Tacka vet jag femman

Då så nu är jag lite piggare och orkade till och med ta mig upp till Parken för att se en halvkass Superetta match, Nae tacka vet jag femma säger jag bara!

Nu till matcherna som va i helgen och sen ska jag berätta vilka lag som imponerat på mig, men ni vet säkert redan vilka det är!

Skarphagens IK - BK Hird 0-3
Hird? Vilka hade någonsin kunnat trott att de skulle leda serien efter två omgångar?

Stegeborgs IF - Hageby IF 1-1
Två lag som kryssa i premiären spelar oavgjort mot varandra. En jämn match som kunnat slutat hur som helst.

Lindö FC  - Saltängens BK 3-1
Det spelar ingen roll om Saltis hade många spelare borta, är man tippade i toppen ska man vinna dessa matcher. Lindö imponerar inledningsvis!

KFUM Trix - Bråvalla IK 0-4
Bråvalla måste ha den lättaste öppningen på serien, klara segrar i båda matcherna. Trix kommer få det svårt.

Dagsbergs IF - Svärtinge SK 0-1
Dacka ägde mest boll och missa mycket medans Svärtinge verkligen tog vara på lägena man fick och var hetare framför mål.

Loddby IF - Chile Unido uppskjuten

Ja en hel del intressant resultat och jag kan inte undvika att imponeras av Lindö och Hird. Lindö varnade jag lite för innan då man har riktigt bra spelare, frågetecken på konditionen, vi får se hur länge gubbarna kommer orka!

Hird, vem hade trott det som sagt? Ett lag som man inte hört mycket om men de har gjort en del bra värvningar och är än så länge stabila. Jag tror dock man kommer tappa lite och till slut hamna i mitten någonstans.

Sen måste jag nämna Bråvalla med. De har inlett starkt men som sagt, vad är det de har mött? Antagligen nedflyttningskanditaterna. Upp till bevis i nästa match mot Hird. Tidig seriefinal!

Nästa omgång spelas enligt följande:

Chile Unido IF - KFUM Trix 1
Svärtinge SK - Loddby IF X
Lindö FC - Stegeborgs IF 1
Hageby IF - Skarphagens IK 1
Dagsbergs IF - Saltängens BK X
Bråvalla IK - BK Hird X

Trix supporter ger ett intressant tips och sätter etta på alla matcher, det tror inte jag riktigt uta väljer att tippa så som det ser ut här över.

Hageby IF gjorde klart med två förstärkningar i sista stund:
Martin Månsson NIF Bosna Mittback
Jonas Lundgren Lindö FF Vänsterback

Sjukt

Jag vet att det spelats matcher i helgen och jag kommer med en uppdatering imorgon, har det lite sjukt här hemma så har inte riktigt tid nu, men imorn efter IFK matchen så ska jag sätta mig ner och ge er min syn på helgen!

Kan dock säga att jag är riktigt positivt överraskad av vissa lag!

Alla glada och nöjda

Mitt uppe i allt premiärande har jag märkt att jag helt tappat bort att det faktiskt fortfarande sker övergångar i klubbarna! jag var inne på olika lags hemsidor och tänkte läsa lite vad de tyckte om premiärerna,  jag sladdade in på nyförvärvsidorna och såg att Loddby dundrat till med 6 (!) nyförvärv sen senast. På de andra lagens hemsidor kunde jag inte hitta något, men om jag missat så säg till! En del sidor är tyvärr lite svåra och tidkrävande att leta igenom (alla borde strukturera upp sina sidor så det blir lättare för oss nördar)

Eki Redzematovic - Back/Forward - FC Norrköping
George Stenborg- Anfallare - Getängens BK
Leif Jonander - Forward - Fullträffen
Niklas Agesved - Mittfältare - Getängens BK
Tomas Karlsson - Back/Mittfältare - Syrianska KF
Christoffer Nilsson - Back/Mittfältare - Lunds BK

Hur som helst, alla lagen verkar ändå rätt så nöjda med sin premiärer trots allt, och som vanligt va det inget lag som ställde upp med sitt bästa lag utan det verkar ha varit skador och annat som påverkat resultaten på matcherna. Jag undrar hur det kommer bli när alla lag får ställa upp med ordinarie elva.

