omgång 7 nästa klar

5 av 6 matcher är spelade i den 7:e omgången.

 

Saltängens BK – Bråvalla IK 3-0

Saltängen tar sin andra raka seger och klättrar för första gången upp över nedflyttningsstrecket. Man börjar få upp ångan rejält och spelet ser bättre och bättre ut. Bråvalla får fortsätta vänta på sina första poäng. Det börjar se riktigt mörkt ut nu då inget i spelet tyder på att man ska klara av att ta tillräckligt mycket poäng för att hänga sig kvar.

 

Loddby IF – Svärtinge SK 0-3

Svärtinge var det klart bättre laget och vinner rättvist. Loddby hade det svårt att hänga med i Svärtinges snabba omställningar och det var egentligen inget snack om vem som skulle vinna. Loddby är nu nere på nedflyttningsplats och måste skärpa sig om man vill spela i femman nästa år.

 

BK Hird – Skarphagens IK 0-0

Hird överraskar igen och tar poäng, och man gör det inte oförtjänt. Hird kämpar på bra och stör Skarphagen rejält. Man kunde till och med fått med sig alla poäng. Skarphagen gör en helt okej match och i ärlighetens namn så kunde matchen slutat hur som helst egentligen. Skarphagen måste dock få igång målskyttet lite mer om man på riktigt ska vara med och hota i toppen.

 

Dagsbergs IF – Krokeks IF 4-1

Det var inget snack om saken, Dagsberg var klasser bättre även om man låg under i halvtid. Det var bara en tidsfråga innan man skulle vända på det. Krokek kämpar på bra och hänger med till viss del men orken och kunnandet räcker inte riktigt till. Dagsberg har börjat hitta formen och kommer vara tunga att möta resterande matcher.

 

Lindö FC – Ringarums IF 2-2

Ringarum har ledningen med 0-2 med 20 minuter kvar, men Lindö lyckas kvittera och kunde mycket väl vunnit matchen. Detta var en riktigt trevlig och spännande match som nästan hade allt. Två topplag som var inställda på vinst brukar betyda en trevlig match. Lindö hade behövt en seger för att hänga på i toppen ännu mer. Resultatet var sett till hela matchen rättvist.

 

 Ikväll spelas Norrköpings FF – Hageby IF.

 

Det har blossat upp en intressant diskussion om inträde till matcherna. Om det är okej att ta inträde eller inte. Själv så gillar jag när man får lägga frivillig entré då jag tror och hoppas att de flesta som går på matchen vare sig hemma eller borta fans lägger i alla fall en tia eller något, om man inte bidrar till föreningen på annat sätt genom att köpa något i kiosken.

 

 Som många har antytt så blir det många som inte vill betala och vänder hem istället när man måste betala inträde och det kan jag förstå, men samtidigt förstår jag klubbarna som tar inträde som antagligen måste göra det för att få hela föreningen att gå runt. Man kan ju även diskutera vad som är en rimlig summa att betala för att se fotboll på den här nivån och spontant så känns det som att 20 kronor är en rimlig summa.

 

Jag lutar ändå mer åt att man tar en frivillig entré vilket kanske kan locka lite mer folk som vill se matchen och på så sätt öka försäljningen i kioskerna om man nu har det.

 

Jag hoppas också att de som tycker att det är okej att ta entré betalar för sig på matcher där det är fri entré och lägger samma summa som man själva tar på hemmaplan.

 

Det är min syn på det hela.


Tipset

Det har kommit in en del tips inför nästa omgång och många intressanta, men dock har inte det rätta kommit in än för det kommer nämligen här. 8 rätt av 12 på de två senaste omgångarna är helt klart godkänt och därför utser jag mig själv till facit denna vecka.

 

Saltängens BK – Bråvalla IK
Saltängen har fått upp ångan nu och kommer vinna över Bråvalla som återigen får åka hem med 0 poäng.

 

Loddby IF – Svärtinge SK
Svärtinge kommer vinna över Loddby som blir allt mer fast i botten.

 

BK Hird – Skarphagens IK
Sorry Hird, denna gång blir det inga poäng. Skarphagen vinner och gör det klart.

