Första omgången komplett

Nu är den första omgången komplett i och med att matchen Krokeks IF - Svärtinge SK spelades.
Matchen slutade 0-5. Alltså vinst för Svärtinge.
Det var egentligen inget snack om saken, Svärtinge var det klart bättre laget och Krokek hade det svårt att hänga med i Svärtinges tempo. Krokek hade svårast tänkbara öppningsmatch men man måste höja sig avsevärt om man ska lyckas knipa poäng i nästa match.

Nästa omgång ser ut så här och här kommer tecknen med:
Ringarums IF -Bråvalla IK 1
BK Hird - Norrköpings FF 2
Skarphagens IK - Krokeks IF 1
Svärtings SK - Hageby IF 1
Loddby IF - Lindö FC X
Dagsbergs IF - Saltängens BK 1

Premiär 2011!

Igår fredag så spelades äntligen premiärerna (för de flesta lagen) i division fem östra, och vilka matcher det var. Vi börjar såklart med nykomlingarna!

 

Norrköpings FF – Dagsbergs IF 3-2

NFF gjorde comeback i femman efter 33 års frånvaro, och man gjorde det med dunder och brak. Förhandsfavoriten Dagsberg kammade noll. NFF tog ledningen tre gånger i matchen, det avgörande målet kom sent och Dagsberg hann inte replikera en tredje gång. NFF spelade efter sina resurser och gjorde det till hundra procent. Dagsberg hade det svårt att hitta ett eget spel och NFF fick matchen dit man ville. Jag är mäkta imponerad!

 

Hageby IF – Ringarums IF 0-0

Den andra nykomlingen som var aktiv under fredagen var Ringarum. I en ganska så låst match så var Ringarum snäppet bättre än Hageby enligt mig. Dock var detta en typisk premiär, lite halvdåligt spel och mestadels kämpa från båda sidor. Det kändes inte som om något av lagen hittat matchformen ännu. Det oavgjorda resultatet tycker jag ändå är rättvist till slut.

 

Bråvalla IK – Skarphagens IK 0-2

Det nya Bråvalla hade en tuff nöt att knäcka i premiären, en nöt som blev alldeles för svår. Skarphagen var det tyngre och bättre laget, resultatet var således rättvist. Skarphagen hade koll på matchen efter 2 mål under de 20 första minuterna. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, Skarphagen känns väldigt stabila. Bråvalla stod ändå upp bra och visade att alla lag kommer få kämpa hårt med dem.

 

Lindö FC – BK Hird 1-1

Slaget om City Gross Arena slutade oavgjort. Ett överraskande resultat enligt mig, jag trodde på solklar seger för Lindö och får äta upp det. Hird tar alltså en poäng och man gjorde det rättvist till slut. Lindö kom inte upp i den standard som man brukar hålla och Hird utnyttjade detta perfekt. Lindö såg ganska trötta ut stundtals mot ett Hird som var desto piggare. Ja resultatet ser ni själva utav det. 1-1.

 

Saltängens BK – Loddby IF 0-4

Omgångens utklassning (än så länge), kom på Sydvallen då Saltängens IP inte var i speldugligt skick. Loddby var bättre i det mesta och såg mycket hungrigare ut än sina motståndare. När det första målet kom så rullade det på för Loddby som ledde med 3-0 i halvtid. Saltängen gjorde ett försök att komma ikapp men man såg slagna ut hela matchen. Slutresultatet kunde varit ännu mer, bra start för Loddby. Saltängen får bryta ihop och komma igen.

 

Krokeks IF – Svärtinge SK

Spelas på måndag

 

Härligt med lite skrällar såhär i inledningen på säsongen. Jag hoppas att det kommer ännu fler och att årets serie kommer bli riktigt jämn och oförutsägbar!

 

Lite resultat från den mellersta serien:

Finspångs FK – Kisa United BK 2-0

Finspång inleder med en seger, man har tappat många nyckelspelare tills i år men lyckas vinna i premiären, ett bra avstamp för FFK.

