Alltransport Cup 2010

Då var det dags för lite nyheter.

Vi börjar med lite silly nyheter, som det än så länge är rätt dött med. Mycket av det tror jag beror på att många spelare avvaktar AT-cupen som spelas i slutet av november. En cup jag tänkt att tippa lite här.

Det ända som egentligen helt kan rapporteras är att Loddby har värvat Fredrik Eklund från KFUM Trix.

Tillägg: Dagsberg har värvat de också.
Daniel Thapper från Ringarum och Jonathan Vikström från Hageby.

Nu till lite spännande saker som får det att kittla i magen, AT-Cupen, som förövrigt gjort lite ändringar inför året. I år kommer det spelas med 7-manna mål istället för 5-manna mål, Detta kan enligt mig ta bort lite av överraskningsmomentet för "sämre" lag då det är svårare att försvara sig i ett 7-manna mål uppenbarligen, dock är det ju även lättare att göra mål, men i längden så tror jag att lag som spelar högre kommer ha stor fördel av detta. Här kommer de grupper som innehåller division fem lag, (vilket brukar vara de flesta)

Grupp 1
NIF Bosna
Ringarums IF
Skärblacka IF
Kuddby IF

Bosna borde gå vidare från denna grupp, man vann förra året och har väldigt duktiga spelare så detta kommer inte bli några problem. Sedan tror jag att den unga entusiasmen i Skärblacka kommer följa dem vidare, det kommer dock bli tätt mot Ringarum som alltid spelar bra inomhus. Kuddby blir slagpåse. Vidare: Bosna och Skärblacka.

Grupp 4
Smedby AIS A
Kimstad GoIF
Hageby IF
Lotorps IF

Smedby är den självklara favoriten och går alltid långt i sin egen turnering och kommer så även göra detta år. Hageby är ett tekniskt lag och borde inte ha några problem att följa Smedby vidare. Kimstad är uppstickaren som gjorde en bra säsong i år och kan möjligen ge Hageby en match, Lotorp kommer i sin tur inte ha mycket att säga till om. Vidare: Smedby och Hageby

Grupp 5
IK Sleipner A
Finspångs FK
AC Studenterna
Krokeks IF

Inte mycket snack här heller om vem som vinner gruppen. Sleipner som även de alltid är bra i denna cup går vidare. Sedan blir det intressant, Finspång, som för övrigt tappat två av sina bästa spelare till Torstorp, brukar vara ett roligt lag att titta på inomhus. Studenterna från Linköping har jag ingen koll på men de är hemmahörandes i sexan, Krokek som blev klara för femma i höstas är ett ungt intressant lag, och som de flesta vet så är unga lag kvicka i fötterna och oftast jobbiga att möta. Vidare: Sleipner och Finspång (pga av större mål) 

Grupp 7
Hagahöjdens BK
Chile Unido
Vånga IF
Simonstorps IF

Hagahöjden är ett lag som brukar blanda och ge, detta år har man kommit i en grupp man borde ta sig vidare ifrån. Man är normalt såklart bättre än i alla fall två av lagen. Chile som är nya i fyran har ett bra och ett tekniskt lag och har alla möjligheter att gå långt i denna turnering. Vånga kommer från en ganska dålig utesäsong, men brukar spela fin fotboll inne och kommer vara med och slåss om andraplatsen. Simonstorp om jag inte minns fel är enbart spelare som kommit lite till åren och tycker de tär kul att spela lite fotboll. Vidare: Chile och Hagahöjden

Grupp 8
IFK Norrköping
Svärtinge SK
Gusums IF
Smedby AIS B

Nyblivna Allsvenskarna kommer till Stadiumarena, njae skulle inte tro det. Man skickar som vanligt sitt U-19 lag eller liknande, kanske kryddat med någon A-lagsspelare. Tyvärr måste jag väl säga. Det skulle vara fruktansvärt roligt att se A-laget någon gång. Svärtinge gjorde en bra säsong i femman och kommer utmana om att gå vidare i denna grupp, Gusum kommer bli slagpåsar och kommer inte ha någon chans. Smedby B brukar vara juniorer med spring i benen och brukar även de gå långt, frågan är vilka som går vidare. En svårtippad grupp IFK har haft det svårt de senaste åren i denna cup och jag tror det kommer stå mellan dem och Svärtinge, Smedby vinner gruppen. Vidare Smedby och Svärtinge

Grupp 10
Azech SF
Sonstorps IF
BK Hird
Eneby BK B

En svårtippad grupp där i stort sätt alla lag kan gå vidare. Azech är ett bra lag och borde såklart gå vidare. Sonstorp är även det ett bra lag och borde gå vidare. Sen så kommer Hird som en lite outsider, mycket unga spelare som gillar inomhusspel. Efter det lägger vi in Eneby B som även det borde vara ett bra lag. Oj oj, det blir svårt det här men tror att de som drar det längsta strået till slut blir Azech och Sonstorp. Men som sagt kommer det bli jämt i denna grupp.

