Premiär 2011!

Igår fredag så spelades äntligen premiärerna (för de flesta lagen) i division fem östra, och vilka matcher det var. Vi börjar såklart med nykomlingarna!

 

Norrköpings FF – Dagsbergs IF 3-2

NFF gjorde comeback i femman efter 33 års frånvaro, och man gjorde det med dunder och brak. Förhandsfavoriten Dagsberg kammade noll. NFF tog ledningen tre gånger i matchen, det avgörande målet kom sent och Dagsberg hann inte replikera en tredje gång. NFF spelade efter sina resurser och gjorde det till hundra procent. Dagsberg hade det svårt att hitta ett eget spel och NFF fick matchen dit man ville. Jag är mäkta imponerad!

 

Hageby IF – Ringarums IF 0-0

Den andra nykomlingen som var aktiv under fredagen var Ringarum. I en ganska så låst match så var Ringarum snäppet bättre än Hageby enligt mig. Dock var detta en typisk premiär, lite halvdåligt spel och mestadels kämpa från båda sidor. Det kändes inte som om något av lagen hittat matchformen ännu. Det oavgjorda resultatet tycker jag ändå är rättvist till slut.

 

Bråvalla IK – Skarphagens IK 0-2

Det nya Bråvalla hade en tuff nöt att knäcka i premiären, en nöt som blev alldeles för svår. Skarphagen var det tyngre och bättre laget, resultatet var således rättvist. Skarphagen hade koll på matchen efter 2 mål under de 20 första minuterna. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, Skarphagen känns väldigt stabila. Bråvalla stod ändå upp bra och visade att alla lag kommer få kämpa hårt med dem.

 

Lindö FC – BK Hird 1-1

Slaget om City Gross Arena slutade oavgjort. Ett överraskande resultat enligt mig, jag trodde på solklar seger för Lindö och får äta upp det. Hird tar alltså en poäng och man gjorde det rättvist till slut. Lindö kom inte upp i den standard som man brukar hålla och Hird utnyttjade detta perfekt. Lindö såg ganska trötta ut stundtals mot ett Hird som var desto piggare. Ja resultatet ser ni själva utav det. 1-1.

 

Saltängens BK – Loddby IF 0-4

Omgångens utklassning (än så länge), kom på Sydvallen då Saltängens IP inte var i speldugligt skick. Loddby var bättre i det mesta och såg mycket hungrigare ut än sina motståndare. När det första målet kom så rullade det på för Loddby som ledde med 3-0 i halvtid. Saltängen gjorde ett försök att komma ikapp men man såg slagna ut hela matchen. Slutresultatet kunde varit ännu mer, bra start för Loddby. Saltängen får bryta ihop och komma igen.

 

Krokeks IF – Svärtinge SK

Spelas på måndag

 

Härligt med lite skrällar såhär i inledningen på säsongen. Jag hoppas att det kommer ännu fler och att årets serie kommer bli riktigt jämn och oförutsägbar!

 

Lite resultat från den mellersta serien:

Finspångs FK – Kisa United BK 2-0

Finspång inleder med en seger, man har tappat många nyckelspelare tills i år men lyckas vinna i premiären, ett bra avstamp för FFK.

 

Kurdiska FF – Kimstad GoIF 1-2

Match mellan två av favoriterna i den mellersta serien slutar med Kimstad seger efter att man vänt ett underläge. Har Kimstad börjat sin vandring mot förstaplatsen?

 

Åtvidabergs Södra IK – Vånga IF 2-0

Vånga åker på stryk med 2-0 i premiären mot ett ungt och hungrigt ÅSIK. Vånga kommer dock vara starka i år och svårslagna.  


Kommentarer
Postat av: Blixten

Tror de kommer bli en väldigt jämn serie i år. Svärtinge och Dagsberg får ses som favoriter men de finns många lag som gjort en hel del säsonger i femman nu som börjar lära sig deras spel. Framförallt Svärtinges spel då Dacka bara gör sin andra säsong sen nedflyttningen från fyran. Så de kanske kan ställa till det lite för dom då de visat sig att Svärtinge ofta får problem mot lag som ställer upp och väntar på att Svärtinge ska försöka komma igenom med sitt kortpassningspel. Får man dom att bli frustrerade har man mycket vunnet och i vissa matcher när de inte får utdelning ganska snabbt så verkar de som att de blir stressade och öppnar upp sig ännu mer för kontringar.

2011-04-24 @ 13:41:42
Postat av: Undrande

Varför kommer Vånga vara svårslagna? Vad talar för ett lag som har tappat så många?

2011-04-24 @ 20:03:24
Postat av: blackabloggen

Blacka-Tallboda 4-0 i premiären. Matchrapport finns på bloggen!

2011-04-24 @ 20:55:50
URL: http://skarblackaif.blogg.se/
Postat av: resultat

Krokek-Svärtinge 0-5

2011-04-25 @ 17:10:09
Postat av: Torstorpare

Finspång kommer få det svårt i femman...de mötte nog seriens sämsta lag i Kisa B,o vann knappt. De har tappat alla nyckelspelare från sista åren

2011-04-27 @ 16:58:32
Postat av: FFKare

Tif i div tre däremot, sjukt farliga...

2011-04-27 @ 22:49:17
Postat av: Mellersta femman

Vånga kommer absolut inte vara svårslagna i år. Väldigt länge sedan man var så dåliga som 2011.

Finspång kommer komma i mitten av femman, visst dom har tappat några viktigare lirare men ja tror iaf man lätt klarar sig med det som finns kvar.

2011-05-04 @ 17:11:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0