Halvtid i serien

Så nu är det dags för lite sammanfattning, jag är ledsen över att inlägget kommer så pass länge efter omgången, men här kommer uppdateringen i alla fall.

 

Norrköpings FF – Saltängens BK 5-3

I en spännande och rolig tillställning så tar NFF ledningen först och främst två gånger i matchen, Saltängen kvitterar samt snor åt sig ledningen i andra halvlek. NFF visar då upp styrka och moral genom att göra 3 mål under sista 10 minuterna. Mycket starkt av NFF som såg pigga ut och hade spring i benen. Saltängen gjorde även de en godkänd insats men mötte för dagen ett lite mer taggat NFF.

 

Skarphagens IK – Svärtinge SK 2-4

I en händelserik match med två lag som spelar bra omställningsfotboll så var Svärtinge det starkare laget och avgjorde sent med två mål. Svärtinge var kanske det bättre laget sett över 90 minuter men matchen kunde lika gärna slutat med seger för Skarphagen. Svärtinge var lite bättre än Skarphagen både försvarsmässigt och anfallsmässigt vilket blev avgörande för matchen. En riktigt trevlig match med två bra lag för dagen.

 

Ringarums IF – Krokeks IF 8-1

Ringarum körde över nykomlingen Krokek och visade att det är stor skillnad på lag som kommer från sexan och lag som kommer från fyran. Ringarum var bättre på helt genom hela matchen och malde på med sitt spel. Krokek hängde inte med och det kunde lika gärna blivit tvåsiffrigt. Krokek får bryta ihop och komma igen medans detta vara en seger för Ringarum som hade två raka förluster innan.

 

Dagsbergs IF – Lindö FC 7-1

Dagsberg tog ledningen redan i första matchminuten och behöll den sedan resten av matchen. Lindö hade inte mycket att sätta emot och såg ganska så trötta ut under hela matchen. Dagsberg sprang och gjorde lite vad de ville med Lindö. Lindö måste skärpa till sig, man vann förvisso senast men detta var ett riktigt bottennapp. Dagsbergs uppåtgående trend håller i sig och man ser för närvarande väldigt starka ut.

 

BK Hird – Hageby IF 0-3

Hageby tog en viktig seger mot Hird. Hageby var det bättre laget under hela matchen och man hade framförallt tyngden i spelet som Hird saknade. Hagebys försvar ställdes egentligen aldrig på prov och segern var ganska så solklar. Hird gjorde sitt bästa och kämpade på ganska bra. Dock var man alldeles för tunna framåt och lite för svaga bakåt. Hageby fick genom segern lite andrum i den täta tabellen.

 

Loddby IF – Bråvalla IK 5-2

Loddby tar sin andra raka seger efter en rättvis seger sett över 90 minuten över Bråvalla. Loddby var bättre än Bråvalla på nästan allt, trots 2-2 i halvtid. Det som sviktade mest hos Bråvalla var försvarsspelet där det då och då såg förvirrat ut. Bråvalla gjorde en bra kämpamatch, men kunnandet och orken räckte inte riktigt till. Uppåt för Loddby i den täta tabellen.

 

Som ni ser så var omgång 11 en riktigt målglad omgång, inte mindre än 41 mål gjordes om jag inte räknar fel. Lite överraskande tycker jag att de senaste omgångarna bjudit på många mål då det i början av serien varit väldigt jämt, kanske är det skador och avstängningar som bidragit till detta.

 

Lite summering såhär i halvtid av serien:

 

Flest gjorda mål: Svärtinge SK (33), Dagsbergs IF (32) och Ringarums IF (30)

Mest insläppta mål: Bråvalla IK (32), Norrköpings FF (30) och Krokeks IF (27)

Minst insläppta mål: Skarphagens IK (10), Dagsbergs IF (11) och Hageby IF (12)

Minst gjorda mål: Bråvalla IK (11), Skarphagens IK (12) och Hageby IF samt BK Hird (14)

 

I halvtid så ser tabellen ut som följer:

 

Lag

V

O

F

GM

IM

P

Dagsbergs IF

8

1

2

33

11

25

Svärtinge SK

8

1

2

33

14

25

Ringarums IF

7

2

2

30

17

23

Skarphagens IK

5

3

3

12

10

18

Hageby IF

4

3

4

14

12

15

Loddby IF

4

2

5

22

23

14

Lindö FC

3

5

3

19

25

14

Norrköpings FF

4

2

5

20

30

14

Krokeks IF

4

1

6

21

27

13

Saltängens BK

4

0

7

20

21

12

BK Hird

3

3

5

14

26

12

Bråvalla IK

0

1

10

11

32

1

 

Som ni ser så är det tre lag som brutit sig loss lite och har fått ett lite glapp ner till resten av lagen där det är oerhört jämt. Det ända laget som är avhängt är Bråvalla som sladdar efter. De tre lagen i toppen är så att säga ”rätt” lag att ligga där. Man har bjudit på bäst fotboll och framförallt roligast fotboll.