Roligt att det kommit in nya typs på nästa omgång, jag ska försöka summera dem innan nästa omgång börjar och ge er facit på hur den kommer att sluta!

Stora siffror!

På grund av lite tidsbrist så blir det bara ett kortare inlägg nu!

Bråvalla - Loddby 6-1
Hird - Trix 7-1

Oj oj oj säger jag bara. Är än så länge lite osäker på om Hirdmatchen verkligen stämmer men den info jag fått säger det. Hur som helst va jag på Bråvalla - Loddby idag och det märktes att lagen kommer från två olika divisioner, kanske inte spelmässigt men verklingen i effektivitet och farlighet. Bråvalla var farliga i alla sina anfall medans Loddby trillade boll helt okej men kom aldrig till några riktiga lägen. Siffrorna sticker iväg lite i andra halvlek när Loddby tröttnar, men det var aldrig snack om saken, Bråvalla var klassen bättre! Loddby måste höja sig flera snäpp om man vill hänga kvar.

Jag vågar inte uttala mig riktigt om Hird som sagt men oj oj oj, dagens matcher verkar ju inte varit lika täta som gårdagens i alla fall. Trix måste med höja sig! Hird imponerar. Någon som såg matcherna och vill ge sin syn? Va inte rädd för att skriva en kommentar!

Är det nedflyttningskandidaterna som spelade idag mån tro?

Fotnot: Hird - Trix blev 7-1 så min info var rätt!

Oavgjort är melodin för tillfället

Tidig uppgång idag, och vad passar inte bättre då än att skriva lite om gårdagens matcher?

Börjar först o främst med matchen som spelades i fredags, Stegeborg - Saltängen, matchen slutade 1-1 efter att man, vad jag har förstått ägt halva matchen var. Saltängen verkar ha skaffat premiärnerver, eftersom de på pappret är bättre än Stegeborg och borde vinna mot dem. Hur som helst matchen slutade 1-1. Diverse publik har dock sagt att man tyckte att Steget förtjänade att vinna då man skapade fler heta lägen än Saltängen.

Nästa match ut är Chile Unido - Skarphagen, och här vill jag kalla det att det är en riktig premiärskräll. Skarphagen klarar 1-1 mot Chile. Nu har jag inte någon info om hur matchbilden såg ut, så om någon vill göra en kommentar om den match så gör gärna det. Starkt hur som helst av Skarphagen!

Hageby - Dagsberg, på förhand den svåraste matchen att tippa och många trodde på X i denna match, vilket det också blev. 2-2, ett reslutat som enligt mig är helt logiskt. Ett hårdsatsande Hageby mot Dagsberg som imponerat på försäsongen.

Det har bara blivit en seger än så länge i premiäromgången och den stod gubbarna i Lindö FC för. På ett blåsigt City Gross Arena hade lagen varsin halvlek och Lindö utnyttjade sin halvlek bättre än Svärtinge gjorde med sin. Svärtinge ledde med 2-0 i halvtid, men Lindö vände på steken i andra halvlek och kunde till slut punktera matchen i slutskedet. Jag va själv och tittade på denna match och jag kan säga så mycket som, underskatta inte Lindö och inte heller Svärtinge. Det va en småtrevlig tillställning det bjöds på.

Idag ska de fyra återstående lagen spela, det är Bråvalla - Loddby som kommer spelas på Parkens södra plan om jag förstått det rätt och så är det Hird mot Trix och det på City Gross Arena, då jag är lite smånyfiken på Bråvalla som jag inte kunnat ta reda på så mycket om i vinter så blir det nog att bege sig till konstgräset om nu matchen spelas där. Om någon vet 100% skriv gärna en kommentar om tid och plats för den matchen!