 

Dagsbergs IF – Krokeks IF
Dagsberg är bättre än Krokek och kommer att vinna. Det kan till och med bli storseger.

 

Lindö FC – Ringarums IF
Svårtippat, Ringarum måste ses som favoriter men Lindö kommer inte vika ner sig. Oavgjort.

 

Norrköpings FF –Hageby IF
Även detta är svårtippat, men här säger magen till mig att satsa på Hageby som kommer få igång målskyttet i denna match.

 

Två lag har varit igång och spelat Ö-cup.

 

Skarphagens IK – IK Sleipner 7-8 e.str.

Skarphagen lyckas få till straffar mot Sleipner vilket såklart måste anses vara väldigt bra gjort. Skarphagen visade upp ett bra defensivt spel och hade man utnyttjat sina bonusstraffar lite bättre hade man vunnit.

 

Ringarums IF – Motala AIF FK 4-8

Här var det inget snack som saken. Motala var klasser bättre och Ringarum hade det svårt när man väl växlade upp och sprang ifrån sina motståndare.

 

Det ända laget som är kvar nu är Finspångs FK som spelar mot FK Linköping.

 

Här kommer en liten uppdatering om läget i femman mellersta.

 

Skärblacka: Laget det just nu ligger bäst till på en andra plats bakom Rimforsa. Efter två raka förluster så kom en seger i förra omgången mot Kurdiska med 3-2 på bortaplan, starkt jobbat. Det som jag tror de flesta Skärblackasupporters grämer sig mest för än så länge är förlusten mot Vånga i den fjärde omgången. Chans till revansch i nästa derby som spelas i nästa omgång mot Kimstad.

 

Finspång: Ligger på en tredje plats i serien. Man har vunnit fyra och förlorat två matcher. Mest imponerande än så länge är segern över Kimstad som kom i den tredje omgången. I sin senaste match så förlorade man mot Vånga med uddamålet. I nästa omgång ställs man mot Kurdiska från Linköping. Finspång har öppnat serien bra på det hela taget.

 

Kimstad: Än så länge en liten besvikelse enligt mig själv. Innan säsongen var allt guld och gröna skogar och man skulle leka hem serien med alla klassnyförvärv. Man har inte riktigt infriat förhoppningarna även om man mött bra motstånd så borde man haft lite mer poäng. Man ligger just nu på en sjätte plats och förlorade senast mot Hemgårdarna. Nästa match spelas mot Skärblacka och nu har man chans att visa alla vad man vill med säsongen.

 

Vånga: Blandar och ger än så länge. Man ligger på sjunde plats just nu och har bland annat slagit Skärblacka och Finspång. Är svåra att få ett grepp om och på en bra dag kan man slå vem som helst för att sedan göra ett bottennapp. Känns som att säsongen kan sluta hur som helst för Vånga.


omgång 6 avklarad

En lite senare uppdatering om vad som hände i helgen kommer här. Det spelades fotboll på håll och kanter och resultaten till följd av detta blev:

 

Svärtinge SK – Norrköpings FF 4-2

Svärtinge vänder på steken efter halvtid och tar hem segern mot NFF. Segern var rättvis men Svärtinge fick jobba för det. NFF gjorde en helt okej insats men räckte inte till mot ett bättre Svärtinge.

 

Skarphagens IK – Dagsbergs IF 0-1

Tuff match på förhand blev en jämn match i efterhand. Utgången av matchen var dock inte orättvis då Dagsberg var snäppet bättre och förtjänade att vinna. Skarphagen är dock stabila även när inte spelet fungerar och det är en styrka. Dagsberg måste dock skapa mer om man ska fortsätta slåss i toppen.

 

Krokeks IF – Saltängens BK 1-2

Saltängen tar sin första seger över nykomlingen Krokek. Resultatet speglar inte matchen då Saltängen var det klart bättre laget och segermarginalen borde kanske varit större. Krokek måste verkligen ta sig i kragen till nästa match och prestera bättre. Saltängen på rätt spår nu?

 

Hageby IF – Lindö FC 1-0

Hageby slår Lindö i en match som var väldigt jämn och kunde nästan slutat hur som helst. Båda lagen spelade ett stabilt försvarsspel och det kändes som första målet var väldigt avgörande, vilket det visade sig vara. Hageby är ett lugnt och tryggt lag som är svåra att möta. Lindö likaså och många andra kommer ha det tufft mot dessa lag.

