omgång 10

Det börjar närma sig halvtid i serien. När nästa omgång är spelad så har alla lag mött varandra en gång och serien ”börjar om” så att säga. Det är två matcher kvar innan uppehållet för lagen. Vi kör en genomgång av omgång 10.

 

Saltängens BK – Skarphagens IK 0-1

Det blev precis så tätt som man hade trott innan denna match. Tätt och hårt spel men inte fult. Matchen kunde slutat precis hur som helst, men för dagen var alltså Skarphagen lite mer lyckligt lottade och tog hem segern. Skarphagen hakar på i toppen och Saltängens svit på fyra raka utan förlust bröts alltså.

 

Svärtinge SK – Ringarums IF 5-0

Efter en mållös första halvlek så växlade Svärtinge upp och var helt överlägsna mot ett relativt blekt Ringarum. Svärtinge förtjänade segern och jag tycker inte heller att siffrorna blev i överkant. Svärtinge var sett till hela matchen så mycket bättre än Ringarum. Ringarum får försöka hitta tillbaka sitt vägvinnande spel efter två raka förluster.

 

Bråvalla IK – Dagsbergs IF 2-3

En match som på förhand kändes som en solklar seger för Dagsberg, vilket så inte fallet blev. Dagsberg tog förvisso ledningen med Bråvalla kom igen bra och kvitterade omgående. Bråvalla tog även ledningen i matchen. Dagsberg kämpade på och fick sin kvittering och ett segermål med matchens sista spark. Bråvalla imponerade på mig och man är verkligen inte så dåliga som det ser ut i tabellen. Dagsberg hade jag förväntat mig lite mer av.

 

Hageby IF – Loddby IF 3-4

Loddby gjorde 4 mål på de 20 första minuterna och detta avgjorde matchen. Hageby hade det fruktansvärt svårt inledningsvis men kom igen ju mer matchen led. Trots en man utvisad så reducerade man 3 gånger vilket måste anses starkt. Bra gjort av Loddby att göra 4 mål på ett av de försvarsstarkaste lagen i serien.

 

Lindö FC- Norrköpings FF 4-0

Lindö kom igen direkt efter storförlusten i senaste matchen. NFF hade egentligen inget att säga till om i denna match som dominerades av Lindö i stort sett från början till slut. Lindö visade att man är ett bra fotbollslag och är fortfarande att räkna med. NFF som jag tycker imponerat för att vara nykomlingar får bryta ihop och komma igen.

 

Omgången blir komplett ikväll då matchen Krokeks IF – BK Hird spelas.

 

Vi kör lite division 5 mellersta koll idag.

 

Kimstad har gått upp i topp i den mellersta serien. Dock kan man bli åka ner på andra plats redan ikväll om Åtvidabergs Södra vinner. Kimstad har spelat två derbyn sen senaste kollen och man har vunnit båda, 4-3 mot Skärblacka och 2-1 nu senast mot Vånga. Näst bästa lag från regionen är Finspång som återfinns på en femte plats och bjuder oftast på jämna matcher. 14-14 i målskillnad. Dock var den senaste matchen inte så jämn då Skärblacka vann med 5-0 mot Finspång. Skärblacka som för övrigt ligger precis bakom Finspång med en poäng mindre. Skärblacka är det näst bästa lagen i serien på att göra mål, hela 25 gånger har man nätat. Ett mindre än Syrianska från Linköping, som slog Skärblacka med 7-1. Vånga ligger på samma poäng som Skärblacka, 16, men har sämre målskillnad än sina konkurrenter. Vånga har efter en lite trög start kommit igång rejält och blir att räkna med i höst tror jag.

 

I övrigt så är serien väldigt jämn, det skiljer 4 poäng mellan lag 9 och lag 1 i serien. Sedan är det ett litet hopp ner till Örtomta som är 5 poäng efter Hemgårdarnas på 9:e plats. De två nedflyttningsplatserna innehavs av Tallboda och Kisa som i dagsläget ser ut att bli lagen som kommer att åka ur. Man har 6 respektive 9 poäng upp till säker mark.

 

Som ni ser så är det verkligen svårt att se något lag som är favorit i denna serie.

 

Nästa omgång kommer tippas i veckan.


Kommentarer
Postat av: resultat

Krokek-Hird 1-3

2011-06-13 @ 20:59:44
Postat av: Mr P

Krokek tillbaka i verkligheten. Kraschlandade mot Hird...hoppsan!

2011-06-13 @ 22:08:58
Postat av: !

Det var ett lag på banan kändes det som igår när Hird spelade mer eller mindre ut Krokek..

2011-06-14 @ 09:51:36
Postat av: AJ

Nja, att det var ett lag på banan i matchen Krokek-Hird är väl att överdriva. Krokek var ruskigt snabba men Hird var bättre, inget snack om saken. Sedan kan man ju bli impad över det eftersom Hird lär ha seriens högsta medelålder och de blev ju även kallade "gubblag" i Folkbladet idag ;P.

