Serieförslag och rak serie

Vi börjar med förslaget till seriesammansättningen, det blev som väntat i förslaget att NFF, Krokek och Ringarum ersätter Chile Unido, Trix och Stegeborg i division fem östergötlands. Det är mycket troligt att det även kommer bli så till slut känns det som. Inga större anmärkningar på det.

På ÖFFs hemsida finns även ett förslag till rak seriepyramid 2012. Ett intressant förslag som jag har delade meningar om, det finns både för och nackdelar som med allt annat. Det positiva sker väl främst i lägre serier där kvaliten på spel och lag kommer att bli jämnare.

En stor nackdel med detta tycker jag är att reservlagsserierna försvinner, reservlagen kommer alltså gå in i de vanliga serierna om jag förstår detta rätt. Detta tror jag kan betyda att om ett par år så kommer det bli svårt för a-lag som just nu ligger i t.ex femman eller sexan kommer få det svårt att avancera. Det är ju inte hemlighet att lag som förtillfället spelar i toppen på klass 1 håller en hög standard och är många gånger bättre än lag i femman. När dessa lag avancerar kommer det bli tufft för andra lag att hävda sig.

En kort liten tanke på om det bara. Åsikter?

Veckans länk: http://ostergotland.svenskfotboll.se/ImageVault/Images/id_55683/scope_0/ImageVaultHandler.aspx

Där finns lite mer info

Ny vecka, nya övergångar + Cup

Ny vecka och nya utmaningar!

Vi gör som vanligt och går igenom lite övergångar, lite har faktiskt hänt.

Saltängen har släppt sina övergångar nu.

Utöver de redan rapporterade har även Peter Bäckman från Hagahöjden skrivit på. Aron Almqvist med senaste adress i Sväringe har även han skrivit på. Sen har vi lite återvändare från diverse uppehåll (de kommer stå som det i sammanfattningen sen). Stefan Andersson gör comeback, och Robin Karnevald tar upp fotbollsspelandet efter ett par år, likaså gör Mattias Lidstedt.

Man har även lite förluster, Finn Nilsson återvänder till Norsholm. Magnus Österskog lägger skorna på hyllan, likaså gör Jonas Hellberg. Christian Engdahl går till Norsholm efter ett års uppehåll med fotbollen. Sen tappar man även Christoffer Käll till Österviking samt Annastasios Martidis till Nickebo i Kalmar.

Kimstad tappar även de en spelare, det är Robert Karlsson som skrivit på för Norsholm.

Lindö FC har skrivit på med Johan Axelsson som en 30 månadersövergång, antar att det är samma som klubblös?

NFF har knutit till sig Jonathan Ståling från Kvarsebo.

Det va lite nyheter från silly.På lördag avgörs den första delen i Stegeborgscupen, eller egentligen startar den ju på fredagen med div.6 lagens spel. Men vi håller oss till lördagen.

Lag från femman som ställer upp är: Ringarums IF, Norrköpings FF, Skarphagens IK, Loddby IF, Saltängens BK, Skärblacka IF.

Då ställer vi oss frågan, kommer något av lagen ta sig vidare till söndagens slutspel? Förutsättningarna är att ettan går direkt till slutspelet och tvåan i gruppen får kvala till slutspel.

Vi börjar med Grupp E där både Ringarum och NFF 2 återfinns, övriga två lag är Azech 2 och Åby 2. Här anser jag att Ringarum har en bra chans att ta sig vidare, på pappret så känns detta som en ganska enkel grupp där Ringarum borde ses som favoriter, man har spelat bra i denna cup tidigare år och kommer att ta hem gruppen. NFF 2 kommer få det tufft men kan kanske överraska och vara med på ett hörn om andraplatsen, men får det som sagt svårt.

I Grupp F representeras femman av Skarphagens IK, som har en grupp bestående av Syrianska 2, Söderköping 1 och Tjust. En tuff grupp där Söderköpings förväntas springa hem det lätt. Skarphagen kommer helt klart vara med och slåss om andraplatsen i gruppen och jag tror att man kommer ta den, sedan i kvalmatchen kan allt hända.

I Grupp G spelar NFF 1 tillsammans med Kyriakos, Valdemarsvik 2 och Syrianska 1. Detta kommer bli en svår uppgift för NFF, Syrianska måste ses som favoriter i gruppen. På förhand känns det jämt om andraplatsen som NFF 1 kanske kommer att vara med och slåss om. Jag ger dem en liten chans att nå den men då måste hela laget spela på topp.