 

Kurdiska FF – Kimstad GoIF 1-2

Match mellan två av favoriterna i den mellersta serien slutar med Kimstad seger efter att man vänt ett underläge. Har Kimstad börjat sin vandring mot förstaplatsen?

 

Åtvidabergs Södra IK – Vånga IF 2-0

Vånga åker på stryk med 2-0 i premiären mot ett ungt och hungrigt ÅSIK. Vånga kommer dock vara starka i år och svårslagna.  


Plats 3-1

Då kommer jag tippa plats 3-1 idag, ja ni har nog säkert räknat ut vilka lag det kommer handla om, så här kommer min syn på dem.

 

3. Skarphagens IK

 

Ut: Emil Lindqvist (IF Trym), Stefan Hammarström (slutat)

In: Robin Liljegren (Hagahöjdens BK), Staffan Cidh (Hagahöjdens BK), Jonny Lindström (Hagahöjdens BK), Patrik Skullman (Östra Ryd), Niklas Lind (Hageby IF), Robin Petkovic (Hageby IF), Andreas Olsson (IF Kneippen), Anders Appelgren (IK Waria), Jonas Månsson (IK Waria), Stefan Rahm (Stegeborgs IF), Christoffer Svensson (IK Waria), Jesper Nilsson (Hagahöjdens BK)

 

Skarphagen överraskade de flesta förra året genom att sluta på en fjärdeplats i serien. Till i år så har man inte tappat många spelare och man har värvat mycket. Man har dock tappat en av de viktigaste spelarna i truppen i Joel Mohede som vann skytteligan förra året. Men med alla värvningar man har gjort så tror jag att man kommer kunna fylla den luckan. Skarphagen är ett tungt lag att möta och man spelar sitt spel bra. Förra året så spelade man kanske inte den mest attraktiva fotbollen, men varför göra det om något annat funkar. Nu har jag inte sett Skarphagen ännu i år men jag tror att man kommer vara lika stabila som förra året och det kommer vara svårt att komma igenom deras försvar. Jag tror inte att Skarphagen kommer lägre än trea.

 

2. Svärtinge SK

 

Ut: Jonathan Nyberg (Hagahöjdens BK), Robert Larsen (Saltängens BK), Aron Almqvist (Saltängens BK), Mats Karlsson (slutar)

In: Johan Frisäter (Hagahöjdens BK), Tomas Johansson (Hagahöjdens BK), Christian Törnborg (Hagahöjdens BK), Erik Fransson (Dagsbergs IF), Jonas Fransson (Hagahöjdens BK)

 

Svärtinge som spelade bra både i serien och Östgötacupen förra året har inlett säsongen lite trevande. Bland annat så har man åkt ur Ö-cupen redan i första omgången i år. Men vi som kommer ihåg Svärtinge från förra året vet att det kommer bli ett lag att räkna med i år. Man spelar ett snabbt och roligt spel som de flesta lagen har svårt med. Många kvicka omställningar där andra lag inte riktigt hänger med. Svärtinge är ett ungt lag som kommer att springa ifrån sina motståndare helt enkelt. Matcherna mot favoriterna i mitt tips kommer bli väldigt avgörande.

 

1. Dagsbergs IF

 

Ut: Anton Rolling (Syrianska KF), Dennis Söderberg (flyttat), David Skog (flyttat), Sebastian Andersson (flyttat), Viktor Lagerlund (klubb okänd)

In: Daniel Thapper (Ringarums IF), Jonathan Vikström (Hageby IF), Andreas Bengtsson (Bråvalla IK), Markus Bengtsson (Bråvalla IK), Filip Westerholm (Tjust), Jonas Hermansson (Krokeks IF)

 

Dagsberg, höstens lag förra året. Dagsberg är enligt mig favoriter till att ta hem femman i år. Under försäsongen har man presterat bra resultat mot lag som spelar högre upp i seriesystemet, vilket tyder på att man redan har börjat hitta formen. Man har ä ven gjort ett par starka värvningar inför i år, så man har breddat truppen ganska mycket. Dagsberg är ett ungt lag med mycket entusiasm och kunnande. Likt tvåan i min tippning så springer man oerhört mycket vilket gör att man tröttar ut sina motståndare till slut. Hade det inte varit för en katastrofal vår förra året så tror jag man redan hade vunnit serien då. I år har man lärt sig läxan och man kommer vinna serien.