 

Ringarums IF – Loddby IF 4-3

Båda lagen hade många spelare borta men bjöd ändå på en till slut spännande match. Loddby hämtar nästan upp ett 4-1 underläge. Ringarum tar ledning tidigt och förtar sig inte allt för mycket. Loddby var bättre i andra halvlek och kunde mycket väl kryssat. Segern är dock rättvis då Ringarum var bättre sett över hela matchen.

 

BK Hird – Bråvalla IK 3-1

Hird slår ett poänglöst Bråvalla i en match där man vinner rättvist. Bråvalla stretar emot men orkar inte i längden. Det ser tungt ut för Bråvalla då det märks att materialet inte riktigt räcker till. Hird gör en godkänd insats utan att glänsa.

 

På fredag så drar nästa omgång igång och det ser ut såhär:

Saltängens BK – Bråvalla IK

Loddby IF – Svärtinge SK

BK Hird – Skarphagens IK

Dagsbergs IF – Krokeks IF

Lindö FC – Ringarums IF

Norrköpings FF –Hageby IF


Nya matcher, nya tag

Då var det dags att sätta sig ner och summera intrycken av resultaten i omgång 5. Jag tänker citera mina tips inför matchen och sen se hur det blev.

 

Saltängens BK – Svärtinge SK 2-3

”Detta kommer bli en tuff och sevärd match som slutar med seger för Svärtinge”

Jag tycker att mitt tips stämde in rätt så bra. Matchen var jämn och händelserik, hade allt ”otur” varit tur så hade resultatet kanske sett annorlunda ut. Svärtinge var dock på det hela taget bättre och behöver inte skämmas för sina tre poäng.

 

Dagsbergs IF – Ringarums IF 0-1

”Det kommer bli en match med mycket glöd och kämpa. Det är svårt att tippa en vinnare i denna match men magkänslan säger Ringarum”

Även här så stämmer mitt förhandstips in bra. Matchen var jämn, inget av lagen spelade på topp. Ringarum var lite tyngre och bättre än Dagsberg och helt logiskt så vinner man då. Dagsberg måste vara mer skärpta medan ett Ringarum på halvfast vinner, det ser bra ut för Ringarum.

 

Bråvalla IK – Hageby IF 0-1

”Det finns en liten chans till oavgjort men den är väldigt liten. Klar Hageby seger.”

Även om det bara blev 0-1 så var Hageby det bättre laget och segern var rättvis. Den lilla chansen till oavgjort höll på att slå in då Hageby hade fruktansvärt svårt att göra mål på sina lägen. Bråvalla stretade emot bra men orkade inte hela vägen.

 

Norrköpings FF – Skarphagens IK 0-1

”En väldigt svår match att tippa men jag säger att det blir oavgjort.”

Som sagt så var denna svårtippad. Skarphagen spelar smart taktiskt och NFF har fruktansvärt svårt att skapa några riktigt heta lägen. Skarphagen visar att det räcker att göra ett mål och hålla nollan så vinner man matcher.

 

Lindö FC – Krokeks IF 4-2

”jag måste tro på Lindö i denna match, men det kommer bli jämt.”

Lindö avgjorde denna match rätt så snabbt och behövde inte förta sig för att vinna. Krokek fortsatta dock att kämpa på bra och visade moral. Lindö visade sin klass och i detta fall var den klassen lite för hög för Krokek.

 

Loddby IF – BK Hird 1-1

”Med förra omgångens resultat i huvudet så tippar jag på seger för Loddby.”

Tycker ändå inte detta var så dumt tippat. Av rapporter att döma så var Loddby det bättre laget och borde kanske vunnit. Väldigt starkt och bra gjort av Hird att sno åt sig poäng. Hird överraskar mer och mer och psyket måste vara på topp om man studsar tillbaka så snabbt från en storförlust.

 

Summan av detta är att jag för en gångs skull inte var helt fel ute i mina gissningar

 

Medans vi ändå är igång så öser vi på med nästa omgång som inleds imorgon fredag:

 

Krokeks IF – Saltängens BK

Är det äntligen dags för Saltängen att ta sina första poäng? Ja! Jag tror faktiskt det, det blir dock ingen vinst men det kommer sluta oavgjort i denna match. Krokek har varit bra men suget efter poäng kommer ta överhand och Saltängen får med sig en pinne.

