Billerud Cup avgjord

Oj oj oj, nu har det hänt mycket här, lag börjar helt plötsligt presentera nyförvärv hit och dit. Vi börjar med lite update på det och sen blir det Billerud.

Svärtinge SK har plockat in tre spelare från Hagahöjden. Johan Frisäter, Tomas Johansson och Christian Törnborg.
Av att dömma i samma inlägg på deras hemsida så tappar man Jonathan Nyberg till Hagahöjden och Robert Larsen till Saltängen.

Hageby värvar från Krokek och det är en nygammal spelare för klubben, Behar Topalaj byter adress till Hageby.

Kimstad fortsätter även dom att värva, man har lockat till sig Kenny Petersen från Vånga och Fredrik Hjelte från Norsholm.

Lindö smäller till högt innan jul och presenterar 6 nyförvärv. Per Spångberg, Mattias Stenman och Andreas Jonsson alla från Ringarum. Från Hird plockar man in Jerry Karlsson och Joje Gonzalez Sepulveda. Samt till sist slår man på stort och har fått signaturen från Lasse Åkerberg!

Sådär, det va det som hänr inom Sillyn senaste tiden, och det lär inte vara slut än. Mer kommer hända!
Så nu över till helgens bravader, Billerud Cup. Likt tidigare år en trevlig tillställning men med kanske ett litet knepigt upplägg. I år spelade egentligen inte gruppspelet någon roll då i stort sätt alla lag fick chansen till slutspel då man körde kvalmatcher för att komma till kvartsfinal. Men inget ont om det, Vingen har helt enkelt gjort det bästa av situationen med deltagande lag och kommit fram till att detta var det mest rättvisa sättet att avgöra det hela på.

Jag tänker idag gå igenom min syn på grupperna och på slutspelet för att till sist utvärdera varje femman lags insats.

Grupp A
Detta var en märklig grupp helt klart. Vem hade trott innan turneringen att Vingen skulle komma tvåa i gruppen utan att förlora till exempel? Över huvudtaget så var denna grupp väldigt svag och det märktes att de "bästa" lagen från de föreningar som hade två lag med sparade dem till eftermiddagen. Hur som helst, Skärblackas juniorer tog hem segern i gruppen och var ett av två lag som imponerade spelmässigt på mig, det andra laget gick det inte lika bra för nämligen Norsholm, som enligt mig spelade den bästa fotbollen på morgonen utan att få utdelning bara. Finspång var helt okej, man var varken bra eller dåliga. Sist i gruppen kom Kimstad som alltså blev det ända laget att åka ut innan kvalet till kvartsfinal. Helt klart en märklig grupp med en otippad utgång.

Grupp B
Tungviktsgruppen skulle jag vilja kalla den här, ni förstår senare. I denna grupp så imponerade Vånga stort och spelade helt enkelt hem gruppen relativt enkelt. 3 segrar för Vånga och inget snack om saken vilka som blev favoriter i slutspelet. Torstorp var stabila och och placerade sig på en andra plats i gruppen, det kändes inte som att man gjorde mer än vad man behövde. Varken Finspång eller Loddby imponerade i gruppen, båda lagen såg panikartade ut. Men hur som helst denna grupp var sevärd och det var fyra väldigt duktiga lag som säkert hade spelat hem de andra grupperna om man spelat i dem.

Grupp C
Denna grupp togs hem av Kimstad som spelade bra fotboll och överraskade mig lite, jag hade trott på att Skärblacka skulle vinna gruppen, men man såg mestadels oroliga ut och hade ingen tanke bakom något man gjorde. Gruppen som helhet var intressant och bjöd på bra matcher. Linghem bjöd upp stundtals och kändes lite som en outsider. Loddby dock såg ut att få det svårt, det va mest kämpa för deras del vilket de gjorde bra. En ganska bra grupp med två outsiders som inte riktigt kom igång i gruppspelet.

Nu ska jag försöka att komma ihåg lite av varje slutspelmatch och ge en liten kommentar.