Äntligen är vi igång!

Premiär!!!!

Passar på att en vacker kväll som denna göra lite förhandstips på hur första omgången kommer att sluta! En match spelas redan idag, och det är matchen mellan Stegeborgs IF och Saltängens BK.

Stegeborgs IF - Saltängens BK
Saltängens känns snäppet starkare och har värvat betydligt bättre än Stegeborg (som för övrigt gjort klart med Niklas Soukka från KFUM Trix, en bra förstärkning). Saltängen har även haft bättre resultat under försäsongen medans Stegeborg har blandat resultaten rätt mycket. Mitt tips blir att Saltängen vinner, alltså en 2:a i denna match

Chile Unido - Skarphagens IK
En premiär som Chile ska vinna, 9 av 10 matcher vinner Chile denna match, men man vet som sagt aldrig. Det är trots allt premiär och det ryktas om att Chile har målvaktsproblem. Skarphagens chans är att Chile inte får hål på Skarphagen och blir frustrerade. Chile vinner, en 1:a.

Hageby IF - Dagsbergs IF
Oj oj, svårtippat. Ett lag som åkte ur fyran förra året mot ett lag som sett oerhört starka ut på försäsongen och gjort en hel del intressanta värvningar. Både Dacka och Hageby har imponerat på mig under vintern och detta är nog den svåraste matchen att tippa. Hag fegar och sätter ett X på denna match.

Lindö FC - Svärtinge SK
Gubbarna med rutinen mot Svärtinge som överraskat alla tror jag. Svärtinge löper oerhört mycket och kan ställa till det för Lindö som dock är mer positionsstarka och har en ruggig offensiv kraft i Daniel Johansson samt Patrik Ehrendahl. Jag tror dock att Svärtinge drar det längsta stråt och tröttar ut Lindö till slut i denna match, en 2:a blir mitt tips.

Bråvalla IK - Loddby IF
Jag ska vara helt ärlig, jag har ingen vidare koll på Bråvalla förutom att de slog ut Dacka i östgötacupen nu senast vilket är bra jobbat. Man åkte ur fyran förra året och vad jag har förstått så har man fått behålla de mesta materialet sen förra året. Loddby har kommit starkt på slutet av försäsongen och det finns en liten skrällchans. Mitt tips blir ändå en 1:a i denna match.

BK Hird - KFUM Trix
Hird slog Åby i sitt genrep med 6-2, gryende form? Trix har tappat en hel del spelare inför säsongen. Detta kommer blir en knallhård match med två lag som kommer turas om att skapa lägen. Hird får mitt tips mycket på grund av senaste matchen mot Åby. En 1:a alltså.

Min rad blir alltså:
2
1
X
2
1
1

Som sagt, jag har redan fått in några tips, men fortsätt gärna att skicka in ditt tips!

Just nu ser det ut så här bland dom jag fått in

Stegeborgs IF - Saltängens BK       X, X, 2, 2, 1, 2
Chile Unido IF - Skarphagens IK          2, 1, 1, 1, 1, 1
Hageby IF - Dagsbergs IF              1, 1, 1, X, 1, X
Lindö FC - Svärtinge SK                      2, 2, 1, 2, X, 1
Bråvalla IK - Loddby IF                  1, X, 2, 1, X, 1
BK Hird - KFUM Trix                            1, 1, 1, X, 1, 2

Passar även på att avsluta omröstningarna här och nu om vilka som vinner serierna.
Vinnare av Östra serien blir Chile Unido och de främsta utmanarna kommer att vara Dagsberg följt av Saltängen enligt er.
Den Mellersta serien kommer Innerstan eller Vånga att vinna (lika många röster) och de kommer utmanas av Finspång och Rimforsa.

