AT och veckans

Det har väl inte ungått någon att det blev dubbelt IFK Norrköping som vann AT-cupen. Damerna kanske inte var så överraskande men herrarna däremot. Det har gått knackigt tidigare år för IFK men i år fivk man alltså till en fullträff, och man förtjänade det verkligen. IFK spelade en rolig och snabb fotboll och är värdiga vinnare. Grattis.

Hur gick det då för våra kära femman-lag? Vi börjar från början.

Grupp B
Skarphagen och Svärtinge var i samma grupp, en grupp som fylldes på med Eneby B. Skarphagen fick stryk i sin första match mot Eneby med 1-2 och fick en rejäl uppförsbacke direkt. Svärtinge hade med Eneby i sin första match och vann komfertabelt med 3-0. Sista matchen alltså mellan Skarphagen och Svärtinge, en match som slutade oavgjort och Svärtinge alltså vidare, helt rätt enligt mig.

Grupp C
Här återfanns också två femman-lag, Finspång och Skärblacka. De båda drabbades samman i första matchen, den matchen slutade med att Skärblacka vann med 3-1, på det hela taget ett rättvist resultat i en rolig och fartfylld match. I andra matchen så ställdes Finspång mot Syrianska, ett Syrianska som var lite för tungt och vann med 3-1. Helt avgörande match mellan Skärblacka och Syrianska i sista omgången, och även här var Syrianska snäppet vassare och vann med 4-1. Utgången av gruppen kändes ganska logisk.

Grupp D
I denna grupp spelade Lindö FC, en tuff grupp med Smedby och Valdemarsvik. I första matchen mot Valdemarsvik så kämpade man på bra och höll jämna steg, matchen slutade 3-3. Dock visade Smedby ingen pardon utan slog båda lagen med 5 mål, 1-6 mot Valdemarsvik och Lindö åkte på en 5-0 smäll.

Grupp F
I den svåra grupp F spelade Vånga tillsammans med Norrköping Futsal och Kurdiska från Linköping. Vånga spelade bra i första matchen och fick med sig ett oavgjort resultat mot Norrköping Futsal 3-3. I den andra matchen som var jämn fick man stryk av Kurdiska med 2-1. Avgörande match i sista omgången mellan Kurdiska och NFK. Även det en jämn tät match som NFK till slut gick segrare ur.

Grupp G
Denna grupp representerades av Dagsberg från femman, man ställdes i sin första match mot IFK Norrköping. IFK visade ingen nåder och vann ganska enkelt med 3-0, vilket betydde att gruppen var död, för innan denna match så hade IFK mött Azech och vunnit med 4-0. Sista matchen mellan Dagsberg och Azech var bara för protokollet, Dagsberg spelade bra och vann väldigt enkelt den matchen med 6-2.

Grupp H
I grupp H så handlade det egentligen bara om ett lag, IK Sleipner. Lagen som hade fått i uppdrag att stoppa dem var Ringarum och Åby B. Det gick sådär. Sleipner slog Ringarum i den första matchen med 4-1, i den andra matchen möttes Ringarum och Åby. Där var Ringarum det bättre laget och vann med 2-0. I den sista matchen orkade Åby streta emot ungefär halva matchen sen bar det iväg, Sleipner vann med 6-1.

Grupp J
Kimstad GoIF hade äran att tampas med Söderköping och Hagahöjden, något som inte gick så bra för dem. Det blev två förluster, 5-0 mot Söderköping och 2-0 mot Hagahöjden, man hade egentligen inget att säga till om i denna grupp. I den avgörande match stod Hagahöjden som segrare över Söderköping.

Grupp L
Loddby fick i sin grupp möta Assyriska och Åby A, något som inte gick så bra. I den första matchen streta man emot något men fick till slut se sig ifrån sprugna tämligen enkelt av Assyriska som vann med 4-1. I den andra matchen mot Åby var det egentligen inte heller något snack, Åby var vassare och vann med 4-0. I den avgörande matchen visade Assyriska musklerna och vann med 5-0 mot Åby.

