Avgjort?

En mycket intressant omgång har spelats och mycket har hänt i serien, genomgång här och nu.

 

KFUM Trix - Saltängens BK 0-3

Saltängen tar en seger som man bara ska göra, man är bättre än Trix och vinner helt logiskt. Trix har det tungt just nu och ser allt mer ut som ett av två lag som kommer åka ur. Saltängen ligger i mitten där de är i stort sett säkra.

 

Skarphagens IK – Svärtinge SK 2-1

Skarphagen vinner och vinner, nu på samma poäng som tvåan Bråvalla. Fortsätter man ta sina segrar så finns det en liten chans till att ta hem serien. Svärtinge går bet mot ett lag som är starkare, Svärtinge ligger i mitten utan riktigt något att spela för längre.

 

Loddby IF – Lindö FC 1-3

Lindö tar sin andra raka seger och Loddby åker på sin andra raka förlust. Vi kan nog snart räkna bort Lindö från bottenstriden medans Loddby har det tungt just nu. Kommer vara ett av två lag som slåss om fortsatt spel i femman.

 

Bråvalla IK – Chile Unido 0-2

Chile vinner seriefinalen med 2-0 och man var bättre matchen igenom. Kan mycket väl ha avgjort serien med detta resultat. Man har nu ett försprång på 5 poäng och det ska till mycket om man tappar det. Bråvalla har två raka förluster på hemmaplan och visar inte alls samma spel som i våras.

 

Dagsbergs IF – Stegeborgs IF 9-2

Storseger för Dacka som visar att de kan spela bra fotboll, Stegeborg helt under isen denna dag och utspelade såsom siffrorna visar. Stegeborg få inrikta sig på att slåss för överlevnad. Dagsberg ligger säkert på fjärde plats utan att kunna hota i toppen.

 

BK Hird – Hageby IF 3-2

Två svårbedömda lag spelar en jämn match där Hird drar det längsta strået. Hird rycker förbi Hageby som mycket väl kan bli inblandade i nedflyttningsstriden, man har dock ett försprång på 5 poäng.

 

Som sagt det är mycket troligt att serien är avgjord nu, Chile leder med 5 poäng och det ska mycket till för att de ska tappa det försprånget. Det finns åsikter från alla håll och kanter om Chile Unido, men om de lyckas hålla undan och går upp så vill jag vara den första som säger att det är helt rättvist. Man spelar rolig fotboll och har ett imponerande försvarsspel, något man saknat tidigare år. Om Chile går upp så är de det bästa lagen som vinner och det är ju så det ska vara.

 

För övrigt så bjuder nästa omgång på några godbitar!


Åsikt

Då ska vi se, då är det nya matcher och så kommer lite andra åsikter om en viss sak lite senare i inlägget.

KFUM Trix - Saltängens BK
Här tippar jag seger med 3-0 för Saltängen, kanske den lättaste matchen att tippa i år.
Saltängen är på gång och Trix är hopplöst sist och ser allt mer ut som att de kommer åka ur om man inte rycker upp sig snart.

Bråvalla IK - Chile Unido
Vinner Chile så är det klart, jag vågar säga det. Jag tror nämligen inte att Chile kommer tappa 5 poäng och få sämre målskillnad än Bråvalla när serien summeras. Serien kan alltså avgöras ikväll. Jag gillar dock serier som avgörs i slutet av säsongen så jag hoppas att Bråvalla kammar hem det ikväll för att hålla spänningen vid liv.

Loddby IF - Lindö FC
Lindö kommer med en seger i ryggen medans Loddby inte vunnit efter omstarten. Det kommer bli en tillknäppt tillställning där Lindö kan slappna av mer än Loddby som har kniven på strupen nu för att inte hamna under strecket. Spel på marken så vinner Loddby, om båda lagen börjar med långbollar så vinner Lindö.

Skarphagens IK - Svärtinge SK
På grun av att jag alltid tippar fel på Skarphagen så har jag blivit ombedd att inte tippa på dem. Vilket jag inte heller kdommer göra i denna match. Skarphagen har som sagt imponerat på mig (vare sig dom har inlånade spelare eller inte). Svärtinge spelar ganska likt Skarphagen, laget som tvingas rulla boll och försöka skapa lägen tror jag kommer förlora då båda lagen är starka omställningslag.