När jag ändå är igång med ett superlångt inlägg kan jag passa på att ge er några övergångar med
Niklas Soukka från Trix till Stegeborg
Stefan Wieselgren från Kvarsebo till Loddby 
Joakim Westling från Azech till Loddby
Mikael Söderqvist till Lindö

Jag ber om ursäkt att jag inte tippar den mellersta seriens premiäromgång på något sätt, men jag vill inte ge mig i kast med det när jag inte har så stor koll. Tyvärr!


Ikväll

Ikväll kommer jag att kommentera dem första omgången i femman som spelas nu till helgen. I övrigt så pågår lite intressanta diskussioner om tidigare inlägg, gör din röst hörd!

(Trix Supporter lämna just in ett tips när jag höll på att skriva detta inlägg. Följ exemplet, tippa första omgången!)

Postat av: Trix Supporter

Stegeborgs IF - Saltängens BK 2
Chile Unido IF - Skarphagens IK 1
Hageby IF - Dagsbergs IF x
Lindö FC - Svärtinge SK 1
Bråvalla IK - Loddby IF 1
BK Hird - KFUM Trix 2


En vecka kvar

Återigen har en ny helg passerat och nu är det bara en vecka kvat tills serierna drar igång!

Många lag har genrepat denna helg och här följer lite resultat både från Östgötacup och från träningsmatcher.

Skarphagens IK - Saltängens BK 0-2
Match i Östgötacupen som Saltis vinner mot seriekonkurrenten och är alltså vidare till nästa omgång.

Söderköpings IK - Saltängens BK 1-1
Starkt att kryssa mot Sörping även om dom ställde över vissa spelare

AC Studenterna - Svärtinge SK 2-3
Svärtinge fortsätter sin framgångsrika försäsong genom att slå ut Studenterna! Bra jobbat.

Norsholms IF - Loddby IF 1-2
Nykomlingsmöte som slutar med Loddbyvinst, Loddby har spelat upp sig lite.

Chile Unido - Loddby IF 5-5
Att döma av läsning på hemsidor så va det b-lagen mot varandra, Viveros dock 3 målsskytt, ny skytteligaseger?

Lindö FC - Torstorps IF 1-0
Östgötacupskräll av Lindö! Jag va själv och kollade på denna match, Lindö såg riktigt stabila ut!

Chile Unido - Grebo 1-2
Östgacupmatch där Grebo slår Chile, Chile var tydligen det bättre laget men kunde inte utnyttja lägena.

Hageby IF - Eneby BK 3-5
Östgötacupmatch där Eneby är det starkare laget över 90 minuter. Hageby hängde med en halvlek.

Åby IF - BK Hird 2-6
Vilken skräll även om det gäller träningsmatcher, är Hird underskattat?

Dagsbergs IF - Bråvalla 1-1 (10-11 e str)
Östgötacupmatch, derby, nyligen nerflyttade och seriekonkurrenter, en het match som avgörs på straffar. Kunde slutat hur som helst.

Det kommer säkert fyllas på med mer reultat i veckan, men det är det jag har just nu. Som sagt en vecka kvar lite drygt, detta kommer bli ett intressant år!

Efter lite snokande på diverse lagsidor så är annars det mest intressanta nu att Loddby tydligen testar en spelare från en etablerad klubb ifrån fyran, ska försöka luska lite i vem det kan vara. Det är hur som helst det som verkar mest intressant på värvningsfronten just nu.

Hörs!

Senaste nytt

Det senaste är att jag missade resultatet

Mantorps FF - Hageby IF 2-4

Och att Kimstad är på värvarspåret:
Andreas Pettersson, målvakt från Smedby
Sebastian Lindgren, back från Sylvia
Magnus Samuelsson, mittfältare från IFK Norrköping

Jag tycker väl att det är skapliga nyförvärv där! Sama känner ju många till sen innan och han kan tillföra mycket sen är frågan hur mycket han kommer spela, Andreas har varit riktigt bra de senaste säsongerna och Sebastian Lindgren kommer tillföra mycket. Kimstad klättrar bland favoriterna i mellersta?