 

Det var väldigt svårt att tippa de tre första lagen, men detta känns helt rätt och Dagsberg får ses som favoriter och laget som alla andra vill så!

 

En dag kvar nu!!!

Jag ger er min syn på premiäromgången.

Norrköpings FF – Dagsbergs IF 2

Bråvalla IK – Skarphagens IK 2

Hageby IF – Ringarums IF X

Lindö FC – BK Hird 1

Saltängens BK – Loddby IF X

Krokeks IF – Svärtinge SK 2


Plats 6-4

Då var det dags för placering 6-4.

 

6. Hageby IF

 

Ut: Jonathan Vikström (Dagsbergs IF), Jonas Samuelsson (Söderköpings IK), Dennis Johansson (NIF Bosna), Niklas Lind (Skarphagens IK), Robin Petkovic (Skarphagens IK), Angelo Rocco (Loddby IF)

In: Behar Topalaj (Krokeks IF), Kerim Arzouni (NIF Bosna), Iskander Togmat (Ringarums IF)

 

Hageby är ett lag det oftast inte pratas så mycket om. Förra säsongen blandade man resultaten rätt så mycket, men oftast så var det jämna matcher när Hageby spelade. Man har legat i femman i, ja jag vet inte hur många säsongen i rad nu och man känns som ett stabilt lag för spel på den nivån. Hageby har gjort bra resultat under försäsongen och har kanske blivit ännu mer stabila inför i år. Det känns som att inget lag kommer att slå Hageby lätt i år och detta gör dem till stabila sexor i år.

 

5. Ringarums IF

 

Ut: Daniel Thapper (Dagsbergs IF), Per Spångberg (Lindö FC), Mattias Stenman (Lindö FC), Andreas Jonsson (Lindö FC), Tobias Ring (Åby IF), Daniel Karlsson (Syrianska), Anes Cesko (Azech)

In: Christian Håkansson (Lindö FF), Thim Warfvinge (Stegeborgs IF), David Carlsson (Stegeborgs IF), Thom Dingsten Hellberg (Stegeborgs IF), Mensur Brahimi (NIF Bosna), Muffe Bajraktarevic (NIF Bosna), Adis Redzematovic (NIF Bosna)

 

Ringarum är nya inför i år och kommer närmast från fyran. Man har under vintern tappat en del tongivande spelare men samtidigt fyllt på bra med nya spelare. Man har i stort sett ett helt nytt lag i år. Under försäsongen så har man presterat väldigt blandade resultat. Genrepet i helgen tyder på att man börjar på ihop laget och jag tror att man kommer vara med uppe i toppen i år. Kommer man från fyran så är man oftast favorit när man kommer till femman men den kvalitén som det kommer krävas för att vinna femman i år finns inte hos Ringarum i år.

 

4. Lindö FC

 

Ut: Björn Nordetun (IF Trym), Mats Eriksson ()

In: Tommy Jakobsson (BK Hird/ass. tränare), Per Spångberg (Ringarums IF), Mattias Stenman (Ringarums IF), Andreas Jonsson (Ringarums IF), Jerry Gauffin (BK Hird), Joje Gonzalez Sepulveda (BK Hird), Lasse Åberberg (Lindö FF), Emnir Altun (Klubblös), Johan Axelsson (klubblös), Robert Nilsson (IK Waria), Marcus Nyström (klubblös), Jonas Lundin (klubblös)

 

