Ny vecka, nya övergångar + Cup

Ny vecka och nya utmaningar!

Vi gör som vanligt och går igenom lite övergångar, lite har faktiskt hänt.

Saltängen har släppt sina övergångar nu.

Utöver de redan rapporterade har även Peter Bäckman från Hagahöjden skrivit på. Aron Almqvist med senaste adress i Sväringe har även han skrivit på. Sen har vi lite återvändare från diverse uppehåll (de kommer stå som det i sammanfattningen sen). Stefan Andersson gör comeback, och Robin Karnevald tar upp fotbollsspelandet efter ett par år, likaså gör Mattias Lidstedt.

Man har även lite förluster, Finn Nilsson återvänder till Norsholm. Magnus Österskog lägger skorna på hyllan, likaså gör Jonas Hellberg. Christian Engdahl går till Norsholm efter ett års uppehåll med fotbollen. Sen tappar man även Christoffer Käll till Österviking samt Annastasios Martidis till Nickebo i Kalmar.

Kimstad tappar även de en spelare, det är Robert Karlsson som skrivit på för Norsholm.

Lindö FC har skrivit på med Johan Axelsson som en 30 månadersövergång, antar att det är samma som klubblös?

NFF har knutit till sig Jonathan Ståling från Kvarsebo.

Det va lite nyheter från silly.På lördag avgörs den första delen i Stegeborgscupen, eller egentligen startar den ju på fredagen med div.6 lagens spel. Men vi håller oss till lördagen.

Lag från femman som ställer upp är: Ringarums IF, Norrköpings FF, Skarphagens IK, Loddby IF, Saltängens BK, Skärblacka IF.

Då ställer vi oss frågan, kommer något av lagen ta sig vidare till söndagens slutspel? Förutsättningarna är att ettan går direkt till slutspelet och tvåan i gruppen får kvala till slutspel.

Vi börjar med Grupp E där både Ringarum och NFF 2 återfinns, övriga två lag är Azech 2 och Åby 2. Här anser jag att Ringarum har en bra chans att ta sig vidare, på pappret så känns detta som en ganska enkel grupp där Ringarum borde ses som favoriter, man har spelat bra i denna cup tidigare år och kommer att ta hem gruppen. NFF 2 kommer få det tufft men kan kanske överraska och vara med på ett hörn om andraplatsen, men får det som sagt svårt.

I Grupp F representeras femman av Skarphagens IK, som har en grupp bestående av Syrianska 2, Söderköping 1 och Tjust. En tuff grupp där Söderköpings förväntas springa hem det lätt. Skarphagen kommer helt klart vara med och slåss om andraplatsen i gruppen och jag tror att man kommer ta den, sedan i kvalmatchen kan allt hända.

I Grupp G spelar NFF 1 tillsammans med Kyriakos, Valdemarsvik 2 och Syrianska 1. Detta kommer bli en svår uppgift för NFF, Syrianska måste ses som favoriter i gruppen. På förhand känns det jämt om andraplatsen som NFF 1 kanske kommer att vara med och slåss om. Jag ger dem en liten chans att nå den men då måste hela laget spela på topp.

Grupp H består av tre lag från femman, Loddby 1, Saltängen 2 och Skärblacka. Gruppen fylls på med Åby 1. En svårtippad grupp där Åby ses som favorit. Jag tror dock att både Skärblacka och Loddby 1 kan överraska, och då främst Loddby som utmanare till förstaplatsen. Skärblacka har som bekant ett intressant inomhuslag och är bra när allt stämmer. Det kommer bli jämt och topplaceringarna. Saltängen 2 kommer få det tufft och får tyvärr inrikta sig på att man nog kommer bli slagpåse i gruppen.

Sista gruppen, Grupp I består av Loddby 2 och Saltängen 1 från femman, samt Azech 1 och Hagahöjden 2. Gruppen borde vinnas av Azech och kampen om andraplatsen kommer nog stå mellan Saltängen 1 och Hagahöjden 2. Saltängen likt Loddby har två lag med och jag räknar med att deras förstalag är det starkaste. Därav tror jag att Saltängen kommer kunna ta upp kampen med Haga om andraplatsen. Loddby 2 kommer få det svårt i gruppen och blir nog slagpåsen här.

Som sagt jag räknar med att förstalagen är de lag som är "bäst". Därför kanske ni tycker jag tippar lite konstigt ibland.


Kommentarer
Postat av: Sören Svensson

Förslag till seriesammansättning 2011 Division 5 mellersta: Finspång, Hemgårdarna, Kimstad, Kisa United, Kurdiska, Rimforsa, Skärblacka, Syrianska, Tallboda, Vånga, Åtvidabergs Södra, Örtomta.

Division 5 västra: Borensberg, Ledberg, Ljungsbro, Mantorp, IFK Motala, Skeninge, Stjärnorp,, Vadstena, Wreta Kloster, Västerlösa, Västra Harg, Ödeshög.

2011-01-24 @ 21:08:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0