2011-06-14 @ 14:33:32
Postat av: Stuart Pearce

1:a halvlek är väldigt jämn, egentligen bara målen som skiljde (0-2). Det var dock för mycket för Krokek den här kvällen så andra halvlek dominerades ganska rejält av Hird

2011-06-14 @ 18:40:47
Postat av: webnörden

vilket lag i femman östra tycker ni har bäst hemsida?Själv har jag svårt att bestämma mig, men håller Saltängen, Loddby och skarphagen högst. samtliga uppdaterar ofta. Saltis har bra införrapporter, loddby har sitt loddby-tv. Båda får dock minus för att de använder tråkiga svenskalag.se. Skarpis har en snygg egen design och uppdaterar ofta. Men inget extra förutom det.Vad tycker ni? Bloggaren kanske kan sammanställa en lista med ranking över div fem östra om många säger sin åsikt?Bra om man motiverar sina val med för och nackdelar, blir roligare att läsa då.2011-06-14 @ 21:31:43
Postat av: Vad säger du?

Varför är svenskalag.se en tråkig sida? Alla lag väljer inte att skriva inför/om matcherna på sin hemsida oavsett om det är på laget.se eller svenskalag.se...

2011-06-15 @ 03:56:08
Postat av: Mr P

Jag tycker NFF har en bra sajt!

2011-06-15 @ 05:50:31
Postat av: Webnörden

Men oj vad taggarna var utåt? Antar att du är ansvarig för saltis sida eftersom du tar upp införrapporten.Konstigt att du ser det som något negativt att jag pekar ut er sida som topp tre och nämner just införrapporter som ett plus (eftersom ni är ensamma om att ja det regelbundet)Och svenskalag.se eller laget.se kommer jag alltid tycka är tråkigt eftersom det gör att alla lags sidor ser likadana ut. Men hellre det än ingen alls såklart.2011-06-15 @ 07:23:33
Postat av: Gustav

Saltängens införrapporter är bra, Loddby TV är bra, Skarphagens det ryktas är roligt, NFF:s kaptenens hörna är trevlig läsning... sen är det väl inte så mycket mer roligt!?

2011-06-15 @ 08:47:16
Postat av: Läsare

De lag som uppdaterar ofta är intressanta att läsa även om hemsidorna är tråkiga eller inte, bloggen har väl inte världens snyggaste layout heller. Roligt att ÖFF har börjat visa laguppställningar, målskyttar m.m.

2011-06-15 @ 08:56:00
Postat av: Ulven

Till Gustav. Kul att du gillar våran de ryktas sida även fast det i vissa fall är väldigt internt och kanske kan vara svårt för utomstående att förstå det roliga i. Men vi jobbar ständigt för att uppdatera den

2011-06-15 @ 15:27:16
Postat av: Polla

Ulven - "Vi"? ,-)Loddby visar just nu vägen med sitt loddby-tv, även om det kan vara svårt att veta om presskonferenser är med glimten i ögat eller på allvar :-)Vi har inte utvecklat oss så mycket på sista tiden, men försöker iaf att uppdatera regelbundet. Det tycker jag är viktigast. Gillar även saltis sida av den anledningen.

2011-06-15 @ 15:36:39
Postat av: Marcus Mellwing

Kul att LoddbyTV uppskattas. Det är ett projekt som i första hand riktar sig internt inom föreningen men kul att det uppskattas externt. Många av motståndarna har exempelvis köpt matcherna i sin helhet av oss. Sedan blandar vi med en del sköna klipp som är gjorda utifrån humor och ska ses med glimten i ögat, exempelvis presskonferenser och reportage "ala hattrickmannen". Vi har fler idéer som kommer utföras under året så håll utkik..

2011-06-15 @ 15:59:01
Postat av: Marcus Mellwing

Kul att LoddbyTV uppskattas. Det är ett projekt som i första hand riktar sig internt inom föreningen men kul att det uppskattas externt. Många av motståndarna har exempelvis köpt matcherna i sin helhet av oss. Sedan blandar vi med en del sköna klipp som är gjorda utifrån humor och ska ses med glimten i ögat, exempelvis presskonferenser och reportage "ala hattrickmannen". Vi har fler idéer som kommer utföras under året så håll utkik..

2011-06-15 @ 15:59:22
Postat av: Jospeh Barton.

Marcus Mellwing, vad kostar matcherna att köpa av er? HD kvalité? :)

2011-06-15 @ 16:11:49
Postat av: Marcus

Vilken match är du ute efter? Samtliga matcher filmas ju i HD men konverteras sedan om...

2011-06-15 @ 17:57:12
Postat av: Jospeh Barton.

Marcus. HD va lite ironiskt. Men en match i huvudsak..

2011-06-16 @ 23:17:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0