Serien är avgjord!

Såja, rätt i alla matcher utom en. I alla fall på utgången i matcherna, det var lite sämre på resultaten. Vi börjar från början som vanligt.

 

Lindö FC – Chile Unido 1-2

Chile tar den viktiga segern som man behövde inför sista omgången. Lindö streta emot bra men egentligen var det inget snack som saken. Chile var bättre och vinsten var rättvis. Ett bra anfall mötte ett bra försvar.

 

Skarphagens IK – Saltängens BK 2-1

Saltängen ledde, men Skarphagen vann matchen. Skarphagen visade sig vara snäppet tyngre än Saltängen och bärgade segern, en jämn match som egentligen kunnat sluta hur som helst. Man har nu skaffat sig ett ypperligt läge att knipa tredjeplatsen i serien.

 

Stegeborgs IF – Bråvalla IK 2-4

Måstematchen för Stegeborg slutade med förlust, Bråvalla vann äntligen efter en horribel höst resultatmässigt. Stegeborg släpper in mål alldeles för lätt för att ha chans i denna match. Man får nu samla all kraft för att utföra stordåd i sista matchen.

 

Loddby IF – KFUM Trix 5-1

Måstematchen för Loddby slutade med vinst, Trix är nu definitivt klara för division sex nästa år. Loddby har tre poäng ner till Stegeborg och ett plus mål. Matchen i sig dominerades av Loddby som vann välförtjänt.

 

Svärtinge SK – Hageby IF 6-1

Storseger för Svärtinge mot Hageby i en ganska så avslagen match där båda lagen inte har något att spela för. Hageby gick runt på mycket folk och tappade spelet helt stundtals. Svärtinge spelade bra och det var inget snack om vilket som var det bästa laget på plan.

 

BK Hird – Dagsbegs IF 1-2

Hird såg länge ut att snuva Dagsberg på egen men två mål i slutskedet av matchen ändrade detta. Dagsberg håller i och med segern liv i tätstriden inför sista omgången. På en dålig plan bjöds det inte på något skönspel utan detta var en riktig krigarmatch, kunde slutat hur som helst.

 

Där har ni resultaten och jag vågar påstå att serien nu är avgjord.

 

Chile Unido och Stegeborg möts i sista matchen och förutsättningarna, som de flesta säkert redan listat ut, är att Stegeborg måste vinna för att ha en chans att hänga kvar och Chile Unido måste ta minst en poäng för att ta steget upp. Chile är för bra för att förlora mot Stegeborg, man kan möjligen tappa poäng men vinner gör kanske Stegeborg i en av tjugo matcher. Dock så vet ju alla att det svåraste man kan göra är att vinna på beställning och att möta ett lag som slåss för sin överlevnad är aldrig lätt. Hur som helst Chile kommer vinna serien och Trix och Stegeborg åker ur.

 

Lite roliga nyheter underifrån med, till nästa år så ser det ut som att Norrköpings FF kommer att spela i division fem. Krokek hade övertaget inför senaste omgången men spelade bort sig själva, eller rättare sagt Kvarsebo förstörde för Krokek genom att spela 1-1 mot dem. NFF måste nu bara vinna sista matchen mot Igelfors vilket inte ska vara något problem. NFF har i övrigt imponerat stort och hittills smällt in 113 mål.

 

När alla serier är färdigspelade ska jag göra en sammanställning och försöka mig på att tippa hur serierna kommer att se ut nästa år. Vilka lag går upp i femman, vilka lag åker ner i femman, det är ju i o för sig redan klart vilka lag som åker ur fyran, det blir Ringarum och Tallboda. Det kommer bli intressant hur nästa års serier kommer att se ut då det känns som att det kommer vara mer lag från landet så att säga än stadslag i division fem. Men som sagt jag sparar lite på krutet till nästa vecka då det kommer en mer genomgående genomgång.


Kommentarer
Postat av: Division 5 Östra 2011

Bråvalla

Dagsberg

Hageby

Hird

Krokek

Lindö

Loddby

NFF

Ringarum

Saltängen

Skarphagen

Svärtinge

2010-09-28 @ 08:10:18
Postat av: sss

HAHAHAHAHA LOL

2010-09-28 @ 11:30:35
Postat av: Micke

@sss, jag antar att du har lagt märke till att lagen står i bokstavsordning, så jag gissar att det inte är hur tabellen kommer att se ut utan vilka lag som kommer att spela i femman nästa år.

2010-09-28 @ 11:56:23
Postat av: tippare

dagsberg tar hem det nästa år

2010-09-28 @ 17:45:34
Postat av: Anonym

Chile Unido & Stegeborg Lördag kl.14.30 Sydvallen. Hejjaaaa Chileeee ;)

2010-09-28 @ 19:50:54
Postat av: Gusten

När du skriver att det inte var något snack om saken i matchen lindö-chile så vet jag itne vilken match du sett/läst om. Lindö hade bollar på mållinjen och i ribban osv.Visst hade chile mer boll men knappt fler chanser än mål samt att deras 1-0 kom på en skarvnick av en lindöförsvarare.

2010-09-28 @ 22:13:22
Postat av: Anonym

haha vilken match såg du hallå? skarvnick?? haha seriöst lägg ner nu..

2010-09-29 @ 09:50:44
Postat av: ägare

Gusten: Va inte segern rättvis då? Min utsände förklarade det som att Chile va det bättre laget och det var inget snack om saken vilka som skulle vinna då han ansåg att om det blivit 2-2 så hade Chile tryckt in ett mål till, han tyckte att det kändes som att Chile hela tiden låg steget före.. därav mitt ordval

2010-09-29 @ 18:14:00
Postat av: gustav

Vem bryr sig dom vinner serien med bravur. Lycka till i 4 än Chile

2010-09-29 @ 20:58:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0