Tätt matchande! omgång 14 ikväll

Så lite försenat men här kommer en summering av omgång 13

Krokeks IF - Skarphagens IK 3-2
Krokek tar en meriterane seger över Skarphagen. När Skarphagen gjorde mål så svarade Krokek omedelbart, när sen Krokek tog ledningen så orkade inte Skarphagen trycka in bollen. Krokek tätar försvaret och Skarphagen har det svårt att hitta lägen. En match som kunde slutat lite hur som helst egentligen.

Bråvalla IK - Ringarums IF 1-0
Bråvalla tar sin första seger för säsongen! Och man gör det mot Ringarum. Jag sa innan matchen att Bråvalla inte ska underskattas och att det finns en skrällchans. Bråvallas seger kunde enligt rapporter varit ännu större. Ringarum var tämligen håglösa medans Bråvalla var riktigt på tårna. Har klättringen börjat nu? Ringarum som hade en bra chans att täta till det i toppen missade alltså chansen.

Hageby IF - Svärtinge SK 0-2
Det ända topplaget som gjorde sitt jobb var Svärtinge, man tog en ganska så säker seger mot Hageby. Ett Hageby som försvarade sig bra men hade inte riktigt ork till att stå emot Svärtinges springande hela matchen. Hageby gör ingen dålig match och störde stundtals. Svärtinge var som sagt för starka och segern var rättvis. Nu har man skapat sig en lucka till tvåan.

Norrköpings FF - BK Hird 2-1
Viktig match för båda lagen där NFF blev den stora vinnaren. NFF lämnar nu botten bakom sig och har fem poäng ner till just Hird som har en liten lucka upp till säker mark. Matchen i sig var som förväntat hård och jämn. NFF var snäppet vassare och lite mer fokuserade, vilket blev avgörande i denna match. Hird kämpade på bra och en poäng var inte allt för långt borta.

Lindö FC - Loddby IF 9-0
En förväntad jämn match blev till rena rama slakten. Jag trodde det var omöjligt att vinna med så mycket i denna serie. Loddby måste ha fått en kollektiv kollaps. Lindö imponerar såklart med sina 9 mål, det är aldrig lätt att göra 9 mål i en match oavsett motstånd. En oerhört viktig seger för Lindö som får till en skön målskillnad med. Loddby måste rannsaka sig själva efter detta. En titt neråt i tabellen för dem kanske?

Sådär, när vi ändå är igång så kommer det lite förhandstips på omgång 14 som inleds redan ikväll.

Krokeks IF - Hageby IF
Hageby måste nog vinna för att inte bli allt för indraget i bottenstriden, man ligger just nu 3 poäng från nedflyttning, vid seger före Hageby så tätas tabellen ihop. Skulle Krokek vinna så är det ett stort steg mot nytt kontrakt. Hur kommer detta sluta då? Krokek har visat att man kan mot alla lag och jag tror på dem denna gång. Krokek kommer vinna denna täta kamp med uddamålet.

Ringarums IF - Norrköpings FF
Ringarum måste vinna för att hänga på i toppen nu, en förlust och om resultaten vill sig illa för dem så är man avsågade. NFF har visat ett bra krigarhjärta och kommer inte lägga sig på rygg. Räkna med en tuff och intensiv match som kommer avgöras sent. Svårt att tippa, men det känns som fördel NFF faktiskt. Jag säger NFF seger och Ringarums chans till fyran försvinner.

Skarphagens IK - Lindö FC
Skarphagen vill studsa tillbaka snabbt efter första bortaförlusten på nästan 2 år. Lindö kommer försöka surfa på målvågen som kom i förra matchen. Det är alltid jämt mellan dessa två lag, två fysiska och rutinerade lag. En svår match att tippa på förhand, ett oavgjort resultat känns nära till hands så jag säger det. Oavgjort mellan Skarphagen och Lindö.

Svärtinge SK - Bråvalla IK
Ska Bråvalla orka störa två topplag på raken? Nje, jag tror inte det. Svärtinge är enligt mig en klass bättre än Ringarum och kommer reda ut detta. Bråvalla som inte har något att förlora kommer att gå på knock från första minuten. Nu har man inte riktigt vad som krävs för att slå Svärtinge, men återigen varnar jag för Bråvalla. Man ska inte underskattas.

BK Hird - Saltängens BK
En riktigt hederlig 6 poängmatch, vid seger för Saltängen så drygar man ut sitt försprång till Hird med 6 poäng, vid vinst för Hird så äter man upp försprånget till Saltängen. Om Hird förlorar och om resultaten vill sig illa för dem så vågar jag nog säga att nedflyttning känns ganska så nära. Hird kommer kämpa mer än aldrig förr, Saltängen som imponerade med sitt försvarsspel senast kommer få det svettigt. Jag tror dock att Saltängen är snäppet starkare och vinner matchen.

Imorgon bli omgången komplett i och med matchen mellan:

Loddby IF - Dagsbergs IF
Ska Loddby orka resa sig efter käftsmällen i förra matchen? Man får inte precis det bästa motståndet efter en sådan match. Ett revanschsuget Dagsberg som förlora förra matchen kommer vara taggade till tändera, nu får man inte tappa mer poäng. Loddby kommer få det riktigt tufft och det känns rätt så enkelt att tippa. Dagsberg kommer vinna och om inte Loddby rättat till försvarsspelet så kan detta rinna iväg.Kommentarer
Postat av: Sportfronten.se

Som vanligt hittar du vart och när alla matcher spelas på sportfronten.seVälkomna!

2011-08-09 @ 13:58:50
URL: http://www.sportfronten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0