En vanlig helg i mars

Så nu har jag samlat tankarna kring helgens matcher. Lite överraskningar har det allt bjudits på.

Saltängen vände en negativ trend genom att slå Krokek med 3-0. Mycket bra gjort och kanske börjar det vända för Saltis till slut. Imorgon onsdag så ställs man mot Vikingstad i Östgötacupen.

Svärtinge får det riktigt svårt att göra om förra årets Ö-cup, man åkte nämligen på en rejäl plump redan i första omgången när man åkte ut mot Österstads IF från sexan. Man förlorade med 1-0. Det får bli icke godkänt för Svärtinge i år.

Hageby slog tillbaka seriekollegan Ringarum med 2-1. Hageby fortsätter att göra bra resultat och visar kanske att var man kommer att stå när serien drar igång.

Dagsberg förlorade mot Tjust IF med 1-2 från smålands division 4 serie. Nu vet jag inte klassen på fyran i småland, men det känns ändå som att det kan ha varit ett godkänt resultat för Dacka.

Loddby åkte likt Svärtinge på en rejäl plump i första omgången av Ö-cupen. Man fick stryk mot div 6 laget Kuddby IF med 2-1. Såklart inte godkänt. Måste bättras innan premiären.

Lindö tog en knapp seger mot FF Jaguar från sexan, man vann med 3-2 och bibehåller därmed sina fina försäsongsresultat, även om segern borde varit lite större kan man tycka.

NFF tog en storseger över Stegeborg IF med hela 12-0. Vet inte riktigt vad man ska läsa ut av en sådan seger. Självklart riktigt bra att göra 12 mål i en match, det är aldrig lätt. Dock känns det som att Stegeborg är på riktigt nedåtgående och kanske inte bjöd på bästa motstånd. Men som sagt imponerande!

Skarphagen spelade oavgjort mot Trix, 2-2. Ett resultat som enligt mig borde vara vinst för Skarphagen, nu såg jag ju inte matchen men jag går på vad jag såg förra året. Visar på att Skarphagen kan ha problem ibland?

Krokek förlorade alltså mot Saltängen med 3-0, man förlorade även i Ö-cupens andra omgång mot IK Gottfridsberg med 2-0. Alltså ingen bra helg för grabbarna från Krokek. 

Hird slog tillbaka Hagahöjdens U-lag med 4-1. Ett bra resultat. Det kan vara riktigt svårt att möte ungdomslag då de oftast springer som gaseller. Dock så vinner man ju oftast på fysiken. Men ett godkänt resultat av Hird.

Kimstad tog sig vidare i Ö-cupen genom seger över Skeninge med 5-2. Man spelade även mot Klockaretorpet och där fick man 1-1.

Finspångs åkte på stordäng mot Eneby, som ska vara klassen bättre, med 5-0. Inget bra resultat för killarna från Finspång.

Vånga tog sig även de vidare i Ö-cupen. Man vann över Borensberg med 8-7 efter straffar.

För övrigt så gillar jag att ÖFF har börjat att föra in målskyttar och kort på deras hemsida när man klickar på resultatet, ett roligt steg framåt! Ungefär en månad kvar nu!

Matcher i helgen

Sådär, då har det spelats fotboll i helgen som vanligt.

 

Vi börjar med Svärtinge som hade match mot Enskede i Svenska Cupen, det blev som väntat förlust, siffrorna skrevs till 9-1. Man spelade även en träningsmatch mot Sonstorp i helgen, en match som man vann med 2-1 vilket måste anses vara starkt med tanke på att man mötte Enskede dagen innan.

 

Hird mötte Smedby U i en träningsmatch i helgen. I den matchen fick man se sig ifrånsprugna av pigga ungdomar som vann matchen till slut med 3-1

 

Hageby ställdes mot V:a Husby/Ö:a Ryd, en match man vann med 5-3, siffror som på rak arm känns som att de borde varit lite större. Aldrig bra att släppa in 3 mål mot sämre motstånd.

