omgång 7 nästa klar

5 av 6 matcher är spelade i den 7:e omgången.

 

Saltängens BK – Bråvalla IK 3-0

Saltängen tar sin andra raka seger och klättrar för första gången upp över nedflyttningsstrecket. Man börjar få upp ångan rejält och spelet ser bättre och bättre ut. Bråvalla får fortsätta vänta på sina första poäng. Det börjar se riktigt mörkt ut nu då inget i spelet tyder på att man ska klara av att ta tillräckligt mycket poäng för att hänga sig kvar.

 

Loddby IF – Svärtinge SK 0-3

Svärtinge var det klart bättre laget och vinner rättvist. Loddby hade det svårt att hänga med i Svärtinges snabba omställningar och det var egentligen inget snack om vem som skulle vinna. Loddby är nu nere på nedflyttningsplats och måste skärpa sig om man vill spela i femman nästa år.

 

BK Hird – Skarphagens IK 0-0

Hird överraskar igen och tar poäng, och man gör det inte oförtjänt. Hird kämpar på bra och stör Skarphagen rejält. Man kunde till och med fått med sig alla poäng. Skarphagen gör en helt okej match och i ärlighetens namn så kunde matchen slutat hur som helst egentligen. Skarphagen måste dock få igång målskyttet lite mer om man på riktigt ska vara med och hota i toppen.

 

Dagsbergs IF – Krokeks IF 4-1

Det var inget snack om saken, Dagsberg var klasser bättre även om man låg under i halvtid. Det var bara en tidsfråga innan man skulle vända på det. Krokek kämpar på bra och hänger med till viss del men orken och kunnandet räcker inte riktigt till. Dagsberg har börjat hitta formen och kommer vara tunga att möta resterande matcher.

 

Lindö FC – Ringarums IF 2-2

Ringarum har ledningen med 0-2 med 20 minuter kvar, men Lindö lyckas kvittera och kunde mycket väl vunnit matchen. Detta var en riktigt trevlig och spännande match som nästan hade allt. Två topplag som var inställda på vinst brukar betyda en trevlig match. Lindö hade behövt en seger för att hänga på i toppen ännu mer. Resultatet var sett till hela matchen rättvist.

 

 Ikväll spelas Norrköpings FF – Hageby IF.

 

Det har blossat upp en intressant diskussion om inträde till matcherna. Om det är okej att ta inträde eller inte. Själv så gillar jag när man får lägga frivillig entré då jag tror och hoppas att de flesta som går på matchen vare sig hemma eller borta fans lägger i alla fall en tia eller något, om man inte bidrar till föreningen på annat sätt genom att köpa något i kiosken.

 

 Som många har antytt så blir det många som inte vill betala och vänder hem istället när man måste betala inträde och det kan jag förstå, men samtidigt förstår jag klubbarna som tar inträde som antagligen måste göra det för att få hela föreningen att gå runt. Man kan ju även diskutera vad som är en rimlig summa att betala för att se fotboll på den här nivån och spontant så känns det som att 20 kronor är en rimlig summa.

 

Jag lutar ändå mer åt att man tar en frivillig entré vilket kanske kan locka lite mer folk som vill se matchen och på så sätt öka försäljningen i kioskerna om man nu har det.

 

Jag hoppas också att de som tycker att det är okej att ta entré betalar för sig på matcher där det är fri entré och lägger samma summa som man själva tar på hemmaplan.

 

Det är min syn på det hela.


Kommentarer
Postat av: Mr P

NFF - Hageby 2-2 (1-1)

Ett hyfsat rättvist slutresultat, där hemmalaget brände flest fina lägen.

Hageby gjorde 1-2 med minuter kvar på en ytterst tveksam straff, men NFF replikerade nästan omgående med en kvittering.

2011-05-30 @ 21:50:17
Postat av: Går på Chaaanse

Ringarums IF - BK Hird 1Skarphagens IK - Loddby IF 1Krokeks IF - Norrköpings FF 1Svärtinge SK - Dagsbergs IF 1Bråvalla IK - Lindö FC 2Hageby IF - Saltängens BK X

2011-05-31 @ 13:05:47
Postat av: mja jag tror så här

Ringarums IF - BK Hird 1 (Ringarum är för starka defensivt)Skarphagens IK - Loddby IF X (Skarphagen är bra & tunga men Loddby kämpar till sig 1 pinne)Krokeks IF - Norrköpings FF X (Nykomlingsmöte som slutar 2-2)Svärtinge SK - Dagsbergs IF 2 (Dagsber vinner på kontringsmål)Bråvalla IK - Lindö FC 1 (Motivation slår klass, Bråvalla måste göra något & det är att kriga)Hageby IF - Saltängens BK 2 (Saltängen har verkligen fått upp ångan & fått tillbaka de klasspelare de saknat i inledningen)

2011-05-31 @ 14:07:00
Postat av: Cup

Om man ska spela en cup i sommar, vilket datum tror Ni passar alla bäst, helgen efter vårsäsongens slut eller helgen innan höst delen börjar?

2011-05-31 @ 15:28:08
Postat av: Mr P

Ringarums IF - BK Hird 1Skarphagens IK - Loddby IF 1Krokeks IF - Norrköpings FF 2Svärtinge SK - Dagsbergs IF 1Bråvalla IK - Lindö FC 2Hageby IF - Saltängens BK 2

2011-05-31 @ 15:33:27
Postat av: Moose

Ringarum - Hird 1Skarphagen- Loddby 1Krokek - Norrköpings FF XSvärtinge - Dagsberg XBråvalla - Lindö 2Hageby - Saltängen 1

2011-05-31 @ 16:32:04
Postat av: Fan of div 5-bloggen

Hej!Vore fint om webmastern kunde lägga till två länkar under "Länkar" på huvudsidan som går till tabellen.Everysport:

http://www.everysport.com/sport/fotboll/fotbollsserier-2011/division-5-herr/oestergoetland-oestra/44678Östergötlands Fotbollsförbund:

http://ostergotland.svenskfotboll.se/resultat-tabeller/?scr=table&ftid=31900Ovanstående är länkar till östra serien men det är väl av intresse att även lägga in den mellersta (eller kanske alla?). Anledningen till att båda länkarna bör finnas är för att de uppdateras olika fort - ibland hinner den ena före den andre.Tack för en bra sida och ett bra forum för entusiasterna (även om vissa kommentarer är onödiga)!

2011-06-01 @ 13:12:48
Postat av: King

Ringarum - Hird 2-1Skarphagen- Loddby 2-2Krokek - Norrköpings FF 2-2Svärtinge - Dagsberg 1-1Bråvalla - Lindö 1-5Hageby - Saltängen 1-3

2011-06-01 @ 13:21:19
Postat av: MMT

Till CUP--

Bäst är nog helgen efter vårsäsongen,kan va risk annars att folk skadar sig innan serien drar igång igen.

2011-06-01 @ 13:24:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0