Dagsbergs IF - Stegeborgs IF
Dagsberg är ett av de lagen som är svårast att läsa av, kan vara hur bra som helst för att sedan vara helt under isen. Stegeborg som endast vunnit två matcher får det nog svårt att vinna mot Dagsberg men man kan mycket väl ta poäng. Tror dock att Dagsberg kommer ha en bra dag och vinna denna match.

BK Hird - Hageby IF
Islossning för Hageby senast då dom visar att dom är ett bra lag. Även Hageby svåra att läsa av. Hird är också lite av ett mysterium för mig. Ingen konsekvens i spelet och kan göra riktiga toppmatcher för att sedan göra en plattmatch. Jag säger ett oavgjort i detta möte utan vinnare.

Så nu till nästa sak som har diskuterats hett här, jag tänker ge min åsikt på låneavtal mellan klubbar.

Jag är rätt så delad, men det lutar mer åt att jag tycker att det är en bra sak. Mycket på grund av att det är svårt för lag att få till sig spelare idag, det finna många lag i Norrköpingstrakten och alla slåss om spelarna. En del lag har råd att betala för att få vissa spelare till sig och andra har det inte. Plus att många lag som lånar ut spelare lånar nog ut dem för att de måste få speltid efter en skada eller på grund av att de inte fått spela i A-laget. Har laget i fråga då inget B-lag som man kan få spela matcher i så är det ju perfekt att man kan få gå till en annan klubb och få matchträning. 

Jag skulle dock helst se att det är lag uppifrån som lånade ut juniorer för att få känna på A-lagsfotboll istället för att redan etablerade spelare som har varit skadefria går ner och "hjälper" lag i andra serier. Jag tror att sammarbetsavtalen mellan klubbar var till för det i början, att slussa in unga juniorer och ge dem speltid när de kanske inte riktigt platsade i A-laget. Samt att spelare från laget i det "sämre" laget ska kunna gå åt andra hållet och testa på spel högre upp

Det har ju diskuterats om Skarphagen gör fel i som lånar in spelare från Bosna, och det tycker jag inte. Skarphagen har mig veteligen inte någon kanonekonomi eller överdrivet mycket spelare man kan ta av. Då är det ju kanon att man kan låna in spelare när det behövs, jag tror verkligen inte att man skulle göra det heller om man hade tillgång till en hel, frisk trupp som i första hand tillhör Skarphagen.

Där har ni min åsikt om sammarbetsklubbar.


Omgång 15 resultat

Så var den intressanta omgång 15 spelad, mycket oväntade och otippade resultat.

 

Vi börjar med matchen som spelades i förrgår:

 

Hageby IF – KFUM Trix 6-0

Inget snack om saken här. Hageby visar vad man går för och stänker dit 6 bollar. Trix som spelat hyfsat i matcherna innan hade inte mycket att säga till om. Hageby på säkrare mark medans Trix ser allt mer ut som en nedflyttningskandidat.

 

Lindö FC – Dagsbergs IF 2-1

En liten skräll enligt mig, jag varnade lite innan matchen för Lindö om man får den match de vill ha, vilket de även fick. Mycket långa bollar i denna match från båda sidor, något som Lindö är bra på med sina rutinerade spelare. Dagsberg hade behövt en seger för att hänga på. Lindö lever nu lite säkrare.

 

Bråvalla IK – Skarphagens IK 1-4

Inlånade spelare hit och inlånade spelare dit. De ända som egentligen spelar någon roll är vad som står på resultattavlan när matchen är slut och inte vilket lag man spelar i. Skarphagen vinner och imponerar mer och mer på mig. Bråvalla har nu en väldigt viktig match i nästa omgång. (Nästa match kommer jag nog tippa Skarphagen, har inte gjort det hittills.)

 

BK Hird – Chile Unido 0-1

Resultatet blev 1-0 men segern var solklar. Chile var det bättre laget och kunde vunnit med mer, lite oroväckande kanske att man inte utnyttjar sina lägen, särskilt inför matchen i nästa omgång. Hird stretar ändå emot bra och visar att det finns kvalitéer.

