Bättre sent än aldrig

Något sent men här kommer en resumé av omgång 15

 

Saltängens BK – Ringarums IF 2-5

Ringarum skruvade upp tempot efter halvtid och rann ifrån Saltängens som hade hängt med skapligt innan det. Det var dock klasskillnad på lagen och segern var rättvis. Ringarum visar att man kommer bli att räkna med i höst. Saltängen gör en hyfsad match.

 

Dagsbergs IF – BK Hird 2-1

Dagsberg borde vunnit med större siffror, man skapar en hel del lägen men har inte skärpan inställd. Bird gör återigen en bra kämpamatch och viker inte ner sig en tum. Hird kommer bli tuffa att tas med i höst. Men som sagt, en dag på jobbet för Dagsberg som tar en nödvändig seger i toppen.

 

Norrköpings FF – Loddby IF 5-1

Återigen storförlust för Loddby som klappat ihop totalt, 1-20 på tre matcher. Matchen i sig var dock ganska så jämn och Loddby hade ett rejält tryck på NFF efter halvtid, men återigen så tappar Loddby på slutet. NFF klättrar till säkrare mark och gör en godkänd insats.

 

Bråvalla IK – Krokeks IF 1-0

Bråvalla smyger i botten, två segrar på tre matcher i höst. Kan man göra det omöjliga? Återigen visar Bråvalla moral och kämpar ner sina motståndare. Krokek var ganska så tafatta och kom inte upp i normal standard. Det var egentligen en jämn match som kunde slutat hur som helst.

 

Hageby IF – Skarphagens IK 1-1

Två jämna lag spelar oavgjort, inget konstigt med det och ett rättvist resultat. Inget lag var bättre än det andra och således var resultatet logiskt. Båda lagen hade dock lägen att avgöra men ingen lyckades.

 

Lindö FC – Svärtinge SK 2-2

Lindö snor en poäng av Svärtinge, och då menar jag verkligen snor. Svärtinge var bättre matchen igenom och kunde avgjort gång på gång, skärpan fanns inte där dock. Istället så kvitterar Lindö med matchens sista spark och fixar ett oavgjort resultat.

 

Nästa omgång drar igång på fredag, här kommer lite spådomar.

 

Ringarums IF – Dagsbergs IF

Trean tar emot tvåan i serien, det skiljer två poäng mellan lagen. Detta kan bli en riktig höjdarmatch! Vinner Dagsberg så drar man ifrån Ringarum och skaffar sig ett bra läge att vara ensamma utmanare om seriesegern. En svår match att tippa, Ringarum känns lite tyngre, men Dagsberg lite kvickare. Ringarum tar sista chansen till serieseger och vinner.

 

Svärtinge SK – Saltängens BK

Svärtinge vill vinna efter förra omgångens poängtapp, Saltängen kommer få springa mycket i försvar. Dock är Saltängen väldigt bra på att försvara sig stundtals, vilket man visat i vissa matcher. Tror inte man kan skrälla i denna omgång dock. Svärtinge vinner rätt så klart.

 

Krokeks IF – Lindö FC

Lindö har inlett hösten väldigt bra och inget tyder på att det inte kommer att fortsätta så. Lindö är ett rutinerat lag som är svåra att möta. Krokek har inlett lite knackigt och man har ändå en bra chans till seger i denna match. Tror att Lindös rutin avgör och man vänder hemåt med 3 poäng.

 

Skarphagens IK – Norrköpings FF

Skarphagen måste komma igång igen efter sommaren och jag tror att det blir i denna match. NFF har spelat bra i höst, dock tror jag man kommer få det svårt att luckra upp Skarphagens försvar. Skarphagen kontrar in segermålet och vinner matchen.

 

På lördagen spelas:

 

Hageby IF – Bråvalla IK

Bråvalla har ett nyvunnet självförtroende och har en bra chans att störa Hageby. Hageby har dock et av seriens bästa försvar och jag tror Bråvalla får det svårt mot det. Lyckas Hageby göra mål så vinner man matchen. Hageby är snäppet vassare än Bråvalla.

 

På söndag spelas:

 

BK Hird – Loddby IF

Vinner Hird så går man om Loddby i tabellen. Loddby som just nu åker rakt ner för ett stup kommer få det svårt i denna match. Hird har visat vilja i de senaste matcherna och haft lite otur. Jag tror Hird vinner matchen och Loddby ser mer och mer ut som en het nedflyttningskandidat om inget händer snart.


Kommentarer
Postat av: Eyes

Ringarum var bättre individuellt och vann även på sin rutin, Saltängen gjorde ingen dålig match utan det var jämnare än resultatet visar.