Lindö som var en av förra årets positiva överraskningar har trots ett år till på nackarna hos spelarna inte blivit sämre. Man har fått in en hel drös spelare samtidigt som man har lyckats behålla nästan alla spelare från förra året. Under försäsongen har man gjort väldigt bra resultat och visat att man är riktigt stabila och inte släpper till mycket. Det som talar emot Lindö är såklart åldern. Förra året fanns det tendenser till att om man inte hade fullt lag och kunde byta tillräckligt ofta så gick luften oftast ur spelarna till slut. Man har även lite problem med lag som spelar snabbt utmed backen, men det väger man upp med ett bra positionsspel. Lindö kommer tillhöra toppen även i år.

 

Så nu har ni väl räknat ut vilka lag som kommer tippas i toppen. De lagen redovisas på torsdag, dagen innan premiären.  


Plats 9-7

Sådär ja, då är vi inne på de sista dagarna innan premiären. Idag tänkte jag gå igenom plats 9-7 och såklart redovisa resultaten från helgen som varit.

 

Vi börjar med lite resultat från Ö-cupen.

 

Skarphagen vann över Vånga med 9-8 efter straffar. När matchen blåstes av stod det 3-3 och Skarphagen hade tagit in ett 3-0 underläge. Starkt gjort av Skarphagen som visar upp stark moral och kämpaglöd.

 

Ringarum slog ut div 4 laget Hagahöjden genom att vinna med 2-1. Även det ett bra resultat för Ringarum som kanske har hittat formen lagom till premiären. Ringarum har smugit lite under försäsongen men ser allt mer redo ut.

 

Kimstad tog sig även dom vidare till nästa omgång genom att slå AC Studenterna med 3-2. Kimstad kommer som vi sagt tidigare bli farliga i år!

 

Finspång slog Syrianska med 2-1 och är alltså även dom vidare till nästa omgång. Finspång kommer ställa till det för många i år.

 

Saltängen stod för en stark insats när man vann över BK Derby med 1-0, man kostade till och med på sig att missa sin bonusstraff. Saltängen verkar ha hittat formen lagom till premiären.

 

Vi fortsätter således med lagen som spelade träningsmatcher i helgen.

 

Svärtinge och Skärblacka gjorde upp i en dubbelmatch i helgen. I Första matchen så vann Svärtinge med 6-5 och i den andra matchen när lagen toppades lite mer så blev det 3-3. Två lag som spelar relativt lika spelar jämnt. Är kanske lite förvånad över att inte Svärtinge lyckades vinna, men Skärblacka är ett bra lag och visar det med!

 

Lindö ställdes mot Bosna och förlorade med 2-3. En stark prestation av Lindö som även dom verkar hittat formen till premiären. Man har i och för sig spelat bra under hela försäsongen och kommer bli riktigt intressanta att följa i år.

 

Har missat NFFs resultat mot Sonstorp, kan någon fylla i?

 

Krokek vann över Husbt/Ryd med 4-1 och även de har kommit hyfsat. Känns som man försöker finslipa formen mot lite lättare motstånd och gjuta in självförtroende inför matchen på fredag. Men ett bra resultat, en vinst är alltid en vinst.

 


 

Sådär nu ska vi över till plats 9-7

 

9. Bråvalla IK

 

Ut: Henrik Fälldin (Krokeks IF), Andreas Bengtsson (Dagsbergs IF), Markus Bengtsson (Dagsbergs IF), Christoffer Wågman (Krokeks IF), Tobias Öhr (Kuddby IF), Joakim Johansson (Kuddby IF)

In: Henrik Einarsson (tränare)

 

Bråvalla har inte värvat något under vintern vad jag kan kommer på i alla fall. Man har tappat nyckelspelare från förra året och man hade problem under hösten förra säsongen. I år kommer det inte bli någon dans på rosor för Bråvalla. Vad jag förstår så kommer man satsa på de egna leden och skola in ungdomar i A-laget, något som kommer lyckas i vissa matcher men kommer att misslyckas andra. Jag tror man hänger kvar men att det kommer bli tufft för Bråvalla.

