Chile värvar

Ett inkommet mail, antar från Chile Unido fortsätter denna dag,

"Alex Salamanca är klar och eventuellt Felipe Moya kommer från sama förening.
Den rutinerade målvakten från Syrianska KF Nelson Gonzalez är klar för klubben! Dessutom förhandlar man just nu med Mikael Cupan från Azech.
Även 2 hemvändande från skarphagen blir klara snart. Chile satsar för att gå upp i fyran!"

Chile satsar kan man verkligen påstå! Jag tror att de kommer bli starka nästa år, i dagsläget ser jag inget lag som kan mäta sig med dom, närmast skulle nog vara Dagsberg. Skulle Chile få till sig Cupan så ser jag inte många som kommer slå dom, för det är just nu försvarssidan som ser lite vek ut.

Härligt att det rör på sig i lagen!

NU är det åter till jobbet

Dagens första intryck

En intressant första läsning så här när man sätter sig på jobbet.

Kommer FC Norrköping ha kvar sin plats och då genom sammarbetsavtal med någon klubb eller kommer platsen gå till Norsholm?

Troligast är att Norsholm får platsen då FCN avsagt sig den, allt annat skulle vara fel, men starke mannen i FCN är ju känd för att kunna snacka så kanske skulle han kunna snacka till sig en plats!

Åter till jobbet

Spelarbrist?

En snabb titt på Loddbys forum indikerar att de verkar ha problem med folk och var under 10 på senate träningen.
Skador möjligtvis eller är folk på väg att lämna?

Många lag kanske har det svårt såhär med folk på träningar, men att gå ut med det på hemsidan känns som att kan bara lite kalabalik i klubben, återstår att se vad som händer

Nya i Stegeborg

Stegeborgs if har gjort klart med en hel del nya spelare, bland annat två nya målvakter och tre spelare från Söderköping, dessutom så har man några spelare som kommer tillbaka från diverse skador. Man har även gjort klart med en målvaktstränare vid namn Peter Nordstedt som ska drilla målvakterna under vintern.

Även några spelare lämnar Stegeborg för att testa lyckan i andra klubbar.

Nya är:
Zlatko Macak mv Bosna,
Pratcha mv Sik,
Jonas Hutter mf Amsbergs sport klubb,
Jörgen Karlsson b, mf Chile unido,
Stefan Rahm b Skarphagen,
Andreas Nordstedt b Sik,
Sebastian Nordstedt b Sik,
Oskar Wernersson mf Sik.

Spelare som kommer tillbaks efter skador är :
Henrik Karlsson fw,
Emil Karlsson mf fw,
och Klabbe Eriksson b mf.

De som lämnar:
Christian Håkansson mv till Hagahöjden,
Emil Södling mf Valdemarsvik,
och Christoffer Käll b mf Saltängen.

De sägs även ha lite fler spelare på gång, Stegeborg har en väldigt stor och bred trupp vilket är väldigt intressant då alla vet att det kommer gå åt mycket folk under säsongen.

Norsholm värvar igen

Norsholm har gjort klart med Kim Wall från Vånga. Norsholm har som jag nämt tidigare värvat väldigt mycket inför säsongen och ser ut att ha ett spännande lag på gång.

För att spinna vidare på ryktet om "toppspelaren i divison sex" så är det en rad k lubbar som är intresserade av honom, Eneby, Lindö, Åby och Assyriska är några av klubbarna från de högre serierna som är sugna på spelaren.

Men även en drös division 5 föreningar, Hageby, Loddby, Dagsberg och Hird sägs vara några av klubbarna som kontaktat honom

Tidig morgon

Än så länge inget nytt så här p å morgonkvisten, har du tips? har du hört något rykte? va inte rädd för att maila in det!

silly_div5@hotmail.com

Nytt om Loddby

Signaturen "Folkbladet" kommer med följande påstående:

"Ryktas även att Loddbys båda målvakter är på väg upp i seriesystmet. Åby, Lindö o Torstorp ryktas de till..Även loddbys anfallare bäckmark på väg till eneby?! Har bara hört ryktena. Inget som är klart."

Inget som bekräftas på deras hemsida, men Bäckmark har varit tongivande i Loddby ett par och det är inte konstigt att lag uppifrån har koll på honom! (kan det vara han som är sexans toppspelare som är på väg högre upp?)