Summan av detta var alltså att endast ett division fem lag gick vidare, Svärtinge SK!

I kvartsfinalen ställdes man mot Syrianska, en match som blev väldigt spännande och jämn. Chanser åt båda håll och fint spel från båda lagen. Skillnaden i denna match var Svärtinges målvakt som var oerhört bra, inte bara i denna match utan i alla matcher. Svärtinge lyckas tråckla in 1-0 till slut vilket tog dem vidare.

Övriga resultat i kvartsfinalerna:
Smedby - Norrköping Futsal 7-8 efter straffar
IFK Norrköpings - Sleipner 5-3
Hagahöjden - Assyriska 9-8 efter straffar

I semifinalen så ställdes Svärtinge mot Norrköping Futsal. Svärtinge visade direkt att man förtjänade att vara där man var genom att nästan omgående göra ett riktigt vackert mål där bollen gick som på lina genom i stort sett hela laget. Efter detta var det en kamp mot klockan, man vann tyvärr inte den utan NFK kunde kvittera till 1-1 innan matchen var slut. Matchen till straffar, NFK visade sig lite mer på styva linan och lite säkrare när det gällde och vann med 4-5 efter straffar.

I den andra semifinalen så vann IFK mot Hagahöjden med 4-0

Finalen slutade alltså sen med vinst för IFK mot Norrköping Futsal med 3-2.

En riktigt bra dag avslutade alltså med en liten överraskning, Svärtinge gick ända till semifinal och kunde mycket väl ha gått till final. Jag var riktigt imponerad av dem!

Nu lägger vi årets AT bakom oss och blickar framåt, den 12:e december avgörs Billerud Cup i Skärblacka, arrangörs lag där är BK Vingen.

Grupperna ser ut som följer.
Grupp A
BK Vingen
Norsholms IF
Skärblacka IF 2
Kimstad GoIF 1
Finspångs FK 1

Grupp B
Loddby IF 2
Linghems SK
Skärblacka IF 1
Kimstad GoIF 2

Grupp C
Torstorps IF
Finspångs FK 2
Loddby IF 1
Vånga IF

Tror jag fick grupperna rätt, kommer gå in mer på vad jag tror om denna cup senare.

Nu ska jag försöka börja med något jag kommer vilja kalla "Veckans länk". Det kommer vara något jag tycker är intressant, roligt, värt att ta en titt på eller liknande.

Vi börjar med http://finspangsfk.blogg.se/ 
En blogg där det såklart skrivs om Finspångs FK, ett roligt intiativ som helt klart borde tas efter av flera klubbar, alltid kul att se hur lagen beter sig inom laget så att säga.

Sådär, nu blir det pannkakor!

Kommentarer
Postat av: Ledare.

Jag tror att du ska ändra på grupp B och C så blir det rätt..

2010-12-06 @ 22:27:23
Postat av: Vetande

Tycker det är bra läsning. Har annars av relativt säkra källor fått nys om att FFK:s målkung, Tobias Johansson ska vara klar för Torstorps IF.

2010-12-06 @ 23:08:55
Postat av: FFK

Benämningen målkung kanske blir lite konstig med tanke på att han knappt spelat en match ett helt år.

2010-12-07 @ 13:24:45
Postat av: ??

någon som har lite annan silly information som rör den östra serien?

2010-12-07 @ 15:29:20
Postat av: om FFK-bloggen

FFK-bloggen känns lite väl intern och oseriös för att vara intressant för oss som följer på lite avstånd. Den nye skribenten Josef kanske har förmågan att ändra på min känsla. Tycker att han visar goda tendenser.

2010-12-08 @ 12:42:51
Postat av: FFK

Lite inför-snack till Billerud finns på bloggenfinspångsfk.blogg.se

2010-12-11 @ 02:14:05
URL: http://finspångsfk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0