror ni det kommer behövas?

RSS 2.0