Genomgång

Sådär nu äntlign finns tid för ett längre och roligare inlägg.

Serien är avslutad och Chile Unido stog till slut som segrare som så många innan säsongen hade trott. Man gör det välförtjänt då man visat prov på spel som håller högre än femman. Här kommer en liten åsikt om varje lag och hur de gått för dem i år:

1. Chile Unido
Har imponerat hela säsongen, man har gjort 59 mål och släppt in 19 vilket tyder på en stark defensiv och såklart ett giftigt anfall. Det kommer bli spännande att följa dem nästa år i femman då jag personligen tror att de kan vara med och slåss på den övre halvan av tabellen, lite nyförvärv för att spetsa så kommer nästa år gå galant.

2. Dagsbergs IF
Slowstarters som blandat bra resultat med riktigt dåliga, i början av året imponerade man inte för att sedan komma igen och ösa in mål 62 gjorda och 29 insläppta . Förtjänar andraplatsen men kunde med en bättre start på året rent utav vunnit. Ett snabbt anfallsspel och ett stabilt defensivt jobb. Kommer helt klart vara en av favoriterna nästa år.

3. Skarphagens IK
Helt klart överraskningen enligt mig, jag trodde inte de skulle hamna så högt upp som de gjorde. Man har visat upp ett stabilt spel och varit hypervassa framåt, då framförallt Joel Mohede som blev skyttekung i NT:s spridningskrets. Totalt så gjorde man 49 mål och släppte in 30. Dock lite för tunn trupp för att riktigt ta klivet uppåt, vilket visat sig i vissa matcher då man tappat onödiga poäng.

4. Svärtinge SK
Ett ungt rivigt Svärtinge har spelat bra hela året. Man har kanske seriens vassaste omställningar och är hela tiden farliga. Orutin kan ha lyst igenom i vissa matcher då man förlorat poäng mot "sämre" lag. Svärtinge är ett roligt lag att titta på då man vet att det oftast bli roliga matcher. Får man behålla samma lag och spetsa lite blir man farliga nästa år. 53 fullträffar och 28 insläppta.

5. Bråvalla IK
Bråvalla som va riktigt bra i våras tappade nästan allt under hösten. Man hade det svårt med att få ihop folk och det speglade sig i matcherna. Under våren så var de solklara favoriter till att slåss om första platsen men man tappade som sagt helt. Har man bästa laget med så är det inte många som slår Bråvalla. 52 mål och 38 insläppta.

6. Lindö FC
Är riktigt imponerad av Lindös höst, man har spelat bra och har otroligt bollskickliga spelare. Starkt av en nykomling från sexan att placera sig såhär högt i årets serie. Rutinen i matcher som gäller något har speglat hösten och Lindö är ett lag som är riktigt tungt att möta, i vissa matcher tröttnar man dock rejält och orkar inte hänga med, man har smällt in 37 mål och släppt in 46.

7. Hageby IF
Svänglaget Hageby som många trodde var en outsider innan säsongen visade sig inte riktigt ha laget sammanspelt. Man har tappat och förlorat matcher som man normalt ska vinna och det har helt enkelt inte känts stabilt. Man tog sin i kragen under hösten och gjorde en hel del bra matcher och tog viktiga segrar. 38-39 i målskillnad.

8. Saltängens BK
Även Saltängen som många trodde skulle komma högre upp var länge inblandat i bottenstriden. En stark höst ändrade dock på detta och man kom tillslut alltså åtta. Man blandade toppmatcher med riktiga bottennapp och placeringen på laget känns rättvis. Ett svårtläst lag som man inte rikigt vet var man har. Man mäktade med att göra 38 mål och fick hämta bollen i eget nät 49 gånger.

9. BK Hird
Även detta ett lag som jag inte blir riktigt klok på. En underbar inledning på säsongen och många trodde kanske att ett lag ingen hade räknat med skulle kunna slåss i toppen. Istället så sluta man alltså i bottenskiktet av serien. Kan ha ett starkt lag ena matchen för att sedan inte riktigt ha lika starkt lag nästa match. Dock är man riktigt jämna i målfabrikationen och i isläppta 41-41.

10. Loddby IF
Andra nykomlingen från sexan hade det betydligt svårare en den andra. Man såg länge ut att åka ur men tog viktiga poäng mot topplag som visade sig vara avgörande. Man har under året gjort 32 mål och släppt in 59. Ett lag som alltså verkar trivas bra mot topplag men sämre mot lite "sämre" lag. Hur som helst, nästa år är ett nytt år och jag tror Loddby är glada att de fick en chans till.