 

Skarphagens IK – Dagsbergs IF

En svår match att tippa. Dagsberg är verkligen i behov av en seger för att inte ramla efter allt för mycket. Skarphagen har börjat få till sitt spel. Ja du, jag måste säga Dagsberg i denna match. Jag vet inte varför med magen säger åt mig det. Men det kan verkligen sluta hur som helst.

 

Svärtinge SK – Norrköpings FF

Svärtinge ska normalt sett slå NFF, vilket jag även tror att man gör. NFF kommer dock streta emot bra och kommer definitivt inte bara ge bort segern utan Svärtinge kommer få kämpa till hälarna blöder. Man kommer dock få se upp med NFFs kontringar.

 

Hageby IF – Lindö FC

Hageby mot Lindö känns på förhand som ett oavgjort resultat. Hageby är stabila bakåt och gör inte allt för mycket mål. Lindö kan göra mål, men det känns som man gör det mot försvar som ”slappar” lite. Detta blir oavgjort.

 

Ringarums IF – Loddby IF

Ringarum är serieledare och är favoriter i denna match. Loddby har inte rosat marknaden än så länge. Tror att Ringarum kommer ta hem det ganska så komfortabelt och att Loddby får rikta in sig på nästa match. Seger till Ringarum.

 

BK Hird – Bråvalla IK

Allt i denna match kommer handla om dagsformen. Hird har visat gång på gång att man kan störa alla lag och nu är det dags att ta dem på allvar. Jag går all-in på denna match och säger att det är veckans säkraste etta. Bråvalla får återigen vara nederlagstippade men man har faktiskt inte visat så mycket hittills.


Snart dags för match igen

Igår så spelades omgång 4 klart och jag kan inte längre säga att jag blir överraskad av resultaten. Här kommer genomgången.

 

Svärtinge SK – Lindö FC 1-1

En jämn och spännande tillställning som kunde slutat med seger åt vilket håll som helst. Svärtinge hade det svårt med underlaget och Lindö var kanske en aning tyngre än motståndarna. Oavgjort måste ändå ses som rättvist till slut.

 

Skarphagens IK – Hageby IF 2-1

Skarphagen inleder matchen klart bäst och har allt under kontroll till en början. Hageby kommer igen och har till slut bud på kvittering, en jämn match som det förutspåddes som till slut slutar med vinst för Skarphagen.

 

Ringarums IF – Saltängens BK 1-0

Ännu en vinst för Ringarum som startat väldigt bra. Trots förlust så var det ett litet fall framåt för Saltängen i denna match. Ringarum kom inte upp helt i normal standard och fick kämpa hårt för segern.

 

Krokeks IF – Bråvalla IK 3-0

Nykomlingen Krokek visar musklerna i denna match och vinner solklart mot Bråvalla. Krokek var det klart bättre laget och segern var odiskutabel till slut. Bråvalla får hämta ny energi till nästa match, något måste hända snart.

 

BK Hird – Dagsbergs IF 0-7

Ja, vad ska man säga. Det var inget snack om saken i denna match. Dagsberg var bättre på allt vilket såklart speglar resultatet. Hird nere på jorden igen efter en bra inledning på serien. Det är bara rycka upp sig igen till nästa match. Dagsberg börjar närma sig höstformen.

 

Loddby IF – Norrköpings FF 0-0

Tätt och jämt spel präglade denna match som kunde slutat hur som helst. Båda lagen har bra lägen att avgöra med en liten fördel åt NFFs håll. Loddby har däremot spelet under nästan hela matchen. Ett rättvist resultat till slut.

 

Redan på tisdag så drar nästa omgång igång, matcherna ser ut som följer kommer även dra vad jag tror om matcherna då jag inte tror att jag kommer hinna med det annars innan tisdag:

 

Saltängens BK – Svärtinge SK

Saltängen måste vinna snart för att inte hamna för långt efter, tror dock man får vänta med segern minst en match till. Svärtinge måste även de vinna för att inte hamna för långt efter toppen. Detta kommer bli en tuff och sevärd match som slutar med seger för Svärtinge.