Grupp 11
Eneby BK A
Syrianska KF
Saltängens BK
Åby IF B

Enebys förstalag ska naturligtvis gå vidare från denna grupp, man är ett stabilt lag och har duktiga fotbollsspelare. Syrianska är väldigt duktiga inomhus och brukar de senaste åren gå långt i turneringen. Saltängen kommer få det tufft och får verkligen maxpresterna i varje match för att ens ha en chans. Åby B kommer nog inte heller de ha en chans då Åbys trupp känns lite för tunn för att ha två bra lag med, men jag antar att det kommer vara mycket juniorer i detta lag. Vidare: Eneby och Syrianska

Grupp 13
IK Östria Lambohov
Dagsbergs IF A
Skarphagens IK
IK Klockaretorpet

Östria har de senaste åren nästan alltid klarat sig vidare när de spelat i denna cup och man har visat att man är ett bra inomhuslag. Dagsberg kommer från en bra säsong ute och var även bra förra året i cupen. Skarphagen gjorde en bra säsong ute och verkar ha ett bra go i laget, Klocket bli slagpåsar. Vilka går då vidare? I denna grupp tror jag på framförallt Dagsberg och sedan blir det tufft mellan Östria och Skarphagen. Beroende på vilka Skarphagen får med i sitt lag så kan de vara med och slåss, men tror dock att Östria är snäppet vassare. Vidare: Dagsberg och Östria

Grupp 14
Lindö FF
Team Sportia Norrköping FK
Loddby IF
V. Husby/Ö. Ryd

Intressant grupp, inte främst för att den kommer vara otroligt jämn eller så, men främst för att Team Sportia är med. Har fått rapporter om att det är ett rent Futsal-lag. Vet absolut inget om dem och de kan vara vilka spelare som helst. Lindö borde gå vidare i denna grupp, man gjorde en bra säsong i fyran och var så nära på att gå upp i trean, man har kvicka spelare som borde älska denna typ av turnering, särskilt nu när det är 7-manna mål med. Loddby brukar krångla sig vidare från gruppen oavsett motstånd de senaste åren och är ett bra inomhuslag som visat att de kan slå alla. Husby/Ryd kommer inte ha något att säga till om. Då jag absolut inte har någon aning om vilka Team Sportia är så är såklart Lindö och Loddby vidare från denna grupp. 

Grupp 16
Assyriska IF
Bråvalla IK
Lindö FC
Kvarsebo IK

En solklar favorit i denna grupp i Assyriska som kommer antagligen leka hem gruppen. Blir dock väldigt tufft där bakom. Bråvalla imponerade inte i höstas och hade det svårt med folk, vad har de för några att spela nu? Lindö FC gjorde en bra höst och har bra fotbollsspelare. Frågan är orken. Kvarsebo spelar i sexan men har alla förutsättningar att kunna gå vidare i denna grupp. Man lan mycket väl bli underskattade och har ingen press på sig. Svårtippat! Vidare Assyriska och Lindö

Grupp 17
Gothia Futsalförening
Åby IF A
Kurdiska FF
Dagsbergs IF B

Åby gick bra i cupen förra året och har ett bra förstalag och borde klara sig vidare från denna grupp. Kurdiska är även de ett bra lag och borde normalt klara sig vidare. Dagsberg B känns som att de inte kommer ha någon chans i denna grupp då det helt enkelt inte finns plats för två bra Dagsbergs lag i cupen. Gothia är intressant, jag googlade lite på dem och hittade en hemsida. Man är ett rent futsallag från Göteborg, man vann nu i helgen en turnering. Vet inte om det bara var futsallag. Kommer bli intressant. Men likt tidigare futsallag kan jag inte tippa dem vidare då jag aldrig sett dem. Vidare Åby och Kurdiska.Där har ni min åsikt om AT-Cupen. Känns bra och jag ser verkligen fram emot detta. Kommer bli en underbart härlig helg.

Kommentarer
Postat av: sillyinfo

dagsberg kommer även att värva andreas bengtsson frå bråvalla

2010-11-09 @ 20:28:08
Postat av: ANG Bengan

Enligt Bengan själv är det inget som är klart ännu.

2010-11-10 @ 10:16:06
Postat av: Kollade 4:an förra året!

Med Thapper i mål för dagsberg så gick dom från topplag till mittenlag!

2010-11-13 @ 23:17:53
Postat av: kk

Hirds duktiga målvakt klar för Saltängen,samt 2 st ordenarie spelare från Söderköping.

2010-11-15 @ 09:10:22
Postat av: Gatta

Vilka två ordinarie spelare från Söderköping?

2010-11-15 @ 10:08:53
Postat av: Men tjena

Saltängen "satsar" som vanligt, brukar ju gå bra HAHAHAHAAH

2010-11-15 @ 22:14:48
Postat av: pajaser!