Målvakterna har jag ingen större koll på, men målvakter är alltid intressant för alla lag och Åby skulle kanske behöva en ny målvakt. Blir intressant att följa, skulle det gå igenom så skulle Loddby just nu stå helt utan målvakt.

Från deras hemsida kan jag också läsa att man värvat en Patric Fransson från klubben "oklart"
Sedan sägs att att följande spelare är på väg in:
Jimmy Breikert - Mittfältare - KFUM Trix
Mattias Skarp - Back - IK Waria
Jonas Tapper - Mittfältare - Stegeborgs IF


Saltängen och Norsholm bidrar

Här följer klara nyförvärv i div. 5

  • Josef Massi (tränare) till Chile Unido från Azech SF
  • Carlos Tapia till Chile Unido från Assyriska IF
  • Roman Arapovic (tränare) till Hageby IF
  • Johan "Larre" Larsson från Lindö FF till Lindö FC
  • Affe Nörager (tränare) var tidigare ass. tränare för Svärtinge nu huvudtränare. Sonny Karlsson nya ass. tränare

Tackar Saltängen för denna info. Carlos Tapia till Chile Unido är en väldigt spännande värvning

Saltängen upptäckte även att jag haed förstått det fel med deras ungdomsverksamhet, det är såklart damer som startar upp och inte herrar, ber om ursäkt för detta.

Återigen tack för din sammanställning!!

Även Norsholm bidrar med ny information..

"Kan härmed bekräfta att Norsholms IF har fått en förfrågan från ÖFF om att ta FCN plats i 5.an & givetvis har vi tackat Ja till det…

Nyheter mm ang NIF finns på våran hemsida Ex dom 7st som redan har skrivit på innan vi hade div 5 platsen + att det kommer ut på fredag minst 1 kille till .. & även våran Nya tränare Sakari Hiltunen"

Spelarna i fråga är:
Christian Andersson Back / Mittfält Vånga IF
Anton Forsberg v yttermitt Skärblacka
Kim Bäcklund Back Kimstad Goif
Simon Hjerpe Yttrmitt/Forward Kimstad
Rickard Andersson Mittf/Forward Vingen
Fredrik Hjelte Forward Kimstad
Joakim Johansson H yttermitt Vånga

Stort tack även till Norsholm!

Norsholm tackar alltså ja till division 5 spel och ser just nu ut som det lag som varit de flitigaste värvarna!


Stegeborg bidrar

Här kommer lite info direkt från Stegeborgs IF

"Vad det gäller nyförvärv och förluster är följande klart. Jörgen Carlsson är klar kommer närmast från Chile U medan Emil Södling lämnar för spel i Valdem. IF. Sedan har vi ett antal nyförvärv på gång som kommer att presenteras så småningom"

Blir intressant att se vilka spelare det gäller? Kanske är det någon spelare från Söderköping mån tro?

Färskt rykte

Toppspelare från division 6 på väg till antingen femman eller fyran.

En av sexans bästa spelare sägs vara på väg uppåt i seriesystemet.

Hoppas på säkrare källor innan mer info kommer

Skarphagen

Nej, vi ska inte lägga ner.

Ekonomin ser inte bra ut, men vi har lite nya uppslag och idéer...

Så tills vidare kör vi på.

från Skarphagens forum

Inte lägga ner men ekonomin ser inte bra ut? Säger man emot sig själv?
Återstår att se!

Skarphagen sägs rycka i flera FC Norrköpingspelare för att få det att lösa sig


Tillägg..

Lindö FC väntar även på att övergångspapper ska skrivas på av Kenneth Abrahamsson, senast i Västra Husby.
De har även två andra spelare på väg in, Michael Nilsson och Joakim Törnfeldt båda från Dagsberg. Helt klart är det att Anders Björk kommer att sluta.

Ursäkta missen!

Läget just nu

Idag tänkte jag gå igenom och sammanställa det som  går att läsa sig till på internet om lagen som kommer att spela i division 5 näste år.

Stegeborg: Här finns ännu ingen information om nya spelare eller spelare som kan komma att lämna. Ett vaket öra har dock snappat upp att det verkar vara fler spelare som kan lämna än det kan komma in.