 

Dagsbergs IF – Ringarums IF

Detta kommer bli en riktigt intressant match, seriefinal och två bra lag står på varsin sida av planen. Det kommer bli en match med mycket glöd och kämpa. Det är svårt att tippa en vinnare i denna match men magkänslan säger Ringarum.

 

Bråvalla IK – Hageby IF

Dags för Bråvalla att ta sina första poäng? Nej, tyvärr tror jag inte det. Hageby ska slå Bråvalla i alla fall 8 av 10 gånger med det laget man har idag. Det finns en liten chans till oavgjort men den är väldigt liten. Klar Hageby seger.

 

Norrköpings FF – Skarphagens IK

En match med två lag som spelar snarlikt. Det kommer smälla på rejält i denna match. Båda lagen har vid seger ett bra läge att haka på toppen rejält. En väldigt svår match att tippa men jag säger att det blir oavgjort.

 

Lindö FC – Krokeks IF

Ett Krokek som kommit igång rejält åker till Lindö för att försöka sno åt sig alla poäng. Lindö är fortsatt obesegrade och kommer få jobba hårt i denna match för att det ska förbli så. Hur kommer den då sluta? Tyvärr alla Krokeksfans, jag måste tro på Lindö i denna match, men det kommer bli jämt.

 

Loddby IF – BK Hird

Viktig match för båda lagen som står på samma poäng. Vid förlust så kan man närma sig botten ännu mer beroende på andra resultat. Loddby känns som det starkare laget, men Hird har överraskat förut. Med förra omgångens resultat i huvudet så tippar jag på seger för Loddby.

 

In med era åsikter!


Facit till omgång 4

Imorgon är det dags att sparka igång den 4:e omgången i division fem östra. Här kommer mitt tips inför matcherna, som ni läsare för övrigt återigen gett väldigt blandade resultat på.

 

Krokeks IF - Bråvalla IK 1-2

Det är dags för Bråvalla nu, Krokek har i och för sig spelat stabilt på sistonde och överraskade senast. Bråvalla kommer vinna denna täta match med ett måls marginal.


Ringarums IF - Saltängens BK 4-2

Seriledarna mot seriejumbon, jag kan bara se att denna match slutar på ett sätt. Ringarum vinner!


Skarphagens IK - Hageby IF 2-2

Denna match kommer vara väldigt tät och jämn, hårt spel och väldigt mycket kämpa, solklart oavgjort.


Svärtinge SK - Lindö FC 4-1

Svärtinge kommer vara starkare än Lindö i längden och kommer springa ifrån dem i slutet av matchen. Får man ett par måls ledning tidigt kan det rinna iväg. Räkna dock inte bort Lindö helt.


BK Hird - Dagsbergs IF 1-5

Dagsbergs ska normalt vinna denna match enkelt, vilket jag även tror att de kommer göra. Hird har dock visat sig bra i inledningen och det kommer vara jämt länge men det kommer rinna iväg till slut.


Loddby IF - Norrköpings FF 3-1

Loddby firar 90 år och firar detta denna dag. Ett inspirerat Loddby kommer vinna denna match, men NFF kommer streta emot bra.

 

Där har ni facit!


Omgång 3

Återigen har vi fått bevittna resultat som de flesta inte trodde på innan. Nästa omgång ska jag nog tippa emot allt det jag tänker på först.

 

Saltängens BK – BK Hird 1-2

Hird inkasserar sin första trepoängare på Saltängens bekostnad. Uppåt i Hird som spelat jämt resultatmässigt med alla lag man mött. Saltängen har nu tre raka förluster och vänder man inte trenden snart så kan det bli ett tungt år för Saltängen. Bra och stark inledning av Hird även om rapporter säger att matchen kanske borde slutat tvärtom.

 

Norrköpings FF – Ringarums IF 1-5

Efter två raka vinster så kom den första förlusten för nykomlingen NFF, den andra nykomlingen Ringarum är däremot obesegrade och toppar tabellen. Det var inget snack om saken vilka som var bäst i denna match och som resultatet visar så tog Ringarum en rättvis seger.