11. Stegeborgs IF
Stegeborg lämnar femma för att börja om i sexan. Man har kryssat alldeles för många matcher i år. Dock har man visat att man kan spela jämt mot bra lag men man har varit på tok för ojämna för att klara sig kvar. 34 mål och 64 insläppta. Utav 3 segrar så kom 2 av dem mot laget man slogs med om nedflyttning vilket jag tycker visar på att det kanske är bra att försöka ta nya krafter i sexan.

12. KFUM Trix
Trix har inte imponerat alls på mig under året och det är logiskt att man slutar sist. 26 gjorde och hela 79 insläptta visar på att det inte riktigt funkar defensivt. Man får ta nya tag i sexan och försöka komma igen. Sist gick det bra för dem där. 20 segrar och inga förluster. Man kanske kan göra om det?

Det va en liten genomgång av serien. Nästa inlägg kommer handla lite om den andra divison fem serien och om vilka lag som gått upp från sexan samt åkt ur fyran. Alltså lagen som kan vara intressanta till nästa års femma.

Till dess ha det bra och trevlig helg


Kommentarer
Postat av: Spelare

Snart dax för silly season..

2010-10-11 @ 15:46:27
Postat av: haha

Jag som trodde man gick upp till div 4 om man van serien. men det gäller tydligen inte chile. dom blir kvar i femman nästa år med :P

2010-10-11 @ 17:38:45
Postat av: ???

Är det ett skämt eller?

2010-10-11 @ 19:39:35
Postat av: Hum??

De är ju på gång att man ska ett rakt serie system det är kanske det ovanstående menar med att chile inte går upp

2010-10-12 @ 14:15:33
Postat av: pajaser!

Chile är klara för division 4 oavsett vad vissa muppar påstår! Måste väl vara nån avundsjuk dagsberg anhängare som kommer med såna dumma kommentarer!!!

Det snackas om en rak serie ev till 2012! Men vet ni muppar vad det innebär eller vad dom syftar på?

Trodde väl! Om ni inte har bättre saker o komma med tycker jag inte ni ska kommentera skitsaker här!!!

Chile Unido i DIV 4 2011:D

2010-10-12 @ 16:31:09
Postat av: Anonym

ja eller så är det så att det väntar poängavdrag för att ha spelat med avstängd spelare!

2010-10-12 @ 16:56:06
Postat av: Pära

"Haha" kanske syftar på att det står att det ska bli spännande att följa Chile i femman nästa år...

2010-10-12 @ 17:06:04
Postat av: döö..

är det någon som INTE fattat det eller??

2010-10-12 @ 18:02:12
Postat av: ??

i vilken match skulle chile använt sig av en avstängd spelare ????????????????

2010-10-12 @ 18:16:11
Postat av: Pära

Tydligen :)

2010-10-12 @ 19:48:06
Postat av: janne

men för fan, det är klart att chile lirar i fyran nästa år. Killen på bloggen har väl bara råkat skriva fel.

2010-10-13 @ 10:04:15
Postat av: !!!....!!!

lägg av nu gubbar för fan. Varför vill ni inte ha chile unido i div.4 ?? bästa laget , de kommer va i topp 3 next year kom ihåg det! ;)

2010-10-14 @ 02:07:46
Postat av: !

Bästa laget vinner serien absolut men en topp 3 position nästa år tvivlar jag dock på.( Visa lite cohones Massi! )

Men lycka till!

2010-10-14 @ 08:25:47
Postat av: Anonym

d får vi seee lilla gubbeeen ;) top 3 chile unido ;)

2010-10-15 @ 15:29:48
Postat av: haha

det jag syftade på var att ägaren skrivit fel i inläget. inget annat

2010-10-16 @ 21:44:59
Postat av: Finspång

Roligt med en blogg som uppmärksammar div 5, härligt initiativ av skaparna! Dock kan jag känna att vi lag i mellersta femman, men ändå till hör Norrköpingsdistriktet, borde kunnas uppmärksammas mer än vad som görs i nuläget. Förstår om det inte finns tid till det, men det är iaf ett önskemål. Keep up the good work!

2010-11-25 @ 01:59:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0