Hirds duktiga målvakt??? Hade dom verkligen målvakt i år? sämsta jag sett i femman!2 målvakter klara för dagsberg? Va fan ska dom tillföra? Kom med nyheter när ni vet med 100%!!!

2010-11-15 @ 23:13:40
Postat av: UNDRANDE

Så var karusellen igång igen nu då.Rykten hit och dit. Spelare som placeras och lag som satsar.

Man bör nog vänta med att skriva om klara spelare tills efter frimånaden eller?.

Tror det mesta som skrivs nu och fram till Januari är som sagt bara rykten.

Det går många rykten om klubbar som läggs ned och spelare osv, bör nog tas med en nypa salt så att säga.

Men det är tur att signatur "KK" har koll på allt så det händer nåt här kanskeL

Har jag fel???

2010-11-16 @ 10:07:49
Postat av: silly season

Förstår ni inte innebörden av Silly Season?

Meningen att rykten ska florera fritt!

2010-11-16 @ 16:27:08
Postat av: Rykten

Ytterligare rykten viskar nu att Hird lägger ner?? Stämemr det eller är det bara delvis sant? Tar gärna lite info! (OBS, endast rykten :) )

2010-11-16 @ 17:23:07
Postat av: Silly Season

2 Spelare från Hageby tränar med Bråvalla.

2010-11-16 @ 20:34:02
Postat av: Silly Season

2 Spelare från Hageby tränar med Bråvalla.

2010-11-16 @ 20:34:30
Postat av: Silly Season

Nykomlingen Krokek värvar tjångsparkande Bråvalla kapten Henrik Fäldin.

2010-11-16 @ 21:18:59
Postat av: rykten

det ena efter det andra kommer fram här tydligen.

hörde att hird har ny tränare.

stämmer detta??

annars är det rätt kul att hålla koll här,alltid nåt nytt som skrivs.

undrar vilket lag som får de starkaste nyförvärven?

just nu ser dacka och krokek ut som de

men det ändras nog snabbt antar jag

2010-11-17 @ 00:27:15
Postat av: silly

ny tränare i bråvalla, henrik einarsson

källa: folkbladet.

2010-11-17 @ 08:21:49
Postat av: Silly Season Rykten

Bråvalla - Efter en total kolapps på hösten väntas en massiv spelarflykt, att kaptenen lämnar är nog bara startskottet

Lindö - Sägs ha ny tränare klart från hird efter att man blir av med förra tränaren till svärtinge

Krokek - Satsar på att hålla sig kvar och har redan gjort klart med ett par nyförvärv, dock ser man ut att tappa sin forward behar till bosna

Svärtinge - Ny tränare klart, blir intressant att se vad han kan tillföra

2010-11-17 @ 09:13:23
Postat av: ..

Saltis får ny tränare, lagkaptenen Anders Ganström som tar klivet från planen & blir hudvudtränare tillsammans med den förra killen.

2010-11-17 @ 19:16:33
Postat av: undrande fantast

Hej

Riktar en fråga till Webmastern:

Snart dags att göra en summering av alla rykten och övergångar kanske?

Eller finns det någon annan som är tokigt insatt i fotbollsfemman i stan som vågar sig på det?

Väntar med spänning.

Tränar karusellen verkar intressant då det byts en del tydligen.

Ha det

2010-11-18 @ 00:35:45
Postat av: A.Andersson

Herregud att ni orkar.Helt säkert är att Manno från Hird tar över Lindö Fc,Anders Ghanström lägger skorna på hyllan o blir hjälptänare i Saltis.

Hirds förre målvakt (dess förinnan IFK)klar för Saltis,2 st från sörping tränar med saltis(varit o tittat)

Ja en del rykten förekommer men det är väl så det ska vara just nu? eller?.

Det ryktas även att saltis kommer tappa sin tunga forward Qvist till Simonstorp?alt Chile?.

Sama till simonstorp?Kom igen nu!det här är ju kul:)

2010-11-18 @ 11:16:24
Postat av: Haha

Okej, vilka från sörping? Varför så hemligt?

2010-11-18 @ 12:19:33
Postat av: sörping

ge oss namn!?

2010-11-18 @ 13:05:17
Postat av: Namn!

Lena och Anna , 2 riktigt bra massöser.

Dom har varit ordinarie massöser i Sörping i 3 säsonger nu. ;-)

2010-11-18 @ 14:25:55
Postat av: A.Andersson

Japp,det blir Lena o Anna :)

2010-11-18 @ 15:31:16
Postat av: No

Hird hade 3 målvakter och 18 spelare på träningen igår...

2010-11-18 @ 21:55:08
Postat av: Saltis

Inga nya klara förutom att Anders & Lacket delar på ledarskapet nästa årSaltis

2010-11-18 @ 23:17:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0