 

Dagsbergs IF – Loddby IF 3-1

Dagsberg tar sin andra raka seger och Loddby inkasserar sin andra raka förlust. Dagsberg var det tyngre och hetare laget och tar en välförtjänst seger. Loddby hängde med skapligt men var aldrig riktigt farliga. Matchen exploderar målmässigt de sista 10 minuterna annars var det 1-0 länge.

 

Bråvalla IK – Svärtinge SK 2-3

Svärtinge fick inte spelet att stämma riktigt och Bråvalla gjorde en bra insats mot det förmodade topplaget. Svärtinge vinner ändå matchen på att man helt enkelt är bättre fotbollsspelare än motståndarna. Unga Bråvalla får rycka upp sig till nästa omgång efter tre raka förluster.

 

Hageby IF – Krokeks IF 0-2

Den största skrällen i denna omgång enligt mig. Trodde inte att Krokek skulle rå på Hageby men det visar sig att det kunde man. Segern var inte heller orättvis på något sätt. Det som la grunden till segern var ett bra försvarsspel tillsammans med att Hageby var på tok för ofokuserade. Starkt Krokek!

 

Lindö FC – Skarphagens IK 1-1

Två förmodade topplag gjorde upp på City Gross Arena, vacker och publikfriande fotboll att vänta? Nej, inte precis. Det var mest kamp hela tiden och spelet var på gränsen till fult hela matchen. Oavgjort var nog rättvist i denna match där inget av lagen var bättre än det andra. Båda lagen har ett stabilt spel men måste nog lyfta sig i framtiden.

 

Tre lag är obesegrade såhär långt, det är Ringarum som leder serien på två vinster och en oavgjort och det är Skarphagen och Lindö som båda har en vinst och två oavgjorda. Tyngst just nu går det för Bråvalla och Saltängen som ännu inte vunnit och har tre förluster vardera. Kanske blir det ändring på detta i nästa omgång:

 

Krokeks IF - Bråvalla IK
Ringarums IF - Saltängens BK
Skarphagens IK - Hageby IF
Svärtinge SK - Lindö FC
BK Hird - Dagsbergs IF
Loddby IF - Norrköpings FF

 

Omgång 4 startar något som jag vill kalla fotbollsveckan, alla lag spelar 3 matcher på en vecka och många härliga poäng kommer stå på spel.

 

Det är tråkigt det som har börjat diskuterats här under kommentarerna om vilken tränare som måste tvingas gå först. För det första så är jag inte ett fan av personpåhopp vilket jag tycker att det är på den här nivån. Sådant kan man diskutera när det gäller elitfotboll. För det andra så ska ni innan ni fäller en sådan kommentar tänka till lite, de flesta tränare på den här nivån gör det för att de tycker att det är roligt och får inget betalt för det. Det går åt många timmar i veckan, många fler än vad spelarna lägger ner på fotbollen så försök att uppmuntra dessa människor som lägger ner sin själ i fotbollen. För utan dem så skulle alla mindra föreningar i Sverige dö ut.

 

Fortsätt gärna att diskutera, eller jag uppmuntrar er till och med till att göra det. Men håll det på en bra nivå och diskutera hur LAGEN sköter sig och inte olika personer.

 

Skärpning!


En titt i spåkulan

Då var det dags för lite uppsnack inför helgens matcher!

Några lag har varit igång och spelat matcher i Ö-cupen i veckan.

Ringarums IF - Karle IF 4-1
Dagsbergs IF -Linghems sK 1-4
Saltängens BK - Malmslätts AIK 3-5
Kimstad GoIF - IK Östria Lambohov 2-4
KFUM Trix - Skarphagens IK 2-4
Finspångs FK - LSW IF 9-1

Lag som går vidare är alltså: Ringarum, Skarphagen och Finspång.

Innan vi går över till min tippning av nästa omgång så har en ganska rolig sak hänt femman. Gustav Sjöberg är inbjuden att testa på landslagsspel, han ska testa för en plats i det Filippinska landslaget om jag har förstått det rätt, mer finns att läsa på:
http://www.phlazkals.com/2011/05/tondo-born-fil-swede-eyeing-slot-with.html

http://bleachersbrew.blogspot.com/2011/05/tondo-born-fil-swede-eyeing-slot-with.html


Det har kommit in väldigt blandade tip denna omgång vilket späder på tesen om att alla kan slå alla, här kommer mitt tips:

Saltängen- BK Hird 1
Det är dags för Saltängen att ta sin första seger, Hird får vänta på sin.