 

Svärtinge SK – Stegeborgs IF 3-0

Svärtinge är tillbaka på det vinnande spåret och tar en rättvis seger mot Stegeborg.  Hur som helst så är nog Svärtinge nu helt borta från toppstriden då man tappat för mycket poäng, Stegeborg är kvar under strecket men visade senast ändå att man har förmåga att störa alla lag.

 

Saltängens BK – Loddby IF 5-3

En match jag var och kollade på, och det var en av de lustigaste matcherna jag sett. Jag tror jag räknade till 6 skott på mål för Saltängen och alla gick nästan in, och målen var riktiga bjudningar från ett förvirrat och uselt försvar+målvakt. Loddby har spelet i nästan hela matchen och är ruggigt nära på att hämta upp 4-1 efter halvlek, mycket lägen men man kommer inte närmare än 4-3. Saltängen tar i och med segern ett kliv till säkrare mark i tabellen medans Loddby nog får inrikta sig på att nätt och jämt hänga kvar.

 

Tabellen har nu delats upp i 4 lägen.

Kampen om uppflyttning: Bråvalla och Chile Unido

Kampen om tredjeplats: Skarphagen, Dagsberg och Svärtinge

Mittenlagen: Hageby, Saltängen, Lindö och Hird

Nedflyttningskandidaterna: Loddby, Stegeborg och Trix

 

Mycket kommer såklart ändras, då det är oerhört viktiga omgångar framöver.

En genomgång av nästa omgång kommer innan den 19:e då första matchen i omgången kommer spelas.


Fredagsnöjet

I förrgår så spelades den kompletterande matchen mellan KFUM Trix och Chile Unido. En match där det egentligen inte var mycket att snacka om, Chile vinner med 6-2 och Trix hade svårt att hänga med i Chiles bolltrillande. Bra gjort av Trix att göra två mål ändå.

Nu till omgången som spelas ikväll och imorgon.

Saltängens BK - Loddby IF
En superviktig match för båda lagen, det skiljer en poäng mellan dem och laget som vinner kommer vara på lite säkrare mark, ialla fall för ett tag. Väldigt svårtippad match och här kommer det verkligen avgöras på dagsformen. X på grund av att inget av lagen har råd med att förlora.

Lindö FC - Dagsbergs IF
Dacka borde vinna denna match, men är kvickare och man har mer ork. Lindö är som vanligt svårbedömda. Stämmer allt för Lindö så kan de med all den rutin de har vinna över alla lag. Det är oftast orken som trytere för gubbarna i Lindö. 2 blir mitt förslag i denna match, Dacka vinner på ork och speed.

Bråvalla IK - Skarphagens IK
Oj oj, omgångens match. Två lag som imponerat på mig. Skarphagen har en gryende form och är hypereffektiva. Bråvalla vet vi alla är riktigt duktiga. Två lag som spelar snarlikt med snabba omställningar. Bråvalla kommer föra denna match och jag tror även de drar det längstra stråt. 1.

BK Hird - Chile Unido
Hird har inte imponerat efter återstarten och kommer få det riktigt svårt mot ett Chile som inte har råd att förlora om man ska slåss om uppflyttning. Chile är tyngre och kvickare, det kommer inte vara något snack om saken. Hirds chans till poäng är om de tightar försvarsspelet och ligger på kontring. 2 blir mitt tips.

Svärtinge SK - Stegeborgs IF
Svärtinge har inte inlett hösten som man velat, en förlust och en oavgjord. Stegeborg har två oavgjorda. Jag tror att Svärtinge är revanschsugna efter poängtappet senast och kommer att vinna denna match. Stegeborg ska man dock inte räkna bort, jag tror inte att de vinner men det kan mycket väl bli oavgjort, en 1 är mitt tips.

Hageby IF - KFUM Trix
Hageby borde vinna denna match på förhand, dock varnar jag för Trix, man har ändå gjort 5 mål mot båda topplagen de senaste matcherna och Hageby har inte precis imponerat. Detta är nog den mest svårtippade matchen enligt mig, jag tror dock lagen kommer ta ut varandra och ett oavgjort resultat skulle inte vara förvånande.