Kvalmatch 1: Finspångs FK 1 - Finspångs FK 2 1-3
I denna match mellan det "bättre" andralaget var det egenltigen inget snack om saken. Man tog kommandot från första början och styrde matchen dit man ville. Efter ett tag kom första målet, vid ställningen 2-0 så reducerade första laget och lite nerv uppstod dock lyckades man tillslut punktera med att sätta dit 3-1. Välförtjänt!

Kvalmatch 2: Norsholms IF - Linghems SK 0-2
Linghem var i denna match snäppet starkare än Norsholm och vann alltså med 2-0. Det var ändå en spännande match och segern var inte helt självklar dock välförtjänt för man var det bättre laget. Finns egentligen inte så mycket mer att säga om den matchen.

Kvalmatch 3: Torstorps IF - Loddby IF 2 1-0
En match som på förhand Torstorp borde vinna klart, men Loddbys andra lag gjorde en bra insats och var väldigt nära att få till straffar, med ca 30 sekunder kvar missade man en 10-metersstraff. Torstorp imponerade inte i denna match som man borde vinna övertygande.

Kvalmatch 4: Loddby IF 1 - Skärblacka IF 1 0-0 (4-3 efter straffar)
För mig kändes det rätt lustigt att denna match gick till straffar, Skärblacka kan tacka sin målvakt för det. Han höll även på att ta sitt Blacka vidare. Loddby var klart bättre men fick inte in bollen, man var även illa ute i straffläggningen, men deras målvakt tog fram storspelet när det verkligen behövdes.

Kvartsfinal 1: Skärblacka IF 2 - Torstorps IF 0-3
Skärblackas juniorer hade väntat hela dagen på denna match och man fick alltså möta nyblivna division 3 laget Torstorp. Själva matchen är det inte mycket att säga om. Torstorp var klasser bättre mot ett ungt Blacka som stretade emot. Tyngd och skicklighet tog Torstorp vidare enkelt!

Kvartsfinal 2: Vånga IF - Linghems SK 4-1
Vångas fina spel från gruppen höll i sig och man spelade helt enkelt ut Linghem med 4-1. En rolig match med fina mål och härlig fotboll, teknisk, snabb och underhållande. Inget att orda om Vånga imponerade!

Kvartsfinal 3: Kimstad GoIF - Finspångs FK 2 0-0 (2-4 efter straffar)
Tätt jämt och chansfattigt. Det kändes som att båda lagen tog ut varandra lite, man vill spela lite likadant med tätt försvarsspel och på kontringar. Inget av lagen visste riktigt vad de skulle göra när de skulle styra spelet känder det som. Finspång dock vidare på straffar, kunde slutat hur som helst.

Kvartsfinal 4: BK Vingen - Loddby IF 1 1-4
Loddby tog tag i taktpinnen direkt mot "skrällgänget" Vingen. Man radade upp chanser men en storspelande målvakt satte stopp för mycket, men till slut så orkade inte han heller. Målen trillade in och det blev en promenadseger för Loddby.

Noterbart efter kvartfinalerna var att alla lag från Grupp B tog sig till semifinal, vilket tyder på vilken hård grupp det var.

Semifinal 1: Torstorps IF - Vånga IF 1-1 (4-5 efter straffar)
Vånga tog ledningen och behöll den länge mot ett anstormande Torstorp som borde fått utdelning tidigare än vad man fick. Med drygt 3 minuter kvar kvitterade man har jag för mig. Vånga spelade bra bakåt och kämpade på, man stack upp då och då och var relativt farliga ibland. Vånga såg även ut att gå mot en klar seger i straffläggningen men höll på att tappa det, man vann på suddenstraffar till slut.

Semifinal 2: Finspångs FK 2 - Loddby IF 1 0-3
Denna match var spännande ett litet tag, sedan tog Loddby över och rullade på. Finspång fick jaga boll och när man väl vann boll så var en Loddbyspelare där och tog tillbaka den. Det var inget snack om saken vilket lag som var bäst. Finspång försökte men var i denna match numret för litet.