Grupp H består av tre lag från femman, Loddby 1, Saltängen 2 och Skärblacka. Gruppen fylls på med Åby 1. En svårtippad grupp där Åby ses som favorit. Jag tror dock att både Skärblacka och Loddby 1 kan överraska, och då främst Loddby som utmanare till förstaplatsen. Skärblacka har som bekant ett intressant inomhuslag och är bra när allt stämmer. Det kommer bli jämt och topplaceringarna. Saltängen 2 kommer få det tufft och får tyvärr inrikta sig på att man nog kommer bli slagpåse i gruppen.

Sista gruppen, Grupp I består av Loddby 2 och Saltängen 1 från femman, samt Azech 1 och Hagahöjden 2. Gruppen borde vinnas av Azech och kampen om andraplatsen kommer nog stå mellan Saltängen 1 och Hagahöjden 2. Saltängen likt Loddby har två lag med och jag räknar med att deras förstalag är det starkaste. Därav tror jag att Saltängen kommer kunna ta upp kampen med Haga om andraplatsen. Loddby 2 kommer få det svårt i gruppen och blir nog slagpåsen här.

Som sagt jag räknar med att förstalagen är de lag som är "bäst". Därför kanske ni tycker jag tippar lite konstigt ibland.


Ny vecka

Ny vecka och lite nytt i alla fall.

NFF tappar en spelare, Zoltan Vajda lämnar laget för att spela för Trix.

Ja så mycket mer var det faktiskt inte just nu.

För er som är intresserade av Stegeborgscupen som kommer spelas snart så kommer spelprogram ut senast 19/1 enligt hemsidan.

Denna vecka tycker jag att ni ska träna lite extra på Veckans länk : http://www.youtube.com/watch?v=5xIPOvpGq4w

Lite nytt

Efter lite strul med internetleverantörer så är det nu på g igen. Vad ni än gör så ha inget att göra med ett företag som heter Come Home fast på svenska då.

Det har kommit inte lite fler officiella värvningar nu, inte många, men några.

Loddby har skrivit på med Patricio Hansen från Chile Unido, samt har man värvat Fredrik Eklund från Trix.

Skarphagen plockar Christoffer Svensson från Waria, man har även tappat Emil Lindvist till Trym samt att Stefan Hammarström slutar.

Finspångs blir av med Eric Andersson som satsar på arbetet istället.

I övrigt så är inte Stegeborgscupen lottad än, ser med spänning fram emot det dock.

Veckans länk utgår då det redan är torsdag idag och som sagt internet här har inte varit som det brukar.

Kämpa på med försäsongen nu, jag vill se en jämn och tuff femma i år!

Dags för försäsong

Så där, efter lite nyårsledigt så är det dags igen. Jag ser att det kommit in lite övergångar här på sidan och för er som missat det så redovisas de nu.

Pontus Larsson lämnar Vånga för spel i Skärblacka.
I Dagsberg så lämnar Dennis Söderberg då han flyttar till Halmstad.
Saltängen tappar två spelare till Trym, det är Johan Lindberg och Filip Stevanovic som lämnar.
Tobias Öhr lämnar Bråvalla för spel i Kuddby.
Marcus Pettersson lämnar Hird för spel i Lindös Juniorer.
Anton Rolling som senast var i Dagsberg har skrivit på för Syrianska.
Torkel Andersson blir den tredje spelaren i NFF som slutar inför säsongen.

Ett tips från A.Andersson låter jag vara men han skriver "Andreas Karnevald,Nelson Gonzales,Anton från smedby klara för saltängen". Jag har ingen aning om ifall det stämmer. Och om det stämmer skriv gärna helt namn och var de går ifrån. Skulle vara fint om någon från Saltängen kunde bekräfta det med.

Vad är det som händer inom den närmsta tiden?

Det jag ser fram emot mest är Stegeborgscupen som antagligen som tidigare år kommer att spelas i slutet av januari.

I övrigt så känns det som att de mesta flyter på, många lag kör igång med sin försäsongsträning. Jag hoppas dock att det inte dröjer allt för länge innan träningsmatchandet drar igång, det finns goda möjligheter i den här stan för träningsmatcher redan i februari om det vill sig väl.

Ett viktigt datum för alla är den 12 februari då representantskapsmöte, där fastställs serieindelningen och så kommer det beslutas om ifall det blir en rak seriepyramid inför 2012 för herrlagen.

RSS 2.0