 

8. Loddby IF

 

Ut: Kennedy Ödun(Västra Caféet BK), Daniel Ödun(Västra Caféet BK), Thomas Bågenholm (Västra Caféet BK), Sammy Lundberg (Västra Caféet BK), Billy Pettersson (Västra Caféet BK), Dennis Pettersson (Västra Caféet BK), Jordi Gonzales (Syrianska), Pablo Cortes (Azech)

In: Bechara Chamaly (IK Waria), Alvaro Zepeda (IK Waria), Angelo Rocco (Hageby IF), Håkan Gunnarsson (Kättinge IF), Jesus De Garcia (Vånga IF), Chris Hansson (Åby IF), Patricio Hansen (Chile Unido), Fredrik Eklund (KFUM Trix), Edi Battel (IF Kneippen)

 

Loddby hängde kvar med ett nödrop förra året. Man gjorde en del värvningar under sommaren och klarade sig kvar. Tills i år känns det som man börjar få ihop laget lite bättre. Jag tror att man har en bra startuppställning som kan mäta sig med de flesta lagen, men att truppen har lite för lite kvalité utöver det, man kan nog komma att tappa en del matcher på det. Man har blandat resultaten under försäsongen och är svårbedömda, dock blir det fortsatt spel i femman för Loddby nästa år.

 

7. Saltängens BK

 

Ut: Johan Lindberg (IF Trym), Filip Stevanovic (IF Trym), Finn Nilsson (Norsholms IF), Magnus Österskog (slutar), Christian Engdahl (Norsholms IF), Jonas Hellberg (slutar), Christoffer Käll (IF Trym), Annastasios Martidis (Nickebo IF), Alija Dizdarevic (V:a Husby/Ö:a Ryd), Johan Kalvér (Norrköpings FF), Anton Malmberg (Norrköpings FF), Johannes Karlsson (Stattena IF)

In: Anders Gahnström (ass. tränare), Robert Larsén (Svärtinge SK), Peter Bäckman (Hagahöjdens BK), Stefan Andersson (comeback), Robin Karnevald (klubblös), Mattias Lidstedt (klubblös), Aron Almqvist (Svärtinge SK), Martin Wallgren (Torstorps IF), Christer Aldén (KFUM Trix)

 

Saltängen har tappat många spelare tills i år, men man har fyllt på med nya spelare. Jag tror att kvoten för bra spelare som kommit till klubben gentemot spelare som kanske inte riktigt håller i femman är till fördel för nyförvärven. Man har alltså värvat bra. Man har kommit igång bra på slutet under försäsongen och gjort bra resultat mot bra motstånd. Tror man kommer störa många lag i år och hamna på en stabil plats i mitten av tabellen.


Dags för seriegenomgång

Sådär nu är det nästan exakt en vecka kvar tills första matchen ska spelas. Premiäromgången ser ut som följer:

Norrköpings FF – Dagsbergs IF

Bråvalla IK – Skarphagens IK

Hageby IF – Ringarums IF

Lindö FC – BK Hird

Saltängens BK – Loddby IF

Krokeks IF – Svärtinge SK

 

Som ni ser så möter nykomlingarna från sexan tvåan och fyran från förra året. Tuffast tänkbara start för dem alltså.

 

Jag hade tänkte att ge mig på en tippning av serien såsom så många andra har gjort redan på bloggen. Men nu när det är en vecka kvar känns det mer befogat och man har bättre koll på lagen. Tänkte börja nerifrån och gå igenom 3-4 lag i taget. Men innan det så måste ett resultat från Ö-cupen redovisas.

Dagsberg – Kisa 4-2. Dacka imponerar och slåt Kisa som åkte ur trean förra året. Man kunde till och med kosta på sig att bränna sin bonusstraff.

 

Dåså, då kör vi igång med laget jag tror kommer att komma sist.

