Hemsidor

Den 10:e omgången blev komplett i måndags då matchen mellan Krokeks IF och BK Hird spelades.

Det var en match som var skapligt jämn i första halvlek, Hird stod dock för målen och ledde i halvtid. I andra halvlek kontrollerade man matchen mot ett relativt blekt Krokek, segern var odiskutabel. Krokek måste höja sig och Hird har jag slutat att bli överraskad av nu.

 

Det har kommit igång en väldigt intressant och rolig diskussion här. Diskussionen handlar om hemsidor, vilket lag som har den bästa hemsidan osv.

 

Tänkte ge er min syn på varje lags hemsidor och hur de sköter sig på internet, samt betygsätta dem. Layout är alltid trevligt men inget jag lägger så stor vikt i (ni ser ju hur bloggen ser ut). Jag tycker det mest intressanta är vad som skrivs.

 

BK Hird: En hemsida som uppdateras sporadiskt, ibland kommer många uppdateringar i följd och ibland så dröjer det. Matchrapporteringen brukar komma upp allt eftersom, dock var det mer frekvent i början av säsongen. Om man kollar till bilder osv så finns det inte så mycket. Det är i och för sig någon enstaka bild och en del gamla bilder man kan kolla på. Det finns inga beskrivningar om spelarna vilket kan vara roligt att läsa, samt om det fanns bilder på dem.

BK Hirds hemsida får 2 av 5.

 

Bråvalla IK: Jag kollar runt och runt på nätet men kan inte hitta något. De har en Facebooksida, vilket i och för sig är bra, men jag tycker att Facebook ska användas som komplement till en riktig hemsida och inte att man ska använda det som sin officiella hemsida. Skärpning!

Bråvalla får 0 av 5.

 

Dagsbergs IF: En hemsida som inte uppdateras så ofta, det kommer sällan upp matchrapporter och det kommer bara upp nyheter väldigt sporadiskt. Det finns ganska mycket att önska från Dagsbergs sida. Man har inte mycket som tilltalar en att vilja kolla på hemsidan. Dock har man ändå en hemsida som det händer något på ibland.

Dagsberg får 1 av 5

 

Hageby IF: Hemsidan uppdateras väldigt sällan. I början av säsongen så kom det upp korta och helt okej matchreferat efter matcherna, det har blivit mer sällan nu. Man har gjort ett försök till att lägga in bilder på spelarna och beskrivningar om vissa spelare. Sen finns mindre seriösa bilder vilket jag tycker känns lite, ja så att säga oseriöst. Det kommer som sagt inte upp många nyheter så där finns lite mer att önska. Man har även bestämt sig för att stänga sitt forum vilket är lite tråkigt men kan vara förståligt om mycket skit skrivs.

Hageby får 1,5 av 5.

 

Krokeks IF: En hemsida som uppdateras efter varje match, bra matchreferat och titt som tätt så bjuds det på en bild till texten. Då och då så skriver man införrapporter vilket är kul att läsa. Något jag uppskattar är att man har en silly season flik där man kan läsa om vilka spelare som gått och som kommit. Det finns bilder på en del spelare och på vissa finns även det även lite ”gott och blandat” om spelarna. Det finns även bilder från vissa matcher vilket uppskattas. Gästboken används inte allt för flitigt. På det hela taget en ganska så trevlig hemsida.

Krokek får 3 av 5.

 

Lindö FC: Uppdateras ibland mer ofta och ibland mer sällan, något man alltid får är dock matchreferat och ibland även kaptenens syn på matchen. Nu vet jag inte om det är samma person som skriver båda men det är kul att läsa. Bilder på spelarna finns oftast, dock saknar jag en liten text om varje spelare vilket hade varit trevligt. Det är ofta mycket reklam i nyheterna som läggs ut. Även Lindö har en silly season flik vilket är väldigt bra. Förra året var man bra på att lägga upp bilder från matcherna men man har varit dåliga på det i år. Det finns till slut några korta videosnuttar från några matcher, dock inga nyare och aktuella.

Lindö får 3 av 5.

 

Loddby IF: En hemsida om uppdateras ganska så ofta. Det läggs upp nyheter och matchrapporter, sedan har man även sitt Loddby TV som är väldigt roligt att titta på, skulle vara kul om fler lag tog efter detta. Man får se både highlights från matcherna och höra vad tränarna har att säga om matchen samt lite uppsnack inför nästa match. Det finns bilder på vissa spelare och en liten beskrivning ibland, vilken jag tror kan uppdateras på vissa. Även här finns det silly season, samt även om det kan vara lite internt ”Loddby citat”. Jag saknar dock bilder, dock kan man tycka att det rörliga materialet väger upp detta.

