Omgång 13

Den släpande matchen från omgång 12 är nu spelad, Dagsbergs IF tog emot Norrköpings FF. En match som Dagsberg vann med 5-2 och är i och med det serieledare med bättre målskillnad än Svärtinge SK. Matchen i sig var en ganska så trevlig tillställning men måga chanser och småtrevligt spel. Dagsberg var det bättre laget, men NFF kämpade på tappert och kom så nära som en 3-2 reducering. Dacka höjde då farten lite och sprang ifrån till en odiskutabel seger.

Det kommer spelas en del matcher ganska så tätt nu när höstsäsongen äntligen drar igång.
Redan imorgon så spelas det match:

Saltängens BK - Dagsbergs IF
Nyblivna serieledarna bör vinna över Saltängen, dock har Saltängen överraskat tidigare. Jag tror dock att Dagsberg, som redan har en tävlingmatch i benen kommer vinna på sin fart och finess. Saltängen har en liten chans om man får till sitt försvarsspel, ju längre det står 0-0 ju större chans har Saltängen att knipa poäng.

På fredag spelas en match:

Krokeks IF - Skarphagens IK
Skarphagen som hade det svårt med målskyttet i våras kommer vinna över Krokek, om man inte har för mycket folk borta på semester, (vem vet man kanske till och med har en viss målskytt hemma på semester?). Krokek kommer få det tufft att ta sig igenom Skarphagens täta försvar och måste först och främst täta till sitt eget för att ha en chans på oavgjort.

På lördag spelas:

Norrköpings FF - BK Hird
NFF tycker jag personligen är det starkare laget av dessa två och bör därför ta en seger över Hird. Om NFF vinner så skapar man sig en rejäl lucka ner till just Hird som ligger på nedflyttningsplats just nu. Hird måste nästan vinna för att inte kommer allt för långt efter. Räkna med en tuff och jämn kamp där NFF drar det längsta strået.

Bråvalla IK - Ringarums IF
Bråvalla har inget att förlora och kan spela ut. Ringarum har desto mer att förlora då man vid poängtapp kan hamna för långt efter tätduon. Skrällvarning?, jag vill höja ett varningens finger för Bråvalla som inte spelar så dåligt. Ringarum bör inte underskatta sitt motstånd för att åka hem med vinsten. Dock tror jag Ringarum gör sitt jobb och vinner.

Hageby IF - Svärtinge SK
En spännande match på förhand där ett av de bästa försvaren möter ett av de bästa anfallen i serien. Om Svärtinge får hål på Hageby så kan det rinna på, men lyckas Hageby hålla ihop sitt spel och får till kontringsspelet så finns det även här en bra chans till en liten skräll. Hageby är ett stabilt lag som kan störa alla. Svärtinge får vara på tårna hela matchen. Ork och snabbheten avgör dock, Svärtinge vinner.

På söndag spelas omgångens sista match:

Lindö FC - Loddby IF

Två lag som står på samma poäng möts i återstarten. Det vinnande laget tar ett rejält steg bort från de nedre strecket och kommer enligt mig kunna kalla sig division 5 lag nästa år. 20 poäng efter 13 matcher bör räcka. om man skrapar ihop några poäng till. Jag tror på en jämn och tät match där jag inte ser någon vinnare dock, tror denna match kommer att sluta oavgjort. Det är ofta en rejäl kamp mellan dessa lag och räkna med det i denna match.

Jag kom lite in på vad jag tror det kommer att krävas för att hänga kvar i femman. Förra året hade man klarat sig på 17 poäng då Stegeborg åkte ut på 16 poäng. Då det känns som att serien är lite jämnare i år så tror jag att om man lyckas skrapa ihop 22 poäng så bör man ha sig en plats i femman även nästa år.

Hur många poäng tror ni det kommer behövas?

Kommentarer
Postat av: Mr P

Saltängens BK - Dagsbergs IF 2

Krokeks IF - Skarphagens IK X

Norrköpings FF - BK Hird 1

Bråvalla IK - Ringarums IF 2

Hageby IF - Svärtinge SK 2

Lindö FC - Loddby IF 122 poäng låter vettigt!

Det enda laget som känns rökta är Bråvalla.

2011-08-01 @ 21:54:37
Postat av: Bullen

Ringarum-Hageby idag på Ringvallen. Hemmalaget gick segrande ur striden med 2-0. Kändes ganska rättvist, men Hageby kan nog skrälla lite i höstens matcher. Ska bli kul att följa avslutningen!

2011-08-01 @ 23:22:37
Postat av: Kaj

Saltängens BK - Dagsbergs IF 2-2

Krokeks IF - Skarphagens IK 1-3

Norrköpings FF - BK Hird 2-2

Bråvalla IK - Ringarums IF 1-2

Hageby IF - Svärtinge SK 1-1

Lindö FC - Loddby IF 1-120 poäng bör räcka tror jag.2011-08-02 @ 00:05:25
Postat av: J

Saltängens BK - Dagsbergs IF 1-3

Krokeks IF - Skarphagens IK 0-2

Norrköpings FF - BK Hird 2-1

Bråvalla IK - Ringarums IF 0-3

Hageby IF - Svärtinge SK 0-0

Lindö FC - Loddby IF 2-0Jag tror nog också på att 22 borde räcka till förlängt div. 5 kontrakt...

2011-08-02 @ 11:49:40
Postat av: Resultat

Saltängen - Dagsberg 2-1

2011-08-02 @ 22:11:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0