2011-08-16 @ 13:18:14
Postat av: Nebba

Tror att Hageby kommer få det riktigt tufft nu i höst då de har "tappat" sin viktigaste spelare (lag kaptenen) Sebastian Hägg, som uturligt nog skada sig rejält mot Hagen senast. Kommer inte kunna spela mer under denna säsong. Sebastian har enligt mitt tycke varit Hagebys viktigaste spelare de senaste 3-4 åren! För er som ej vet vem det är, så är det mitt backen som springer som ett djur........krya på dig Hägga

2011-08-16 @ 19:27:42
Postat av: Hirdare.

Hörde med om S.Hägg. Krya på dig!

2011-08-16 @ 22:18:04
Postat av: Resultat

RIF-DIF 3-1

Ringarum är sylvassa framåt och tunga som djur. Vinner denna hårda kamp och passerar Dacka i tabellen. Omgångens match!SSK-SBK 2-2

Tror SBK kan skrälla lite här och få med sig en pinne. Karnevald är en av seriens bästa spelare och kommer bli sjukt nyttig för SBK i höst och på topp har man Kricka Aldén som i den här matchen fortsätter med sitt fina målsnitt.KIF-LFC 1-3

Lindö är bättre i grund och botten och inkasserar 3p relativt komfortabelt. Tror faktiskt att Lindö fortsätter med sin imponerande höst.SIK-NFF 2-0

NFF har gjort det bra nu i höst, men här tror jag att SIK blir för tunga. Skarpis är ett bättre lag och vinner med ett par bollar! Seriens bästa målvakt Larsson spikar igen kassen..HIF-BIK 1-2

HIF har blandat och gett och här tror jag att man går på en liten mina. Bråvalla är inte så dåliga som tabellen visar och vänder hem med alla poängen. Stort avbräck i hemmalaget iom Häggs skada!BKH-LIF 2-2

Seriens två sämsta lag? Skulle faktiskt inte förvåna mig om båda dessa trillar ur serien. Kryss i en jämn match.

2011-08-16 @ 23:01:55
Postat av: Saltis

Hörde också om Hägg!

Krya på dig!!

2011-08-17 @ 08:26:15
Postat av: Undran.

Vad hände med Bäckmark när han fick rött kort?

Är han avstängd längre tid än en match?

2011-08-17 @ 10:23:33
Postat av: Hahaha...

Rikard fick rätt! Loddby har tydligen sparkat sin tränare.

2011-08-18 @ 02:24:00
Postat av: Spelare.

Är det sant?

2011-08-18 @ 13:09:58
Postat av: Saltis

Bäckis e visst avstängd hela hösten, men vet nån vad som hände? måste vart riktigt grovt.

2011-08-18 @ 15:50:27
Postat av: Loddby

Ja, Lyrehag har fått hoppa av.Ang. Bäckmark så vet ja inte hur länge han fick med han fråga linjedomaren om han var dum i huvudet när han blev avvinkad för offside på egen planhalva..känns hårt om det stämmer att de är hela hösten..

2011-08-18 @ 16:02:49
Postat av: Info

Det är bara att läsa i Loddbys Forum, där står svar om Bäckmark.

2011-08-18 @ 16:24:34
Postat av: ÖFF Info

Bäckmark finns inte med på listan för avstängda spelare som ÖFF har på sin hemsida. Alla långtidsavstängningar i länet presenteras under tävlingsfrågor. Så antingen har det inte kommit något beslut eller så är det inte så grovt som det ryktas om.

2011-08-18 @ 22:17:14
Postat av: Woop!

Om Bäckmarks avstängning skulle anses vara grov så skulle det snart inte finnas många spelare kvar på planerna runt om i Sverige.

Plus att linjedomaren i vilket fall gjorde ett grovt misstag... vinka av någon som är på egen planhalva är ganska dåligt.

2011-08-18 @ 23:17:59
Postat av: Ajaj

Enligt säkra källor "kastade" eller "sparkade" Bäckis bollen på domaren efter inccedenten då han frågade domaren om han var dum i huvudet. Därav den långa avstängningen.....

2011-08-19 @ 07:51:58
Postat av: Kilo

Underbart vilka säkra källor du har när du inte vet om han kasta eller sparkade bollen. Beslut om avstängning tas den 24:e så inget avstängning på Bäckmark än så länge..Dessutom stod det inte med i rapporten att bäckis "kastade" bollen på domaren för de inte ens var något, Max 2 matcher till kan de bli, annars är de larvigt...

2011-08-19 @ 11:26:50
Postat av: Hysén jr

Härlig diskussion om den där Bäckmark. måste ju vara en jävligt bra och viktig spelare. Visst ja han spelar ju i div 5.

2011-08-19 @ 13:13:46
Postat av: Coach

Hysén jr. Kan man inte vara viktig i Div 5 för sitt lag eller? Pucko.