Match om 3:e pris: Torstorps IF - Finspångs FK 2 0-0 (1-4 efter straffar)
Slaget om vem som skulle vara bäst i Finspångsområdet var tät och jämn, Torstorps stora spelare var störda av Finspångs lite mindre och kvicka spelare. Matchen var spännande och jag hade gärna sett lite mål, så blev inte fallet och den fick avgöras på straffar. Torstorp som inte visade någon strafform i semin visade inte heller det i denna match, man slog på tok för dåliga straffar och Finspångs målvakt var reflexsnabb. Finspång var säkrare och tog hem 3:e pris.

Final: Vånga IF - Loddby IF 1 0-4
4-1 i gruppen till Vånga, som kanske underskattade Loddby lite i finalen. Vilket man inte skulle ha gjort. Loddby spelade väldigt fin fotboll och Vånga var aldrig riktigt nära egentligen. Loddby fick en kanonstart genom två snabba mål och Vånga hämtade sig aldrig. Loddby visade upp ett bra passningsspel som vi inte såg i gruppen och man vann välförtjänt finalen!

En trevligt genomförd turnering och heder till Vingen som arrangör!

Betyg till femmanlagen:

Skärblacka IF 2: 5/10
Även att man vann sin grupp kan man inte få mer, gruppen var på tok för svag, men juniorerna ska ha en eloge för sitt respektlösa spel.

Skärblacka IF 1: 3/10
Jag hade förväntat mig mer av det här laget och för min del blir de underkända. Man hade sina stunder men de var för få.

Finspångs FK 1: 4/10
Det kändes som att det inte fanns någon tanke bakom spelet men man visade ett stort hjärta och glöd.

Finspångs FK 2: 5/10
Trots en tredjeplats kan man inte få högre, 0 poäng i gruppen och totalt 5 gjorda mål varav 3 mot det andra Finspångslaget. Känns som man inte fick ut allt ur laget.

Kimstad GoIF 1: 1/10
Detta var inte bra alls, man kämpade till sig några poäng men detta var verkligen inte bra.

Kimstad GoIF 2: 6/10
Gjorde ett bra gruppspel men räckte inte till när det gällde, man visade dock upp ett bra spel och har lite att bygga på.

Vånga IF: 8/10
Spelade ruggigt bra i gruppen och fram till finalen där man helt tappade bort sig själva, detta sänker betyget på denna turnering.

Loddby IF 2: 3/10
Det som höjer från en tvåa är matchen mot Torstorp där man visade ett jävlar anamma.

Loddby IF 1: 8/10
Lika vilsna som de kändes i gruppen lika säkra var de slutspelet, man tog fram glädjen och liret när det verkligen behövdes som mest. 

Ett stort tack till domarna i denna turnering! Ni kändes konsekventa och ihopsnackade!Nu till Veckans länk!

Jag vet att några hade lite invändningar på att jag utsåg Finspångs blogg till förra veckans länk för att den kändes lite för intern. Jag ser det mer som att det är roligt att lagen gör något som skapar intresse. Jag fortsätter på det inslagna spåret och utser denna vecka den nystartade Skärblacka bloggen till veckans länk. Hoppas detta kommer att fortsätta och att till slut alla lag kommer ha en egen blogg.

Veckans länk: http://skarblackaif.blogg.se/


Kommentarer
Postat av: !!!

lindö fc mot fyran ??

2010-12-14 @ 11:55:17
Postat av: Micke

Lite silly, dårå...

http://skarphagensik.se/browse.asp?meny_id=3&submeny_id=34#11

2010-12-14 @ 15:00:51
Postat av: =P

Nä du lindö kommer nog ligga blandbottenskrapet..

2010-12-14 @ 16:07:23
Postat av: Lirare

tror nog inte heller på Lindö FC som någon rejäl utmanare om seriesegern. Men man kan ju inte hjälpa att lockas av tanken att se Lindö FC ställas mot "storebror" Lindö FF i samma serie!!