 

12. BK Hird


Ut: Tommy Jakobsson (Lindö FC), Manno Chamoun (Lindö FF juniortränare), Jerry Karlsson (Lindö FC), Joje Gonzalez Sepulveda (Lindö FC), Marcus Pettersson (Lindö J), Dragan Obradovic (Hagahöjdens BK), Fredrik Wikström (Syrianska KF)

In: Jonas Nord (Tränare), Alexander Allenius (Eneby BK), Christoffer Silfenius (Eneby BK), Freddie Johansson (Eneby BK), Niklas Kristensson (Loddby IF), Rickard Gustavsson (Loddby IF), Pontus Jämtenstål (BK Vingen), Sebastian Jansson (IK Waria), Filip Kalpakidis (Lindö FF), Simon Kuylenstierna (Lindö FF), Niclas Carvelid (klubblös)

 

BK Hird hade det svårt redan förra året tyckte jag, och de matcher jag såg så var spelet verkligen inte på topp. Man hade en fenomenal inledning på säsongen i fjol men lyckades inte bibehålla den formen hela året. Det är mycket möjligt att de får en liten nytändning till i år och att de är lika underskattade som förra året, men tyvärr tror jag inte att det kommer räcka till i år då det känns som femman spetsats till ytterligare. Man har blandat och gett under försäsongen och om man ska ha en chans att hänga kvar så tror jag att de inledande matcherna för Hird kommer vara avgörande för hela säsongen.

 

11. Krokeks IF


Ut: Behar Topalaj (Hageby IF), Philip Lundin (Kvarsebo IK), Jonas Hermansson (Dagsbergs IF), Eric Holmqvist (Kvarsebo IK), Johnny Eriksson (Kvarsebo IK)

In: Henrik Fälldin (Bråvalla IK), Robin Eklund (Ö. Ryd/ V:a Husby), Christoffer Wågman (Bråvalla IK), Daniel Åman (Comeback)

 

Krokek som är nya från sexan förra året kommer att få det svårt. Man har inte värvat så mycket inför i år och man har ett ungt lag med några mer rutinerade spelare. Som alla vet så har nykomlingar oftast det svårt första året och jag tror att Krokeks sejour i femman denna gång bli ettårig. Under försäsongen så har man inte imponerat. Tror dock att de kan bli svårspelade på hemmaplan så där måste varje lag upp till bevis. Lyckas man få ihop den ungdomliga entusiasmen och springet i benen så kan det mycket väl räcka till att hänga sig kvar, men som sagt jag tror att Krokek får det svårt i år.

 

10. Norrköpings FF


Ut: Adam Lundkvist (slutat), Christoffer Wallman (slutat), Torkel Andersson (slutat), Zoltan Vajda (KFUM Trix)

In: Kerim Boutraba (Linderud IL), Tommy Kindstrand (Norsholms IF), Jonathan Ståling (Kvarsebo IK), Anton Malmberg (Saltängens BK), Johan Kalvér (Saltängens BK), Clayton Thållén Dial (Smedby AIS)

 

NFF är även de nykomlingar i år och kommer få det svårt. Men jag tror att man hänger kvar. I ett par års tid nu så har de legat uppe i toppen på sexan och snubblat på målsnöret för att ta sig upp. Detta tror jag har skapat ett stabilt lag som kommer att överraska många. Man har gjort en hel del mål under försäsongen och imponerat i vissa matcher. Jag tror NFF har en riktigt bra startelva men att det kan bli tufft om man har ett par spelare borta, där av placeringen på min rankning.

 

Det var 12-10 på min lista. Vad tycker ni? Låter det vettigt? Har jag missat något?

 

Nästa omgång lag kommer inom ett par dagar!


2 veckor kvar, lite drygt!

Ni kan rutinen nu, det är sammanfattningsdags här på bloggen.

 

Idag tycker jag vi börjar med Lindö FC som spelade träningsmatch mot Smedby U. Man vann matchen med 4-1 och visar återigen att man är stabila, en förlust under försäsongen än så länge är väldigt bra gjort!