Kimstad: Inget silly snack här heller, den stora frågan är vilken serie de kommer tillhöra nästa år. Röster inom Kimstad skulle gärna se en serie där Vånga, Skärblacka, Kimstad, Norsholm kom i samma serie.

Hageby: Man hra hållt öppna träningar under hösten och vad jag förstår så har intresset runt klubben ökat och man har flera spelare på gång som man inte vill gå ut med namn på. Man satsar i år på en bred trupp som klarar av avstängningar och skador.

Hird: Gör som vanligt ingen glad då det inte finns någon bra hemsida eller liknande. Det ända som går att luska fram är att färre spelare kommer gå mellan Lindö FF och Hird kommande säsong pga. Lindös degradering.

TRIX: Har gjort klart med ny tränare, Henrik Einarsson. Man har även gått ut på hemsidan med att man söker nya spelare inför nästa säsong, så antagligen kommer några nya spelare presenteras snart.

Svärtinge: Än så länge så har man gjort en officiell värvning i Dennis Norblad, närmast från Norrköpings FF. En spelare som har Svärtinge som moderklubb.

Skarphagen: Ryktet säger som sagt att laget går i nedläggningstankar, på grund av detta så avvaktar vi med information om Skarphagen

Saltängen: Man har under frimånaden än så länge haft runt 30 pers på träningarna, detta tyder på att man antagligen kommer göra ett par värvningar i år. Dock undet AT så var det mest de gamla rävarna som deltog. Man startar även upp ungdomsverksamhet vilket kan tyda på att man kommer satsa på egenproducerat.

Chile Unido: Har under hösten gjort klart med en ny tränare i Josef Massi som man hoppas kommer kunna lyfta upp laget till division 4. Massi har tidigare i sin karriär spelat i IFK Norrköping och man hoppas han kan införa stabilitet runt om Chile. På grund av min dåliga spanska så kan jag tyvärr inte läsa av mer om Chile gjort klart med något mer nyförvärv, men lite på att de kommer bli starka.

Så till de nya lagen i division 5 och de lagen som antagligen kommer tillhöra den östra divisionen.

Dagsberg:
Ryktet säger att de flesta spelarna kommer stanna trots att man åkte ur fyran. Även några spelare från Lindö sägs vara på väg till Dacka.

Lindö FC: Vinnare i division 6 norra förra året består mestadels av gamla Lindö FF spelare och man har gjort klart med ytterligare en till nästa år nämligen Johan Larsson som har varit mycket duktig de senaste åren i Lindö FF.

Loddby: Enligt hemsidan så finns det intressanta spelare från högre och lägre divisioner, samt att en del spelare har fått anbud från andra klubbar, ligger dock lågt än så länge. Två nyförvärv kan jag hitta, Kennedy och Daniel Ödun närmast från Getängen.

Som ni ser så ligger de felsta klubbarna lågt just nu. Men det lär rassla till snart med övergångarna.

 


Första "ryktet" och första ryktet

Det första ryktet är egentligen inget rykte, utan det är mer av en bekräftelse. Det är nämligen att FC Norrköping drar sig ur seriesystemet och lämnar därmed en öppen plats i division 5 till nästa år. Troligast är att Norsholms IF kommer att ta den platsen då man slutade på 2:a plats i division 6 östra förra året och går då alltså upp i och med FC Norrköpings nedläggning.

Ett annat rykte som har florerat runt, särskilt nu under helgen som var då AT-cupen spelades, var att Skarphagen kanske ska lägga ner. Om så skulle vara fallet kommer de närmsta veckorna bli väldigt intressant i och med frimånaden.

Välkommen till en blogg om division 5 i Östergötland

Kommer här att försöka samla allt som pågår inom östgötafotbollen just nu, det mest intressant som händer nu är självklart frimånaden som slutar 15 december, vem stannar, vem kommer och vilka ser starkast ut. Alla som läser är välkomna att lämna tips till mig på silly_div5@hotmail.com

Till en början så kommer jag främst hålla mig inom de östra delarna av länet på grund av tidsbrist, plus att det är dom lagen som jag personligen kan bäst.  Men förhoppningsvis så kommer det även komma in nyheter från länets alla hörn.

RSS 2.0