2011-08-19 @ 14:08:11
Postat av: ...

Svärtinge - Saltängen 5-0, mer vattenpolo än fotboll, borde ha brutits i halvtid

2011-08-19 @ 21:31:42
Postat av: avbruten match

krokek - LFC 1-1 avbruten i 70 min.100 meter bassäng och lek med liten boll!

2011-08-19 @ 21:33:18
Postat av: M.J

RIF-DIF, 0-1Trotsade regnet idag och begav mig ner till Ringvallen för att se på toppmötet lagen emellan. Planen var faktiskt riktigt bra med tanke på regnet, så det gick helt klart att lira boll. Dagsberg sliter frenetiskt, vinner mest boll och sätter sin stora chans - en boll som studsar över en RIF-mittbacks fot till en frispringande Dackalirare som distinkt trycker in 0-1. Ganska mycket krigande på mittplan och de chanser som skapades tog målvakterna, med ett undantag, säkert hand om.Hade varit rättvist med kryss i mina ögon, men Dagsberg ska definitivt inte skämmas för trepoängaren. Ringarum fick inte igång sitt anfallsspel och tappade dessutom mitten i andra halvlek. Dagsberg känns som i mina ögon som en favorit till seriesegern, Ringarum är borta.

2011-08-19 @ 21:44:35
Postat av: Kung Bore

Hagen - NFF 2-2 och även här mer vattenpolo än fotboll.

2011-08-19 @ 21:44:57
Postat av: omspel

Krokek - Lindö kommer troligtvis spelas om.

2011-08-19 @ 22:55:02
Postat av: Provocerarn

Sjukt att matcher där bollen knappt rullar får spelas färdigt. Kan inte vara roligt för någon inblandad när det blir som ikväll. Tydligen va planen i ringarum bra men kan inte tänka mig att de bjöds på något skönspel pga vattenskadade planer på någon arena. Förutom hos svärtinge som alltid spelar samba fotboll, seriens överlägset bästa lag.Undra vad "Geniet" Lyrehag har att säga om sitt avhopp

2011-08-19 @ 23:50:11
Postat av: Provocerarn

Självklart ställer jag mig undrande till vad Lyrehag tycker om att han blev tvingad att lämna sitt uppdrag. Att ha ett lag som på försäsongen bara förlorade när man ställde upp med b-laget, och som det skrevs här hade en trupp för toppen av 4an spela kanske den mest långsamma fotboll skådats. Lättläst och enformigt..

2011-08-19 @ 23:52:22
Postat av: Micke

Vi har ju haft den här diskussionen om personangrepp förut. Tycker det känns väldigt onödigt.

2011-08-20 @ 13:20:15
Postat av: Loket

Det finns någon som skriver under "Resultat" och tippar inför omgångarna.

Nu senast hade han inte ETT rätt på fyra första matcherna - och hur intressant är det att läsa ett tips från någon anonym - så lägg gärna ner dina värdelösa tips.

2011-08-20 @ 13:29:40
Postat av: Resultat.

BK Hird - Loddby IF 1-3

2011-08-21 @ 16:18:04
Postat av: hehe

Man bara måste älska TRASHTALK! :D att det alltid ska skrivas så mycket skit om personer o lag! :) framförallt Loddby o deras "långsamma" spelare! haha keep it coming' ;P

2011-08-22 @ 09:03:40
Postat av: Agbonlahor

Vore kul med lite fler uppdateringar på bloggen. Det är ju nu det börjar dra ihop sig till avgöranden i både toppen och botten. Du som har bloggen kanske kan ta hjälp av nån av de duktiga tyckarna som kommenterar så ofta?

2011-08-24 @ 15:07:12
Postat av: Trist

Trist att den här bloggen tenderar att dö emellanåt. Flera skribenter kanske skulle kunna knytas till sidan?

2011-08-27 @ 16:25:41
Postat av: Axelsson NFF

Eftersom bloggaren verkar ha fullt upp och ni skriker efter uppdateringar har jag bestämt för att hjälpa till lite. Om ni gillar det eller ej återstår dock att se. Gå in på Kaptens Hörna om ni vill ha något att läsa om div 5.

Postat av: Kaj

Har ni tänkt på att skribenten kan ha semester kanske ?

2011-08-28 @ 11:43:07
Postat av: Tommy

Folk förstår inte hur mycket tid det tar o driva en sån här blogg, man ska kolla runt i tabeller o kolla matcher hit o dit, ha koll på massa hemsidor, samtidigt som man förmodligen har jobb o familj på sidan av detta. Kan folk chilla lite?, uppdateringar kommer väl när det kommer. Vill ni veta resultat så är de bara gå in på svenskfotboll!Bra jobb med bloggen, vem det än är som håller på med den!

2011-08-28 @ 13:21:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0