 

Saltängen har spelat två matcher sen senast. Man spelade 0-0 mot Syrianska vilket måste anses vara bra gjort. I helgen spelade man mot Kuddby, den matchen vann man med 3-1. Även det måste anses vara bra då Kuddby visat sig vara ett bra div 6 lag. Gryende form hos Saltängen.

 

Även Svärtinge har spelat två matcher. Man mötte Tisnarbro IF, hemmahörandes i div 5 i södermanland om jag inte minns fel. Svärtinge fick stryk med 4-0, alltså ingen höjdarinsats. Man spelade även mot Tallboda, i den matchen fick Svärtinge stryk med 2-3, ett godkänt resultat och av att läsa på hemsidan så var det inte den snällaste matchen Svärtinge spelat.

 

Hageby matchade även dom 2 matcher i helgen. Först spelade man mot Stjärnorp, i den matchen blev det vinst med 2-0. Stjärnorp är hemmahörandes i division 5 västra för er som inte visste det. Ett bra resultat av Hageby! I den andra matchen mötte man Klockaretorpet, där blev der förlust med 1-0 för Hageby. Detta resultat anses självklart inte vara godkänt!

 

Dagsberg var i Igelfors och spelade mot Sonstorp. Sonstorp gick segrande ur denna match med 3-2. Tycker ändå att det är ett bra resultat för Dagsberg som matchat mot bra motstånd under försäsongen.

 

Loddby har spelat två matcher sen sist. Först mötte man Kimstad, där blev det förlust med 5-1. Ett riktigt bottennapp för Loddby som av att döma av siffrorna blev utspelade. I andra matchen mötte man Azech från fyran. Här blev det förlust med 3-2, ett resultat som är helt klart godkänt tillskillnad från 5-1 mot Kimstad.

 

Norrköpings FF kom ner lite på jorden igen efter några storvinster, dessa byttes till storförlust istället mot Vånga som vann med 6-1. Man spelade även en andra match och det mot Reijmyre. Den matchen vann man med 3-1. En snabb återhämtning för NFF alltså.

 

Hird spelade mot Åby IF från fyran. Det blev förlust med 2-1 vilket ändå måste anses vara bra! Hird lurar lite i skymundan men presterar bra resultat på försäsongen. Är man kanske för nersnackade så folk glömt bort dom?

 

Finspång spelade mot Hagahöjden, det blev förlust för Finspångsgrabbarna med 3-1, går dock att läsa att man var ganska nöjda med insatsen ändå.

 

Krokek spelade mot Söderköping U. En match man vann med 2-0. Krokek lurar även dom lite i skymundan och blandar och ger under försäsongen. Kommer bli intressant att se hur det kommer gå när det väl kommer igång.

 

Kimstad mötte som bekant Loddby, matchen vann man med 5-1 och man imponerar. Kimstad kommer som många redan tippat bli farliga i år.

 

Vånga vann ju även dom i helgen. Man slog NFF med 6-1 och är väldigt svåra att placera än så länge. Dock tror jag att Vånga kommer överraska många i år.

 

Skärblacka åkte på stryk mot Sonstorp med 3-2. Ett klart godkänt resultat av Blackakillarna som även de spelat bra. Kommer bli kul att följa när derbyfemman drar igång.

 

Nu är det bara 2 veckor kvar och jag räknar ner som bara den. Se till att sköta om era gräsplaner så mattorna är gröna och fina till premiärerna. Klura ut de sista frisparksvarianterna, träna hörnor och slipa formen. Det drar igång snart!


Sambahelg

En ny härlig helg har passerats och sambafotboll har spelats på planer runt om i Östergötland.

 

Vi börjar helgens genom gång med Hird som spelade match i Ö-cupen mot seriekollegan Dagsberg, det blev förlust med 2-0 för Hird. Ett resultat som ändå måste anses vara godkänt för Hird. Jag hade personligen trott på större siffror.

