Nu är det nog avgjort

Omgång 19 är färdigspelad och är serien avgjord nu?

 

Norrköpings FF – Krokeks IF 7-0

NFF var helt överlägsna och segern kunde till och med varit ännu större. Krokek får verkligen studsa tillbaka snabbt nu om det inte ska bli respass ner i sexan. NFF var aggressivare och man var bättre på allt. Krokek såg ut som ett juniorlag i jämförelse. NFF kvar i femman nästa år!

 

Saltängens BK – Hageby IF 2-2

Det har varit lite snack om domarinsatsen såhär efter matchen, men det man får emot sig en match får man med sig en annan match, över en säsong så slår det nog jämt ut. Matchen i sig var jämn och resultatet ändå inte helt orättvist. Hageby kvitterar två gånger vilket är starkt gjort. Båda lagen hade behövt 3 poäng dock.

 

Loddby IF – Skarphagens IK 1-1

Lagen hade varsin halvlek och resultatet måste anses ganska så rättvist. Matchen i sig bjöd på relativt lågt tempo. Viktig poäng för Loddby som slåss i botten. Skarphagen är i och med poängen säkra anser jag. Ett resultat som gynnade båda lagen lite.

 

Dagsbergs IF – Svärtinge SK 3-0

Helgens höjdpunkt! Dagsberg fick två psykologiskt viktiga mål, precis innan halvlek och precis efter halvlek. Svärtinge hade det svårt efter det att ta ikapp försprånget. Jag tycker Dagsberg var det bättre laget sett till hela matchen och segern var rättvis. Det kändes som att man var lite bättre på nästan varje position. Svärtinge var inte dåliga men man hade ingen riktig toppdag. Dagsberg seglar vidare mot seriesegern efter detta.

 

Lindö FC – Bråvalla IK 3-1

Lindö fortsätter visa fin höstform och slår tillbaka Bråvalla relativt enkelt. Man förtar sig inte. I och med förlusten så får nog Bråvalla det väldigt svårt, man måste nu vinna de 3 återstående matcherna samtidigt som man får lite resultat med sig. Lindö ser ut att sluta på fjärde platsen i år.

 

Som sagt så är nog serien avgjord nu, jag har svårt att se att Dagsberg ska tappa detta, man har till och med råd att spela oavgjort en match. Det ska mycket till för att Svärtinge ska ta seriesegern. Det har varit mycket spännande i toppen. I botten är dock flera lag inblandade. Bråvalla kommer nog åka ur men den andra platsen är det många som kan få. Det är fem lag som är inblandade: Krokek, Hird, Saltängen, Loddby och Hageby.

 

Krokek har kvar att möta: Loddby, Hird och Ringarum

Hird har kvar att möta: Svärtinge, Krokek och Hageby

Saltängen har kvar att möta: Lindö, Skarphagen och NFF

Loddby har kvar att möta: Krokek, Hageby och Bråvalla

Hageby har kvar att möta: Dagsberg, Loddby och Hird

 

Som ni ser så är det många lag som ska möta varandra som är inblandade i detta. Det kan sluta hur som helst, men min gissning är att Krokek åker ur.


Serien avgörs idag!

Återigen har de varit svårt att hinna med att uppdatera, men nu har jag lite tid till övers.

 

Förra omgången bjöd på några härliga resultat

 

Skarphagens BK - BK Hird 2-2

Bråvalla IK – Saltängens BK 5-0

Hageby IF – Norrköpings FF 0-1

Ringarums IF – Lindö FC 3-1

Krokeks IF – Dagsbergs IF 0-2

Svärtinge SK – Loddby IF 2-0

 

Den mest spännande resultatet stod Bråvalla för som krossade Saltängen, jag kan tyvärr inte skriva något om matcherna då jag inte såg någon av dem. Denna vecka kommer jag dock kunna se i alla fall två matcher. Snart bär det iväg till den första.

 

Omgång 19 inleddes för övrigt igår med matchen:

 

BK Hird – Ringarums IF 4-1

En stökig match där Hird inte var helt oförtjänta av segern. Man har hittat formen såhär på höstkanten och kan mycket väl knipa en plats bland dem som hänger kvar.

 

Idag spelas:

 

Norrköpings FF – Krokeks IF

Oerhört viktig match för Krokek som nästan måste vinna. Får man fel resultat i de andra matcherna så ser det tungt ut för dem. NFF är i stort sett klara för femman nästa år.

 

Dagsbergs IF – Svärtinge SK

Serien avgörs idag. Vinnarna i denna match kommer vinna serien tror jag. Blir det oavgjort så tar Svärtinge hem serien. Som sagt, missa inte denna match om du inte har något annat för dig. Jag tror på en riktigt trevlig match men mycket fin fotboll.

 

Loddby IF – Skarphagens IK

Loddby har inte rosat marknaden i höst och måste snart börja vinna för att inte åka ur. Skarphagen är ganska så säkra. Vinst för Loddby och man är i stort sett klara för femman nästa år skulle jag tippa på.

 

Saltängens BK – Hageby IF

Otroligt spännande match. Vinst för Saltängen så går man om Hageby, om Hageby vinner så distanserar man Saltängen rätt så bra. Två lag som har haft det svårt under hösten kommer mötas i en tillknäppt match.

 

Lindö FC – Bråvalla IK

Pånyttfödda Bråvalla kommer gå in och kötta på. Lindö kommer att få kämpa. Vid vinst för Bråvalla så är man med i racet om nytt kontrakt. Lindö har egentligen inte så mycket att spela för.

 

En kort snabb genomgång, nu ska jag iväg och kolla på fotboll.


RSS 2.0