Uppehåll

Vi börjar med vad som händer i helgen!

Det är redan dags för lite träningsmatcher:

På söndag så ställs Saltängen mot Azech.
Svärtinge möter Smedby samma dag, jag antar att det är juniorlaget.
Kimstad ställs mot Reijmyre.
Lindö FC möter Ringarum i en intressant match.

Det är matcher till helgen det. De flesta lag drar annars igång nästa helg.

Det har även värvats lite, det är Kimstad som återigen värvar.
Fredrik Pettersson från Sleipner, Kim Bäcklund gör comeback och Daniel Hansson ansluter från Sleipner. Helt klart starka värvningar!

Nu till något lite tråkigare, jag ska upp i landet ut i ingenstans och starta upp ett projekt som beräknas ta 2-3 veckor att få igång. Detta kommer innebära att det bli ett litet uppehåll här då det kommer bli mycket jobb och internet inte kommer användas till annat än att jobba, men förhoppningsvis så kommer det ett litet inlägg från skogarna i norr.

Två månader kvar

Nu har spelschemat kommit för serierna, här kommer den första omgången!

Krokeks IF - Svärtinge SK
Hageby IF - Ringarums IF
Bråvalla IK - Skarphagens IK
Lindö FC - BK Hird
Saltängens BK - Loddby IF
Norrköpings FF - Dagsbergs IF

Alla nykomlingar kommer att få bekänna färg direkt, NFF och Krokek ställs mot två av lagen som kanske spelade snabbast fotboll förra året. Ringarum får möte erkänt svåra Hageby i premiären, intressant!

I mellersta serien så ställs Vånga mot Åtvidabergs Södra, Kimstad möter Kurdiska, Skärblacka tar emot Tallboda och Finspång ställs mot Kisa.

"Bara" lite drygt två månader kvar nu!

Veckans länk (som har blivit "länk när jag känner lite för det och hittar något bra") http://ostergotland.svenskfotboll.se/resultat-tabeller/?scr=fixturelist&ftid=31900

12 timmars

Nu har det verkligen hänt en del märker jag. Jag har inte kunnat uppdatera på ett tag då en veckas tolvtimmarsnätter satt stopp för allt annat än att sova, äta och jobba. Vi ska reda ut lite här. Vi börjar med övergångar tycker jag.

Marcus Nyström har gått till Lindö FC.

NFF har plockat in tre spelare i form av, Anton Malmberg och Johan Kalvér båda senast i Saltängen. Så har man även gjort klart med Clayton Thållén Dial från Smedby.

Marcus Langbrandt har skrivit på för Finspång.


Vi fortsätter med en spännande nyhet enligt mig, Svärtinges kval till Svenska Cupen där man ställs mot Enskede IK från division 2. En svår uppgift för Svärtinge där det kommer att krävas att alla verkligen gör sin livs match för att gå vidare.

Serien blev som många redan trott.
I den östra serien så ersätts lagen som lämnade med Ringarum, NFF och Krokek, inga andra ändringar alltså.
I den mellersta så Hemgårdarnas, Örtomta, Tallboda och Kisa nya lag.

Mycket glädjande att det inte blev en rak seriepyramid som antagligen skulle tagit döden på många mindre föreningar och sänkt standarden hos flera lag då man skulle tappat till "bättre" lags B-lag. Ett stort tack till er som röstade!

För övrigt gällande serierna, det snackas mycket om vilken serie som är bäst här. Vilket såklart är väldigt svårt att avgöra dock om man ser till förra året så anser jag att det var fler lag i den mellersta serien som underpresterade än var det va i den östra, exempel på det är Norsholm och Vånga som inte kom upp i standard. Sen var det en del lag som överpresterade i den östra. Man kan ju såklart inte dra några slutsatser om hur det kommer vara i år men jag tror att båda serierna kommer vara jämnare än förra året och det kommer vara ännu viktigare att knipa det där oavgjorda resultatet istället för att förlora med uddamålet.En liten tanke om diskussionen om himpahallen som nu kommer vara stängd för fotbollslag vad det verkar som. Jag har förståelse för kommunen men inte förståelse för den dåliga information som uppenbarligen är bristfällig. Jag har sett hur det ser ut där ibland när 3-4 fotbollslag springer samtidigt som friidrottare ska försöka göra sina träningspass som man har betalt för.