 

Skarphagen hade även dom match i Ö-cupen, man spelade mot division fem kollegan Skärblacka. Skarphagen gick segrande ur matchen med 2-1. Ett bra besked från Skarphagens sida som visar att man kommit igång bra på försäsongen.

 

NFF vann återigen med utklassningssiffror, man slog tillbaka Norsholms IF med 7-1. Återigen starkt att göra så mycket mål, men är fortfarande lite tveksam till motståndet. Det är självklart bra att skaffa självförtroende genom att göra mycket mål. Antar dock att man trappar upp svårighetsgraden på motståndet ju närmare serien man kommer.

 

Lindö spelade match mot Lindö FFs juniorer. Man vann matchen med 7-4. Det ska naturligtvis vara seger i denna match då man har både rutinen och styrkan. 4 mål insläppta kan tyckas vara mycket men jag tror att man kanske hade svårt att hänga med ibland i juniorernas outtröttliga sätt att springa på.

 

Loddby var igång och spelade match mot Valdemarsviks IF. Här var Loddby det starkare laget och tog hem segern med 3-1. Nu vet jag inte vad Viken ställde upp med för lag, men helt klart starkt att vinna mot div. 4 motstånd.

 

Dagsberg vann som bekant över Hird med 2-0. Jag trodde som sagt att det skulle bli mer innan matchen var spelad, visar detta prov på innefktivitet hos Dagsberg eller visar det prov på att Hird är bättre än vad många tror?

 

Svärtinge spelade dubbelmöte mot Kimstad i helgen. Första matchen vann man med 5-4 och den andra matchen förlorade man med 4-3. Det var den andra matchen som båda lagen hade starkast trupp med sig. Kan tyckas vara ett överraskande resultat men Kimstad är bra. Rapporter säger att det var en riktigt trevlig match att kolla på.

 

Saltängen spelade träningsmatch mot Bosna. En match som man förlorade med 5-3. Ett godkänt resultat av Saltängen som verkligen blandat under denna försäsong.

 

Bråvalla åkte på torsk mot Trix i Ö-cupen, det blev förlust med 4-3 efter straffar. Man lyckades alltså inte få hål på Trix, resultat efter fulltid var 0-0. Inget starkt besked från Bråvallas håll.

 

Finspång tog en säker seger med 7-2 mot V:a Husby/Ö:a Ryd. En seger som egentligen kanske inte säger så mycket då motståndet inte var det bästa. Hur som helst så är man vidare i Ö-Cupen.

 

 

Såklart för er som inte förstod det så var påhittet om en fotbollshelg ett aprilskämt. Kanske inte något skämt som går till världshistorien som det bästa, men hur som helst ett aprilskämt!


En helt vanlig fredag

Saltängen gick vidare från Ö-cupens första omgång efter seger med 6-3 mot Vikingstad.

Än så länge är det skralt med intressanta lag från femman som är kvar i cupen, jag kan räkna till 3 lag.

 

De lag som inte gått in i cupen än är: Bråvalla, Dagsberg, Hird, Skarphagen, Skärblacka, Finspång och Ringarum. Så det finns ju såklart gott om chanser kvar för lagen i femman.

 

I övrigt så har nu Hird gjort sitt sista framträdande på Hirdvallen, man flyttar nu ut till Lindö där CGA blir ny hemmaplan om jag inte har fel.

 

Ett nytt spännande förslag ligger på bordet hos ÖFF, man planerar att göra en ”fotbollshelg”. Tankesättet är likt det som testades i Svenska Cupen för ett par år sedan när man spelade flera matcher på samma arena under samma dag. ÖFF vill alltså testa att ha en fotbollshelg där alla matcher under en omgång varje år kommer att spelas på Nya Parken samt på konstgräsplanen vid Parken. Detta kommer gälla för lagen med Norrköpingsanknytning i division fyra och division fem. Tanken bakom detta är att man vill öka intresset för den lokala fotbollen.

 

Nu blickar vi framåt mot nya matcher!


RSS 2.0