Loddby får 4,5 av 5

 

Norrköpings FF: Även detta är en hemsida som uppdateras ofta. Det går kanske att önska mer av matchreferat som har sinat lite på senare tid. Annars brukar det komma upp nyheter titt som tätt. Det bästa enligt mig med NFFs sida är Kaptens Hörna som alltid är intressant att läsa, mustachkampen har varit kul att följa. Bilder finns på alla spelare vilket är roligt. Samma sak här som på många andra, skulle vara roligt med en kort beskrivning om spelarna och för att NFFs hemsida ska bli en riktig full poängare så skulle det krävas lite rörligt material.

NFF får 4 av 5

 

Ringarums IF: Här uppdateras det typ aldrig, det finns inget som är tilldragande. Det enda jag kan se att man gör är att man fyller i resultatet efter matcherna. Inga matchrapporter och inget annat läggs upp. Finns egentligen inte så mycket mer att säga om hemsidan, man fyller trots allt i resultat och laguppställningar efter matcherna.

Ringarum får 0,5 av 5

 

Saltängens BK: Saltängens hemsida uppdateras ofta och är bra och rolig att läsa. Man vinner mycket på sina välgjorda inför rapporter som är intressanta. Det kommer även alltid upp en matchrapport efter matcherna vilket är bra jobbat. Det finns nyförvärv och förluster, det finns bilder på spelarna och ofta en text som beskriver spelarna. Man kan hitta bilder från tidigare år, från i år hittar jag bara ett bildgalleri, skulle vara kul om det kom upp lite mer. Saltängens hemsida fungerar bra och är som sagt intressant att läsa, för att det ska bli full pott krävs dock något lite mer. Fler bilder från i år eller liknande, kanske något mer internt som kan skoja till det lite.

Saltängen får 4 av 5

 

Skarphagens IK: Hemsidan uppdateras ofta med nyheter om vad som händer i laget. Nu på senare tid harm an även börjat att göra inför rapporter vilket är kul. Det kommer även här alltid upp rapporter om hur matchen har gått. Inga bilder på spelarna men dock lite kort info om dem. Ett roligt inslag är deras ”det ryktas” som uppdateras sporadiskt, var ett tag nu sen senast. Det har kommit upp ett bildgalleri från i år, skulle vara kul om det kom lite fler. En annan rolig sak man har gjort är att man twittrar från matcherna då och då, mycket bra och roligt gjort. Stor eloge för det. Det ända laget jag kan hitta som har en ”egen” hemsida. Kompletterar även med Facebook. För att få full poäng krävs lite bilder eller rörligt material.

Skarphagen får 4,5 av 5

 

Svärtinge SK: Här uppdateras nyheterna väldigt sällan, dock kommer det alltid upp en matchrapport, vare sig det är A-lag eller B-lag. Stort plus för det. Dåligt med bilder på spelare och uppdaterade bilder från matcher, det finns dock bilder från tidigare år. Det finns egentligen inte så mycket att hurra över förutom matchrapporterna.

Svärtinge får 1,5 av 5

 

Där har ni min syn på alla hemsidor. Tycker ni att det stämmer?

 

Senare under dagen eller imorgon förmiddag så kommer tipset upp.


Kommentarer
Postat av: ...

Silly season....Vet att även Saltängen med fler har en bra silly season men visas självklart bara när det är Silly Season dvs mellan säsonger....Men håller annars med kul att så många har aktiva sidor, krävs tid & engagemang så plus till er spelare/ledare/webmastrar som jobbar på.minus Till bråvalla, tråkigt....

2011-06-16 @ 11:00:26
Postat av: Sportfronten.se

Vart & när kommande omgångs matcher spelas hittar du självklart på sportfronten.seVälkomna

2011-06-16 @ 13:50:29
URL: http://www.sportfronten.se
Postat av: Mr P

Säger som ...

NFF har också Silly Season upplagd under den perioden som det är intressant.

2011-06-16 @ 20:34:15
Postat av: Referens Hageby IF

Hageby IF,s Hemsida uppdateras väldigt sällan och det finns för lite information tyvärr. Dock har ju Hageby IF sin egen "Gruppsida" på Facebook ,där uppdateringar sker löpande efter varje match ,med klipp och bilder från matcherna och info för Supportergruppen o s v.

2011-06-22 @ 20:27:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0