 

Krokek spelade match i östgötacupen mot Örtomta, som blev uppflyttade från sexan förra året. Matchen vanns av Krokek med 1-0 som nu alltså kan se fram emot fortsatt spel i cupen.

 

Lindö ställdes mot div. fyra laget Åby. En match man förlorar med 1-0. Ett bra resultat för Lindö som fortfarande imponerar under träningsspelandet. Starkt jobbat.

 

Loddby spelade match mot Sommen. Ett lag från sexan i småland. Loddby vann matchen med 6-3 och 3 insläppta mål mot lag från lägre serier är aldrig bra. Dock är det alltid bra att göra 6 mål.

 

Saltängen spelade mot Chile Unido. En match där det forna femman laget var starkare och vann slaget med 2-0. Ett litet steg framåt för Saltängen ändå.

 

Skarphagen slog Hagehöjden med 3-1 och är ännu obesegrade. Starkt att slå Haga även om man kom med ett svagare lag än vad man kanske spelar med i serien. Skarphagen levererar.

 

Finspång speladematch mog Västra Caféet.  Finspång vann den matchen ganska enkelt med 4-1.

 

I övrigt så blev en del matcher inställda i helgen vilket är beklagligt, det var som vanligt snön som ställde till det.

 

Nu är det snart dags för de flesta lagen att spela sina matcher i Östgötacupen. Kommer bli kul och intressant att följa femmanlagen i år. Hoppas på samma framgång som förra året!


Sammanfattning av matcher

Sådär, nu har jag en ledig dag och passar på att uppdatera  mig lite i vad som har hänt i matchandet! Förhoppningsvis kommer jag även hem i vecka så att det kommer att bli tätare mellan matchrapporteringen.

 

Vi börjar med Saltängens matcher:

Azech SF 1-7

Åbackarna BK 1-5

Söderköpings IK U 0-4

 

Inte den bästa starten på året för Saltängen, tre matcher och 2-16 i målskillnad imponerar inte. Om inget ändras snart kanske man kan börjar spekulera i problem? Tilläggas kan ju göras att Azech och SIK U inter är de lättaste motståndarna! I nästa match ställs man mot Chile Unido.

 

Svärtinge:

Smedby AIS (antar att det var U-lag?) 4-3

Eneby BK 0-2

Finspångs FK 3-1

 

En helt klart godkänd inledning på året av Svärtinge. Vinst mot Smedby även om det är ett erkänt bra juniorlag är bra. Sedan att vinna mot Finspång är även det bra. En liten plump mot Eneby, men det är ju faktiskt en match som Eneby ska vinna. Svärtinge bibehåller formen från förra året. Nästa uppgift för Svärtinge bli Enskede IK i Svenska Cupen. Se till och skräll!

 

Hageby:

Söderköping U 0-0

Västra Caféet BK 2-3

Chile Unido 1-1

 

En bra inledning av Hageby som alltså gjort bra resultat mot bra motstånd. Förlusten mot VC tror jag kan ha berott på att man luftat truppen lite. Hageby verkar få ihop en bra trupp i år som kanske kommer att vara med och slåss mer än förra året? Nästa match spelas mot Lotorps IF.

 

Kimstad:

Vånga IF 2-2

Krokeks IF 0-3

 

Hårt värvande Kimstad har inte fått en smakstart på säsongen. Inga imponerande resultat med tanke på att man gjort en hel del värvningar som anses vara bra. Nu vet jag ju inte såklart om de spelade men man ska ändå kunna prestera bättre.

 

Dagsberg:

Finspångs FK 2-1

Valdemarsviks IF 1-1, 1-2

 

Dagsberg inleder med 1-1-1. Som ni ser så kommer jag inte ta hänsyn till om man spelar med A eller B lag då jag anser (som så många andra) att man är en trupp och inte olika lag. Vinner de som spelar så vinner hela föreningen. Hur som helst med den parentesen sagd så har Dagsberg inlett hyfsat och jag tror man har mer att komma med. Ställs mot Söderköping i nästa match.