Alejandro Salamanca är klar för Chile Unido

Påskhelgen

Så har det varit påsk med allt som hör till, fjädrar, godis, god mat och såklart fotboll!
Vi gör som vi brukar och går igenom matcherna som spelats och först ut är:

Eneby BK - Saltängens BK 5-0
Eneby var numret för stort för Saltängen och tog en komfortabel seger.

Hagahöjdens BK - Svärtinge SK 4-1
Svärtinge skapade en hel del lägen men såg lite trötta ut, Haga var stabila som vanligt

KFUM Trix - NFF 4-4 x2
Man spelade två matcher i helgen mot varandra och båda matcherna slutade 4-4

Karle - Hageby IF  1-1
Ett oavgjort resultat mot starkt motstånd från division 4.

Kimstad GoIF - Loddby IF 1-2
Loddby vinner mot Kimstad, starkt av nykomlingen

Chile Unido - Loddby IF 1-1
Chile och Loddby spelar oavgjort, återigen starkt av nykomlingen

Stegeborgs IF - Hagahöjdens BK 4-4
Bra jobbat av Steget att klara oavgjort, även om Haga inte hade sitt bästa lag på plan

Norsholms IF - Finspångs FK 1-2
Finspång slår Norsholm, Finspång känns lite som en underdog i mellersta serien.

Skärblacka IF - Krokek 4-2
Blacka vinner som man bör mot Krokek

Skenninge - Vånga IF 1-1
Oavgjort för Vånga mot ett lag jag inte vet något om.

Dagsbergs IF - Linghems SK 3-1
Återigen stark insats av Dagsberg, än så länge imponerat mest

Som sagt en hel del matcher och det är som vanligt möjligt att jag missat något. Omröstningen som kommer upp nu ikväll kommer handla om vem man tror kommer vinna östra och mellersta serien. Omröstning 2.1 kommer vara den östra och 2.2 den mellersta.


Aprilskämt

Ja som ni säkert förstod så var mitt förra inlägg ett aprilskämt, sedan hur bra eller dåligt det var låter jag er tycka. Tanken med skämtet var inte bara att skoja till det lite utan jag tycker att något liknande men mer genomtänkt borde göras för att förbättra serierna och höja standarden.

Nu under påsken har jag varit bortrest och jag räknar med att publicera resultat någon gång under morgondagen, samt en ny omröstning (är ledsen att det inte blivit någon tidigare).

Ny seriesammansättning 2011

ÖFF har beslutat att göra om serieindelningen efter säsongen.

De 3 lag som hamnar efter segraren från respektive division fem serie (östra, mellersa och västra) kommer bilda en ny division fem serie (segraren går naturligtvis upp i fyran). Man kommer flylla på med lag som åker ur division 4.

Placering 5-9 från respektive serie kommer fördelas på två serier till nästa år som kommer heta division 6, här fylls det på med segrarna från nuvarande division 6 serierna .

Resterande lag kommer att hamna i division 7 serier tillsammans med de lag som kommer på plats 2-6 i nuvarande divison 6 (segrarna går naturligtvis upp till nya division 6). Lagen i division 6 som kommer på 7:e plats och neråt hamnar således i division 8.

Summa kommer bli att det kommer finnas:
1 division 5 serie
2 division 6 serier
2 division 7 serier
1-2 division 8 serier (beroende på om det kommer nya lag till nästa år)

Det kommer bli mer matcher för alla lag nästa år då det kommer att vara fler lag i varje serie.

Detta har ÖFF jobbat fram på grund av att de tror att kvalitén på lag och spelar kommer att höjas avsevärt och förhoppningvis kommer detta spegla av sig uppåt i seriesystemet.

RSS 2.0