Där har ni min syn på matcherna ikväll och imorgon. Jag hade gärnat velat se Bråvalla mot Skarphagen ikväll men det är lite för långt bort då bilen är på verkstad, så ikväll blir det att se Saltängen mot Loddby, en viktig match med nerv i. Kommer bli intressant.
Lite resultat, omg. 13-14

Då har nästan två fulla omgångar passerat sedan sist, jag vet att de flesta vet resultaten men här kommer mina åsikter om dem.

Omgång 13:

Saltängens BK – Lindö FC 2-0
En match som på förhand kunnat sluta hur som helst. Enligt rapporter kanske oavgjort borde varit mest rättvist, men en seger kan man aldrig ta ifrån ett lag.


BK Hird – Skarphagens IK 0-1
Skarphagen fortsatte sin fina vår med att slå Hird, Hird har tappat mycket i spelet och imponerar inte lika mycket som i höstas. Skarphagen är sitt spelsätt troget och kommer vinna många matcher på det.


Bråvalla IK – KFUM Trix 5-3
Trix stör Bråvalla en aning på bortaplan. Det var egentligen aldrig någon fara för segern i Bråvallas fel, men att göra 3 mål på bortaplan är väldigt bra gjort. Bråvalla fortsätter vinna och ser allt mer ut som om de kan gå upp.


Svärtinge SK – Dagsbergs IF 1-2
Bakom toppduon kämpar Svärtinge och Dagsberg, därför var denna match oerhört viktig för båda lagen. Två lag som spelar rätt lika bjöd därför på en jämn och bra match. Dagsberg lite vassar och gick hem med segern.


Chile Unido – Loddby IF 1-1
Omgångens knall skulle jag vilja kalla det. Vem trodde helt ärligt på förhand att Loddby skulle ta poäng i denna match. Rapporter säger att Chile ägde större delen av matchen men inte utnyttja det. Styrkebesked av Loddby att sno åt sig en poäng.


Hageby IF – Stegeborgs IF 1-1
I den täta bottenstriden spelar lagen oavgjort, föga förvånande i och för sig när division fems ÖIS är i farten. Hageby har så mycket mer att ge än va de visade och man såg många gånger helt ointresserade ut.

 

Omgång 14:

BK Hird – Bråvalla IK 1-2
Ett sent mål av Bråvalla ger det rättvisa slutresultatet. Sett på hela matchen så var Bråvalla bättre, Hird stretade emot och kämpade och lagen hade en halvlek var, men serieledarna var för tunga att möta. Kan rycka om Chile tappar poäng ikväll.


Stegeborgs IF – Lindö FC 0-0
Örgry…. Förlåt Stegeborg spelar återigen oavgjort. Lindö kämpar och sliter och denna match kunde slutat hur som helst. Stegeborg kanske lite farligare avslut men det vill sig inte riktigt för dem.


Dagsbergs IF – Saltängens BK 2-1
Dacka fortsätter vinna och man vinner denna match rättvist. Man var bättre sett över hela matchen . Saltängen sliter hårt och stör stundtals men inte tillräckligt för att det ska räcka till tre poäng. Viktiga poäng för Dacka.


Loddby IF – Svärtinge SK 2-2
Ledning två gånger om för Loddby som tappar i slutet när orken tryter. Loddby har nu tagit poäng av två topplag i rad. Svärtinge är fortfarande sylvassa i sina omställningar, men har lagen börjat läsa deras spel? Poängtapp två matcher irad.


Skarphagens IK – Hageby IF 5-1
I  75 minuter stod det 0-0 sen brakade det loss. Skarphagen maler på med sitt spel och fortsätter vinnamatcher, de ser tunga ut och utnyttjar sina lägen till slut. Hageby är enligt mig ett mysterium, med de spelarna man har borde man prestera bättre. Vem sa att Skarphagen kommer sakna Mohede?


Ikväll så spelar Trix mot Chile Unido, en match som Chile måste vinna för att hänga på Bråvalla och inte känna flåset allt för mycket av de jagande lagen.Tric måste med vinna för att inte bli allt för avhängda. Runt strecket i övrigt blir det bara jämnare och jämnare. Som jag ser det så är det 6 lag inblandade i den striden just nu och alla lagen ryms inom fyra poäng.


Nästa omgång spelas på fredag och på lördag, jag hoppas hinna gå igenom den innan och redovisa resultatet från kvällens match imorgon eller på fredagen innan matcherna spelas.


