Grattis Dagsberg!

Det blev en rafflande avslutning på serien. Dagsberg tar hem femman med minsta möjliga marginal efter att ha spelat oavgjort mot Lindö i sista omgången. Tvåan Svärtinge har lika många poäng men det skiljer ett mål i målskillnad, hade Svärtinge petat in en boll till så hade man vunnit på fler gjorda mål.

 

Nu kommer det dock bli så att båda lagen säkerligen flyttas upp men att vinna en serie kan betyda mycket inför kommande år.

 

GRATTIS DAGSBERG

Ni förtjänade verkligen att vinna.

 

I botten så gjorde Krokek en bra insats mot Ringarum och klättrade förbi både Saltängen och Hird. Hird hamnar under strecket och för börja om i sexan nästa år.

 

Sista omgången i sin helhet:

 

Svärtinge SK – Skarphagens IK 4-2

Femmans stora överraskning Rasmus Bengtsson (född 95?) gjorde återigen hat-trick och vände matchen åt Svärtinge. Skarphagen ledde med 2-0 och Svärtinge var i rejäl brygga. Man kämpade dock på men det räckte inte till att sno åt sig seriesegern.

 

Saltängens BK – Norrköpings FF 1-2

NFF har varit riktigt bra i höst och avslutade serien snyggt. NFF var lite bättre matchen igenom och jag kan inte påstå att resultatet var orättvist. Saltängen kämpade och kämpade men man hade det svårt. Dock klarade man kontraktet trots förlusten.

 

Lindö FC – Dagsbergs IF 1-1

Ett tidigt mål från Dagsberg blev guld värt. Lindö ställde till det rejält för Dagsberg och kvitterade så småningom. Dagsberg kunde dock hålla undan och tog den nödvändiga poängen man behövde. Man är helt klart välförtjänta av seriesegern och jag säger lycka till nästa år i fyran.

 

Bråvalla IK – Loddby IF 2-8

Loddby hade kontroll på matchen från första sekund och segern var odiskutabel. Bråvalla var oinspirerade och föll ihop i andra halvlek. Bråvalla får börja om i sexan medans Loddby spelar kvar i femman även nästa år.

 

Hageby IF – BK Hird 2-1

Hageby spelade ner Hird i sexan. Hageby var det bättre laget och visade lite mer inställning än Hird. En sen reducering gav Hird lite hopp men man orkade inte riktigt. Hird ner i sexan som sagt där man får börja bygga ett nytt lag.

 

Krokeks IF – Ringarums IF 4-0

Krokek spelade med kniven mot strupen och lyckades krångla sig ur en svår sits. 4-0 mot Ringarum i en match som gällde överlevnad imponerar. Nu har inte Ringarum rosat marknaden under hösten men det imponerar ändå. Grattis Krokek till ytterligare ett år i femman!

Från division sex så säger vi definitivt välkomna till Åbackarna BK som vann sin serie före KFUM Trix, imponerande av ett helt nystartat lag. Även Kuddby imponerade i sin serie genom att gå obesegrade, man gjorde 144 mål och släppte endast in 6 mål. Nu ska det väl tilläggas att den serien inte är världens bästa, men som sagt det är ändå riktigt imponerande!


Idag avgörs allt

Idag är dagen för sista omgången i femman, vilket lag kommer vinna? O vilka lag kommer åka ur. Det är riktigt spännande, framför allt i bottenstriden kan vi se ett par heta matcher.

De lag som kan åka ur är: Krokeks IF, BK Hird, Hageby IF och Saltängens BK. Dessa lag möter i tur och ordning:

Krokeks IF – Ringarums IF

Hageby IF – BK Hird

Saltängens BK – Norrköpings FF

 

Förutsättningar för om ett lag ska åka ur:

 

Saltängens BK: Saltängen åker ur om Hird och Hageby spelar oavgjort samtidigt som Krokek slår Ringarum. Om Saltängen förlorar mot NFF samtidigt som det händer så hamnar man under strecket.

 

BK Hird: Hird hamnar under strecket om man förlorar sin match mot Hageby samtidigt som Krokek vinner sin match mot Ringarum.

 

Hageby IF: Om Krokek vinner sin match mot Ringarum så måste Hageby slå Hird, annars blir det sexan nästa år för Hageby. Oavgjort eller förlust räcker för att hänga kvar om Krokek tappar poäng.

 

Krokeks IF: Krokek måste gå för vinst och hoppas på att andra resultat ska slå in.

 

Som ni ser så kommer det bli en mycket spännande avslutningsomgång där Hageby – Hird känns lite som en nyckelmatch för alla lag som är inblandade.

 

Saltängen har ett ganska bra utgångsläge då man har bättre målskillnad än Hird som har lika mycket poäng, så om båda skulle förlora så är man hur som helst före Hird, om man inte släpper till alldeles för mycket mål.

 

Jag tycker nog inte toppstriden är helt avgjort den heller. Både Dagsberg och Svärtinge har två svåra motståndare idag.

 

Dagsberg möter Lindö på bortaplan, något som absolut inte är enkelt, Lindö har inte förlorat hemma under hela serien och kommer verkligen inte vika ner sig idag, man jagar även tredjeplatsen och är endast två poäng bakom Ringarum.

 

Svärtinge ställs mot Skarphagen som inte rosat marknaden under hösten, dock vet vi vilken kapacitet som finns i det laget och Svärtinge kommer nog få möta ett fysiskt Skarphagen som kommer göra allt för att avsluta snyggt.

 

Förutsättningar:

Dagsberg kan vinna serien på ett oavgjort resultat, men om Svärtinge vinner sin match med 3 eller fler mål så går Svärtinge om på mer gjorda mål. Om Svärtinge tappar poäng idag så spelar det ingen roll hur Dagsbergs match mot Lindö slutar.

 

Hur slutar nu botten- och toppstriden?

Jag tror att Dagsberg är så pass starka att man kniper minst en poäng. Svärtinge kommer sätta gasen i botten från minut ett då man måste vinna med minst 3 mål om Dagsberg skulle ta poäng. Det kommer bli en riktig rysare, Dagsberg tar nog hem det till slut.

 

I bottenstriden ser det mörkt ut för Krokek, man möter dock ett Ringarum som tappat allt de senaste omgångarna, man kan mycket väl vinna den matchen. Jag tänker skrälla till det lite i min tippning såhär inför sista omgången och säger att Hageby åker ur.

 

Så här ser sista omgången ut i sin helhet:

 

Krokeks IF – Ringarums IF 1

Krokek går på ren vilja och slår ett tamt Ringarum

 

Hageby IF – BK Hird X

Lagen kommer ta ut varandra och matchen kommer vara stenhård.

 

Bråvalla IK – Loddby IF 2

Betydelselös match som jag tror att Loddby vinner

 

Lindö FC – Dagsbergs IF 2

Jag tror inte Dagsberg tappar det läget man har just nu, det kommer vara inspirerade spelare på banan

 

Saltängens BK – Norrköpings FF X

Saltängen måste som sagt ta minst en poäng för att vara helt säkra, jag tror att de fixar det.

 

Svärtinge SK – Skarphagens IK 1

Svärtinge kommer gå för fullt och slå Skarphagen


Idag kommer även skytteligan att avgöras och det kommer stå mellan två spelare anser jag, återigen är det Andreas Bengtsson i Dagsberg som är i topp på 19 mål, han jagas av Kroster Perfors från NFF som står på 18 mål.

Imorn tänkte jag försöka ge mig på att skriva ner lite positiva samt negativa överraskningar från årets femma.


RSS 2.0