2010-12-14 @ 19:19:38
Postat av: ...

kommentarerLindö FC har onekligen värvat starka namn, dock spelare som kanske har sina bästa matcher bakom sig men håller nog dock i femman.

Men hur står det till med motivationen, träningsflitet mm. återstår att se.Tror mer på Svärtinge med många yngre spelare som blommar kommande säsong.Dagsberg har värvat intressant & är absolut en vinstkandidatLoodby kommer vara högre upp än denna säsong troligtvisRingarum, tappar folk men kommer självklart finnas med i snacket om toppenSaltis är det tyst om men ryktas om Robban från Svärtinge är på gång & lagkaptenen slutar & blir tränare, annars rätt tyst?? Men har en känsla av att de får i ordning spelet kommande säsong & finns med i toppenHird, vad händer, rykten säger koas i klubben?Dagsberg, blir intressant!!Bråvalla, hmmm synd på en sådan fin arena när de åker ut?Krokek blir intressant men bottenlagHageby vet i tusan....2010-12-15 @ 09:29:28
Postat av: gallas

bråvalla åker inte ut!!!!!!!!!!!!!

de gör nff och krokek

2010-12-15 @ 11:35:48
Postat av: ...

Just det nff glömde jagFår det svårt men hänger kvar

2010-12-15 @ 12:30:15
Postat av: till ...

du har skrivit Dagsberg 2 ggr. Vilken av dom ska vara Skarphagen? ;)

2010-12-15 @ 15:08:28
Postat av: Ingen

Ingen skulle jag tro, då ingen av meningarna med Dagsberg stämmer in på Hagen.

2010-12-15 @ 17:01:47
Postat av: Pininho

Ser ut som vi (Skarphagen) blir "underdogs" i år igen.. Passade oss bra förra året!

2010-12-15 @ 17:07:01
Postat av: ...

Oj sorry

Dagsberg, blir intressant!! ska vara skarphagenVärvat lite sisådär & tappat Mohede?? rätt många mål där, men samtidigt en erkänt tung trupp

2010-12-15 @ 18:46:42
Postat av: Ulven

Vad jag hört ska Mohede komma hem till en del matcher. Hur många det blir återstår ju o se.

2010-12-15 @ 22:19:41
Postat av: KÖTT

KÖTTKÖTTKÖTT

2010-12-16 @ 07:41:44
Postat av: Sven

Skarphagen har visserligen värvat många spelare men ingen som håller hög klass. Många div. 6 spelare antaligen mest för att kunna överleva ekonomiskt. Utan Bosna sammarbetet och Mohede blir det ingen lika lyckad sässong som senast. Hird och Krokek åker ur 2011 tippar jag.

2010-12-16 @ 08:45:35
Postat av: -

håler med sven!

2010-12-16 @ 10:26:24
Postat av: Skott från höften

Dagsberg

Svärtinge

Lindö

Ringarum

Skarphagen

Hageby

Krokek

Loddby

Saltängen

Bråvalla

NFF

Hird

2010-12-17 @ 08:22:54
Postat av: Benny Guldfot

Svärtinge blir nog väldigt bra i år.

2010-12-17 @ 09:17:52
Postat av: tippare

Dagsberg - värvat starkt, hade en grym höst ifjol

Svärtinge - ungt hungrigt lag, bra spel i at-cupen

Lindö - namnkunnigt lag som kommer ligga i toppen

Skarphagen - blir ett topplag med/utan skyttekungen

Ringarum - nedflyttade från 4:an efter urusel säson

Loddby - fått mersmak och kommer överrrsaska

Hageby - svårtippat lag blir en mittenplacering

Saltängen - hamnar i botten men kan nog överraska

Hird - kaos i klubben? tror dom klarar sig kvar.

Bråvalla - viktiga spelartapp, slåss för överlevnad

Krokek - nykomlingar som får kämpa hårt

NFF - även dom nykomlingar som får slåss hårt.2010-12-17 @ 11:11:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0