Till dess ha det fint och glöm inte bort att alla lag kan slå alla i denna underbara serie!


En vanlig onsdag

Det har hänt en del saker inför återstarten nu i helgen!

Bland annat har Svärtinge SK överraskat alla genom att slå ut Sylvia i östgötacupen, trots att man enligt tidningarna inte hade ett enda skott på mål, så tar det inte bort vilken prestation det är! Stort grattis!

Saltängens BK - Lindö FC
Saltängen har under sommaren tappat vårens spelare i laget, Andreas Karneval till Åby. Helt klart ett avbräck för Saltängen. Man har spelat en träningsmatch under uppehållet där det blev förlust mot Skärblacka med 4-3.
Ett välbehövligt uppehåll för Lindö lär ha gjort att man återhämtat krafterna och är redo att spela lika fin fotboll som man gjort i början av säsongen. Inga matcher har spelats under upeehållet och jag räknar med ett taggat Lindö. Lindö slog Saltängen i förra matchen, jag tror dock på ett oavgjort resultat i denna match.

BK Hird - Skarphagens IK
Två av vårens överraskningar ställs mot varandra i omstarten. Hird har visat prov på fin fotboll och är väldigt säkra när lägen ges. Skarphagen är likadana. Så fort ett läge ges kan man räkna med ett bra avslut och antagligen mål. Man är stabila bakåt och vassa framåt. Det är sagt att Joel Mohede ska lämna Skarphagen för studier, nu vet jag inte om han redan har gjort det eller om han ska göra det, hur som helst när han gör det så försvinner mycket kraft framåt för Skarphagen. Hird vann förra matchen med 3-0. Tror även att Hird är snäppet starkare i denna match. uddamålsseger.

Bråvalla IK - KFUM Trix
Bråvalla ligger tvåa i serien inför omstarten. I sommar har man värmt upp med att vinna Kuddbycupen på överlägset sätt. Inga rapporter om spelartapp eller nyförvärv, man har ett starkt lag och skytteligaledaren i laget. Trix hade en tung vårsäsong och ser allt mer ut som ett bottengäng. Det är inte mycket snack om saken i denna match, Bråvalla med sitt snabba och metodiska spel vinner. 4-0 till Bråvalla i förra matchen.

Svärtinge SK - Dagsbergs IF
Svärtinge som sagt har imponerat genom seger i Sommarcupen i Skärblacka och med vinst över Sylvia. Dock blev det förlust mot Ringarum i en träningsmatch, men kan formen som man har i sig bibehållas så kan man verkligen hota lagen före! Dagsberg som även de jagar från sin fjärdeplats är ett svårtippat lag, man blandar och ger och man vet aldrig var de står. Det kommer bli en jämn match med två lag som spelar snarlikt. Svärtinge vinner. Svärtinge vann med 1-0 i förra matchen.

Chile Unido - Loddby IF
Intressant match, inte för att man ligger nära varandra i serien utan för att Lodby har värvat spelare från Chile, den mest namnkunniga av de 4 spelarna som gått till Loddby är Alejandro Salamanca. Kan tänka mig att det kommer stå väldigt inspirerade spelare på båda planhalvorna när matchen drar igång. Men helt ärligt så kommer säkert inte Loddby ha någon chans mot Chile som känner sig jagade i toppen. Säker seger för Chile. 2-0 till Chile i våras.

Hageby IF - Stegeborgs IF
Segstartade Hageby hittade formen i slutet av våren och gjorde en hel del fina insatser. Man imponerade med 2-2 mot Syrianska i en träningsmatch nyligen. Inga rapporterade förluster i laget. Stegeborg ligger för närvarande på nedflyttningsplats och man "gillar" att spela oavgjort. Imponerade inte i höstas och kan få det tungt i höst. Denna match kommer sluta med Hageby vinst enligt mig. Oavgjort i våras 1-1


Det mest intressanta som hänt i sommar är alltså:
Svärtinge vinner över Sylvia
Joel Mohede lämnar Skarphagen
Andreas Karnevald lämnar Saltängen
Alejandro Salamanca lämnar Chile Unido för seriekonkurrenten Loddby

RSS 2.0