Sen är det naturligtvis dåligt att det finns så få träningsmöjligheter för föreningarna i lägre divisioner, samt att hyran ofta för planer kanske är för dyr för att man ska kunna få en bra försäsong. Man tycker ju att det skulle ha blivit bättre när den nya friidrottsanläggningen kom vid Stadiumarena men så verkar det ju inte ha blivit. Skulle vara intressant att få en bättre redogörelse från kommunen om beslutet.

 
En fråga, när är allas första träningsmatcher? Kommer ni igång tidigt i år?

Ganska dött

Just nu känns det rätt så dött, det känns som alla bara väntar på att få komma igång med träningsmatchandet på riktigt. Men visst känns det bra att snön börjar försvinna och att vädret börjat komma. Om det fortsätter i den här takten så kommer planerna förhoppningsvis vara fina till premiärerna.

Snart är det dags för representantskapsmötet då det kommer fattas en del viktiga beslut. Kommer bli intressant.

Kör hårt!

Östgötacup

Nu är det i och för sig ett tag sen cupen spelades men jag har inte gett mina tankar.

Denna gång gör vi det som i skolan.

 

Först ut Ringarum. Ringarum får av mig G-, man var nära att ta sig vidare till kvalmatchen där målskillnad var det ända som stod i vägen. Spelet såg väldigt konstigt ut, ibland bra och ibland dåligt. Kändes som att det saknades tanke ibland.

 

Norrköpings FF, jag bakar ihop båda lagen och de får ett totalt betyg på G. NFF 2 tog sig vidare till kvalmatchen där man förlorade, man spelade i samma grupp som Ringarum och kom alltså före dem. Hade jag bara betygsatt detta lag så hade det blivit G-, man kämpade och visade stundtals att man kunde spela boll. NFF 1 var det bättre laget av de två, men lyckades inte riktigt i sin tuffa grupp. Spelet var bättre hos detta lag och höjer helhetsbetyget, men 6 poäng på två lag är inte bra.

 

Skarphagens får av mig G+. Man spelade ganska bra igenom turneringen men var inte tillräckligt heta, det kändes som att det fanns en idé båda i försvar och anfall. Man var ytterst nära att knipa poäng i alla matcher man spelade.

 

Loddby får av mig G-. Båda lagen började bra, men sen föll allt ihop. Loddby 1 var egentligen inte ens nära att ta sig vidare till kvalmatchen, spelet kändes stabbigt och det saknades finess. Loddby 2 gjorde 0 mål och släppte in 12, självklart är det IG. Här sakandes det helt idé och kunnande för att störa lagen i gruppen.

 

Saltängen slutar på ett G. Saltängen 1 tog sig vidare till kvalmatch efter en stjärnsmäll i första matchen. Dock fanns brister i detta lag, försvarsspelet var inte bra och man missade väldigt mycket framåt när lägena kom. Spelade väldigt mycket utomhusspel kändes det som. Saltängen 2 hade ingenting att hämta i sin grupp och blev ett ganska enkelt byte i sina matcher förutom i en då man fick oavgjort. Samma sak här, försvarsspelet var inte bra.

 

Skärblacka får av mig VG -. Det ända laget från femma som lyckas ta sig vidare. Man spelade ganska bra stundtals och bjöd på fin anfallsfotboll. Orutinen lös dock igenom allt för ofta och under finaldagen så var det egentligen inte allt för nära att gå vidare. Men som sagt man bjöd på ett snabbt inomhusspel som var kul att titta på.

 

Det var mina tankar om hur lagen skötte sig i helgen som var.

 

Nu till lite annat, nämligen östgötacupen som har blivit lottat.

 

Matcher som rör serierna är:

KFUM Trix – Bråvalla IK

Västra Caféet – Ringarums IF

Örtomta GoIS – Krokeks IF

FC Norrköping – BK Hird

Vikingstads IK – Saltängens BK

Skeninge IK – Kimstad GoIF

Kuddby IF – Loddby IF

Skarphagens IK – Skärblacka IF

Borensbergs IF – Vånga IF

V:a Husby/Ö:a Ryd – Finspångs FK

Österstads IF – Svärtinge SK

 

Matcherna måste vara spelade innan den 3: april.

 

Vi ser redan i alla fall ett riktigt intressant möte i första omgången. Skarphagens IK – Skärblacka IF. Kommer bli kul att följa cupen i år och jag hoppas att vi får ett lika framgångsrikt år som förra året med Svärtinge som var långt framme!


RSS 2.0