 Noterbart är även att Bråvalla står utan seger. Saltängen spelar på vinst eller förlust, oavgjort finns inte i deras tankar. Lindö räknar med att enpoängare kommer att rädda dem då man spelat oavgjort hela 5 gånger.

Så här tippade jag innan säsongen:

 

Dagsbergs IF

Svärtinge SK

Skarphagens IK

Lindö FC

Ringarums IF

Hageby IF

Saltängens BK

Loddby IF

Bråvalla IK

Norrköpings FF

Krokeks IF

BK Hird

 

Lite rätt och ganska mycket fel, dock är jag generellt ganska nöjd med det då topplagen är rätt och sen är det ju svårt när det varit så jämt. Vänta bara tills i höst då kanske min tippade tabell stämmer.

Det ska ju spelas en omgång till innan sommaruppehållet, och den väntar inte länge på sig att börja. Redan ikväll spelas första matchen i omgång 12, jag kommer sätta förra resultaten i parante.

 

Ringarums IF – Hageby IF (0-0)

Oavgjort i premiären, och efter det har lagen gått skilda vägar. Ringarum måste vinna återigen för att inte släppa iväg sina toppkonkurenter. Om Hageby vinner så lämnar man bottenstrecken rejält bakom sig. Detta kommer bli en jämn match där ett bra anfallsspel möter ett bra försvar. Ringarum tror jag kommer vara lite starkare och vinna denna täta match.

 

På onsdag spelas

 

Loddby IF – Saltängens BK (4-0)

Loddby vann premiären och Saltängen fick en riktigt tuff inledning på serien. Om Loddby vinner så lämnar man botten bakom sig för ett tag i alla fall. Saltängen måste vinna för att känna sig lite säkrare. Jag förväntar mig ett revanschsuget Saltängen som kommer göra allt för att inte upprepa premiären. Loddby kommer få kämpa hårt för att försöka få en tredje raka vinst. Denna match kommer dock sluta oavgjort.

 

På torsdag spelas

 

Dagsbergs IF – Norrköpings FF (2-3)

NFF startade serien med buller och brak genom att slå favoriten Dagsberg. Dagsberg är nog väldigt sugna på revansch och kommer senast från en storseger. NFF gjorde även de en bra match sist och räkna med att det kommer vara två riktigt laddade lag på planen. Jag tror att Dagsberg lärt sig av läxan och kommer vinna över NFF, får man igång sitt anfallsspel som innan så kan detta bli en trevlig match då NFF även de spelar bra framåt. Dagsberg Vinner.

 

På måndag nästa vecka spelas

 

Svärtinge SK – Krokeks IF (5-0)

Svärtinge fick en bra start på säsongen och Krokek fick ett hårt välkomnande till femman. Det är klasskillnader på lagen och Svärtinge är det bättre laget. Krokek har haft det svårt mot lag som springer mycket, vilket Svärtinge gör. Krokek kommer få det svårt i denna match och Svärtinge kommer rinna igenom och vinna ganska säkert. Svärtinge vinner.

 

På tisdag nästa vecka spelas

 

Skarphagens IK – Bråvalla IK (2-0)

Skarphagen inledde med seger mot Bråvalla, Bråvalla har som vi vet haft det svårt i serien efter detta. Skarphagen som gjorde en sjättedel av sina mål i den matchen har visat sig vara ganska så stabila. En vinst gör Skarphagen är ett måste för att haka på i toppen. Bråvalla måste vinna för att ha en liten liten chans att hänga på i botten. Skarphagen är bättre och det kommer sluta med vinst för dem. Skarphagen vinner.

 

BK Hird – Lindö FC (1-1)

Oavgjort i premiären och efter det så har lagen följts åt ganska så bra med liknande resultat. Lindö kommer från en brakförlust och vill komma tillbaka snabbt. Hird förlora även de och vill avsluta med seger. Det är City Gross Arena-derby som väntar här och räkna med att båda lagen vill visa vems ”hemmaplan” det är. En tuff och hård match kommer sluta med vinst för Lindö som är lite bättre än Hird enligt mig. Lindö vinner.

 

Efter denna omgång så väntar ett uppehåll på ungefär en månad. Vi får se om det sker lite övergångar i sommar.


Kommentarer
Postat av: ...

Vill bara tacka för en bra blogg!

2011-06-22 @ 13:51:26
Postat av: Resultat!

Loddby - Saltängen 3-2

2011-06-22 @ 22:10:07
Postat av: Kaj

Andreas Karnevald till Saltängen från Åby tidigare Lindö FF

2011-06-23 @ 08:10:06
Postat av: 123

Han byter klubb lika ofta som jag byter kalsonger..

2011-06-23 @ 10:11:01
Postat av: Hysén jr

123.

Om det får dig att tycka att du byter kalsonger ofta så tror du fel. Du bör byta varja dag. blää

2011-06-23 @ 22:14:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0