Dagsberg- Loddby 1
Dacka är helt enkelt starkare och stabilare än Loddby och vinner

NFF- Ringarum X
NFF har visat sig starka och Ringarum smyger lite, oavgjort. 

Bråvalla-Svärtinge 2
Svärtinge ska vinna denna match helt enkelt, man är bättre 

Hageby-Krokek 1
Hageby är tyngre och bättre än Krokek och lär vinna

Lindö FC-Skarphagen 1
Lindö kommer vinna denna täta match, antagligen med uddamålet, känns som man har fler matchvinnare


Omgång 2 färdigspelad

Omgång 2 är färdigspelad med en hel del intressanta resultat!

 

Ringarums IF – Bråvalla IK 2-0

Ringarum tar sin första seger i femman genom två sena mål. Sett till hela matchen var det ett ganska så rättvist resultat. Bråvalla spelade dock bra och var inte helt ofarliga. Bråvalla som gjort fem sena värvningar kommer nog bli än nu mer att räkna med. Ringarum som sagt stabila och bli svårslagna.

 

Svärtinge SK – Hageby IF 0-2

Ett av de överraskande resultaten i denna omgång enligt mig. Rapporter säger även att Svärtinge hade det mesta av spelet men att Hageby gjorde målen. Väldigt starkt gjort av Hageby. Det är ju som sagt målen som räknas och det var Hageby bättre än Svärtinge på!

 

Skarphagens IK – Krokeks IF 0-0

Nykomlingarna Krokek tar en pinne mot ett av de tippade topplagen. Krokek visade ingen respekt inledningsvis och gick för seger. Skarphagen kom inte in i matchen förens efter ett tag. Bra gjort av Krokek att sno åt sig en poäng.

 

BK Hird – Norrköpings FF 1-2

NFF tar sin andra raka seger och det är de ensamma om i femman just nu, nykomlingarna har full pott efter två spelade matcher och leder serien. NFF var det starkare laget och har ett bra grundspel som man klarar sig väldigt bra på. Hird var ändå nära och kommer verkligen inte skänka bort poängen i nästkommande matcher.

 

Loddby IF – Lindö FC 2-3

Ett sent mål avgjorde matchen mellan dessa lag. Rapporter talar om att oavgjort inte hade varit orättvist. Båda lagen hade en varsin halvlek. Det avgörande målet var fotbollsgodis och finns på länk på Loddbys hemsida, kanske årets mål? Hittills är det nog det i alla fall vågar jag påstå utan att ha sett alla mål.

 

Dagsbergs IF – Saltängens BK 3-1

Dagsberg tar sig i kragen efter förlusten i första omgången och slår Saltängen. För Saltängen så är det andra raka förlusten, det var dock ett litet lyft från förra matchen och man visade mer inställning. Dagsberg fick en nödvändig seger för att inte komma för långt efter såhär i inledningen.

 

Ja som ni ser så är NFF det ända laget med full pott efter två omgångar, lite överraskande men inte oförtjänt! I övrigt så är serien jämn och jag tycker att det nu är bevisat att alla lag kan slå alla och jag tror verkligen att denna serie kommer bli superjämn. Bråvalla och Krokek väntar båda på att få göra sina första mål och kanske kommer de i nästa omgång som ser ut såhär:

 

Saltängens BK – BK Hird

Dagsbergs IF – Loddby IF

Norrköpings FF –Ringarums IF

Bråvalla IK – Svärtinge SK

Hageby IF – Krokeks IF

Lindö FC – Skarphagens IK

Värt att notera från den mellersta serien är att Skärblacka har rivstartat och leder serien med två segrar och 9-0 I målskillnad. Även Kimstad och Finspång är fullpoängare efter två spelade matcher. Vånga har det lite tuffare och har förlorat två matcher. Men som sagt unga, kvicka och jag vågar säga roliga Skärblacka leder alltså och har startat väldigt bra.


RSS 2.0