 

Loddby:

Västra Caféet BK 1-2

Norrköpings FF 5-1, 2-3

Åby IF 2-4

 

En vinst och tre förluster är ju inte allt för bra på de fyra första matcherna. Den riktiga plumpen är såklart förlusten mot VC. Svårbedömda resultat eftersom man mött NFF två gånger och ett Åby som var bra förra året. Det blir mycket mål i matcherna kan man i alla fall konstatera. I nästa match ställs man mot Sommen AIF.

 

Lindö:

Ringarums IF 1-0

Hemgårdarnas BK 2-0

 

Starkt start av Lindö som hållit nollan i två matcher i rad. Man visar att man är stabilt lag såhär i inledningen på säsongen. De rutinerade herrarna kommer nog att ställa till det för många lag i år och räkna inte med att man kommer ge bort något gratis. I nästa match kommer en riktig värdemätare i form av Åby IF.

 

NFF:

Loddby IF 1-5, 3-2

Ringarums IF 6-0

 

Två vinster av tre möjliga, varav en imponerade 6-0 seger mot Ringarum som förra året spelade två divisioner over NFF. Styrkebesked! En rejäl miss att förlora med 5-1 mot Loddby men man revanscherade sig ju ganska snabbt. Blir intressant att se var NFF står i år! Nästa match spelas mot Kimstad GoIF.

 

Skarphagen:

FF Jaguar 6-3

NIF Bosna 1-1

 

En stabil och bra start för förra årets överraskning Skarphagen. 6-3 mot nystartade Jaguar kanske inte är allt för imponerande, mot ett sådant lag borde man inte släppa in 3 mål. 1-1 mot Bosna däremot är desto mer imponerande. Kan Skarphagen behålla formen från ifjol så ska man nog inte räkna bort dem helt! Ställs mot Hagahöjdens BK i nästa match.

 

Krokek:

Azech SF 2-3

BK Hird 0-2

Åby IF 1-3

Kimstad GoIF 3-0

 

Tre förluster och en vinst är inte vad man hoppades på I Krokek antar jag. Vinsten mot Kimstad är dock meriterande! Det mest intressant resultatet för Krokeks del anser jag förlusten mot seriekonkurrenten Hird vara. Är det ett tecken på var man står i år? Krokek möter Kuddby i nästa match.

 

Finspång:

Dagsbergs IF 1-2

Svärtinge SK 1-3

 

Två förluster för Finspång. Dock mot bra motstånd, och lag som är snarlika dem själva. Men har Finspång tappat för många bra spelare i år? Kommer man vara med och slåss där uppe som förra året? Jag tror man får det tuffare.

 

Hird:

Krokeks IF 2-0

Kuddby IF 0-5

 

Resultat som man inte bli klok på. Först slå ett nyuppflyttat gäng för att sedan få däng av Kuddby med 5-0. Jag tror att dessa resultat redan nu är talande för hur Hirds säsong kommer att se ut. Det kommer att vara en riktig bergodalbana. Ställs mot Smedby U i nästa match.

 

Ringarum:

Lindö FC 0-1

Valdemarsviks IF 3-2

Norrköpings FF 0-6

Stegeborgs IK 1-2

 

Ringarum har inlett ganska dåligt. För att vara ett lag som kommer från fyran har man verkligen inte visat det resultatmässigt. Stormar det på landsbygden? Kan man rätta till detta innan säsongen drar igång. För än så länge är man väl en av favoriterna i serien?

 

Vånga:

Kimstad GoIF 2-2

Stegeborgs IF 6-1

 

Vånga gör bra resultat i början av året. Två bra resultat tyder på att man kanske kommer få ihop ett bra lag i år. Att kryssa mot Kimstad får anses vara bra då man blivit lite hypade inför säsongen. Att göra 6 mål i en match är alltid bra för självförtroendet!Så det var en snabbgenomgång av mina tankar här uppifrån. Som sagt kommer jag hem i veckan och ger er en snabbare uppdatering på de nästa matcherna som spelas, och glöm inte bort att man förlorar som ett helt lag och man vinner som ett helt lag, inga bokstäver framför eller bakom!

RSS 2.0